Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy osoby po 30stce powinny czekac minimum 3 lata z oswiadczynami

Polecane posty

Gość gość

czy raczej w tym wieku powinno to sie toczyc szybciej, bo nie ma juz tyle czasu na powolne tworzenie zwiazku, i tym samym oswaidczyny np po 9 miesiacach zwiazku sa OK?

Nie są bo przez ten czas cały czas można być w stanie euforycznego zakochania. tak naprawdę 9 mies to żaden wynik. Co ludziom się tak spieszy do tego ślubu? Czy to jest cel sam w sobie? Mówiąc kolokwialnie "jak ci kapcie pasują - noś je"

Gość gość
co za roznica ile ma sie lat. w kazdym wieku juz po paru miesiacach mozna stwierdzic czy chce sie byc ze soba czy nie. wg mnie taka 99% pewnosc jest po roku gdy sie spedzi razem wszystkie swieta, wakacje i zobaczy jak partner/ka sie zachowuja w danych sytuacjach. czy np na urlop latni nie woli pojechac ze znajomymi a w wigilie nie upije sie do nieprzytomnosci- ja na takie rzeczy zwracam uwage i sadze ze ten pierwszay rok jest decydujacy.

Gość gość
lepiej rodzic dziecko jednak po slubie, a nie w konkubinacie

A zdajecie sobie sprawę że przez 2 lata może działać fenetylamina? x Co do rodzenia dzieci - nie wiem z jakiego powodu lepiej w małżeństwie niż konkubinacie.

"w kazdym wieku juz po paru miesiacach mozna stwierdzic czy chce sie byc ze soba czy nie. wg mnie taka 99% pewnosc jest po roku gdy sie spedzi razem wszystkie swieta, wakacje i zobaczy jak partner/ka sie zachowuja w danych sytuacjach" x Tak tak, a rozwodów to praktycznie nie ma...

Gość gość
ale przez rok nie zobaczy sie jak ta druga osoba reaguje w trudnych chwilach, np. choroby bliskiej osoby, utraty pracy itp

Gość gość
nikt sie nie wypowie wiecej?

Gość gość
osoby po 30 powinny czekać 3 lata z seksem...

Gość gość
My po 9 miesiacach zaręczyny. Da się? Da i co dalej jesteśmy ze sobą. W tym wieku juz inaczej patrzy sie na zycie i jest sie dojrzalym.

Gość gość
po 9 miechach? ja bym Cię wzięła za desperata jakiegoś :D nieważne czy po 30 czy 20+, dla mnie osobiście za krótka znajomość, ale też nie oznacza, że chciałabym czekać na takie coś 4 czy 7 lat =P Z resztą, drogi autorze, jeśli to jest właśnie to, to po co czekać ?

Gość gość
:)