Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BARBBARRA

DZIEWCZYNY, CO MAM Z TYM ZROBIĆ?

Polecane posty

Gość BARBBARRA

Przyłapałam nastoletnią córkę na masturbacji...Podczas świątecznych odwiedzin u rodziny spałyśmy w jednym łóżku i gdy myślała, że ja już śpię sama doprowadziła się do orgazmu! Nie wiem co mam z tym zrobić? porozmawiać z nią o tym ? Dodam,że ja nigdy się nie masturbowałam i nie wiem czy to przypadkiem nie jest szkodliwe... Co Wy zrobiłybyście na moim miejscu? Czy takie postępowanie jest normalne? A może na forum są też młode dziewczyny....czy Wam też zdarza się masturbować? czy tylko z moją córką jest coś nie tak? Bardzo proszę o pomoc i kulturalne odpowiedzi.. Dziękuję!!!

Gość gość
Moim zdaniem powinnas jej pomóc - zawsze raźniej we dwie.

Gość gość
1/10 słabo

Gość magnolia213456
jeżeli córka jest w nastoletnim wieku to nie ma co się przejmować :) to normalne w okresie dojrzewania, chęć poznania swojego ciała itp. :) oczywiście powinnaś z nią już o tych sprawach porozmawiac, bo myślę ze rozmowa matki z córką to fajna sprawa, tylko nie mów jej o tym że ją przyłapałaś bo dziewczyna się zawstydzi :) powodzenia

Gość gość
ze tez wam sie chce nawet na to odpisywac ...... :O

Gość BARBBARRA
czytałam jej pamiętnik i tam napisała w nim , że brat jest lepszy od ojca. sama wiem o tym . a skąd ona o tym wie?

Gość BARBBARRA
Rozmawiałyśmy już o tych sprawach ale raczej w relacji kobiety do mężczyzny a nie samej z sobą...

Gość magnolia213456
ale to normalne że ona się masturbuje !! nie przejmuj się :)

Gość BARBBARRA
Ta mało inteligentna wypowiedź sygnowana moim pseudonimem to podszyw!

Gość BARBBARRA
Do Magnolia... Mówisz,że to normalne i nie przejmować się tym? może to przez to ,że ja nie miałam takich doświadczeń ... A Tobie zdarzało się masturbować?...jeśli oczywiscie mogę zapytać?!

Gość magnolia213456
dawniej może to nie było normalne, ale teraz większość nastolatków to robi :) czy mi się zdarzało ? oczywiście, ze tak, nawet teraz mi się zdarza chociaż mam chłopaka :) naprawde to nic złego, wiem co mówię, studiuję psychologię ;)

Gość BARBBARRA
Trochę mnie uspokoiłaś!....

Z Twoją córką jest wszystko w porządku, teraz to jak najbardziej normalne, potrzebne wręcz do rozładowania napięcia. Kiedyś były o wiele inne czasy gdzie młodzi nawet nie mieli gdzie usłyszeć o takich rzeczach, a czytać nie było gdzie. Teraz wszystko można znaleźć na internecie, w gazetach - ale to w miare dobre zjawisko. Dzieki temu np gdy dziewczynka dostaje pierwszą miesiączkę nie mysli że jest chora i umiera. Może to zabawne - ale tak kiedyś bywało, bo nie każda matka uświadamiała swoją córkę. Ja na Twoim miejscu bym z córką nie rozmawiała - zapewne byś ją tylko zawstydziła. A jeśli koniecznie chcesz to ją zapewnij koniecznie, że to nic złego. Sama masturbacja też niema złego wpływu na organizm.

Gość magnolia213456
mam nadzieję :) myslę jednak że powinnaś z nią o tym porozmawiac :) nie mów że ją przyłapałaś ale po prostu porozmawiać o tym :) jeżeli nie jeszcze jescze pewna radzę ci zasięgnąć pomocy u specjalisty, psychologa czy coś, idz tam bez córki i porozmawiaj o tym jak z córką o tym rozmawiać, powodzenia :)

Gość BARBBARRA
Do Magnoli....wielkie dzięki! ZWaszych wypowiedzi wnioskuję,że nie jest to odosobnione zjawisko...A już się bałam, że z nią jest coś nie tak....

Ma swoje potrzeby, lepsze to niż żeby z byle kim uprawiała seks. Możesz z nią pogadać ale nie mów że ją przyłapałaś bo będzie jej głupio. W tym wieku wiele dziewczyn to robi, mi też się zdarzało i nie wpłynęło to nijak na moje związki czy codzienność.

Gość BARBBARRA
Córka ma 15 lat

Gość BARBBARRA
A ja 43.... Jestem wdową i sama ją wychowuję. Może dlatego jestem taka przewrażliwiona...

Gość sylwiiunia 1423
Nie rozmawiaj z nią na takie tematy. Masturbacja w tym wieku to norma,coś o tym wiem bo mam 18 lat. nie znam koleżanki która by tego nie robila! Tylko ją zrazisz do siebie

Gość gość
co fakt to fakt

Gość gość
nieprawda ja mam 23 lata i nigdy się nie masturbowałam

Masturbacja to normalna rzecz , jednak rozmawiaj z nia o wspolzyciu, niech nie popełni błędu.

Gość BARBBARRA
Przespałam problem i postanowilam nie poruszać z nią tego tematu w rozmowie. Ale rozmowę o "tych" sprawach jeszcze jedną przeprowadzę

Gość gość
Rozmawiać zawsze warto zwłaszcza z dziećmi. A co do masturbacji...nie bądź śmieszna, pokaż mi nastolatkę która tego nie robi!

Gość gość
tutaj się wpisala!!! Tamara 17 lat!

Gość gość
brawo!!