Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak doprawiacie surówki?

Polecane posty

Gość gość

ja używam sosu knorr koperkowo-ziołowy ale wolałabym samych ziół używać. I mi nie wychodzi :O taki typowy sos winegret: olej plus sól, pieprz, koperek suszony i cukier Co tam jeszcze dac by smakowało podobnie jak te sosy knorra?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sosami do salatek. Sama sól i pieprz juz nie wystarcza, warzywa teraz są tak gorzkie że nie ma porównania do tych sprzed kilku lat.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
koniecznie dodawaj czosnek, my dodajemy już od kilku lat i to do prawie każdej surówki. Znacząco zmienia smak na o wiele lepszy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no wiem, właśnie ja używam tych sosów sałatkowych knorr ale tam jest glutaminian sodu i nie chcę juz tego używać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bez glutamianusodu nie zjesz ze smakiem dzisiejszych surowek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zależy kto do czego jest przyzwyczajony. Jak ktoś non stop je surówki z gotowymi sosami z glutaminianem który uzależnia, to potem dania bez glutaminianu mu nie smakują i są nijakie. Ja dziś do schabowego zrobiłam najprostszą surówkę, czyli pekinka, marchewka i jabłko, do tego sól, pieprz kolorowy i sok z cytryny i cała rodzina chętnie jadła. U mnie w domu nigdy się nie używało gotowych sosów do surówek z torebek do surówki tylko sól pieprz, ewentualnie cukier, sok z cytryny, ocet winny i zioła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×