Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak doprawiacie surówki?

Polecane posty

Gość gość

ja używam sosu knorr koperkowo-ziołowy ale wolałabym samych ziół używać. I mi nie wychodzi :O taki typowy sos winegret: olej plus sól, pieprz, koperek suszony i cukier Co tam jeszcze dac by smakowało podobnie jak te sosy knorra?

Gość gość
Sosami do salatek. Sama sól i pieprz juz nie wystarcza, warzywa teraz są tak gorzkie że nie ma porównania do tych sprzed kilku lat.

Gość gość
koniecznie dodawaj czosnek, my dodajemy już od kilku lat i to do prawie każdej surówki. Znacząco zmienia smak na o wiele lepszy.

Gość gość
no wiem, właśnie ja używam tych sosów sałatkowych knorr ale tam jest glutaminian sodu i nie chcę juz tego używać

Gość gość
Bez glutamianusodu nie zjesz ze smakiem dzisiejszych surowek.

Gość gość
Zależy kto do czego jest przyzwyczajony. Jak ktoś non stop je surówki z gotowymi sosami z glutaminianem który uzależnia, to potem dania bez glutaminianu mu nie smakują i są nijakie. Ja dziś do schabowego zrobiłam najprostszą surówkę, czyli pekinka, marchewka i jabłko, do tego sól, pieprz kolorowy i sok z cytryny i cała rodzina chętnie jadła. U mnie w domu nigdy się nie używało gotowych sosów do surówek z torebek do surówki tylko sól pieprz, ewentualnie cukier, sok z cytryny, ocet winny i zioła