Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie macie reguły korzystania z komputera, xboxa, tableta u dzieci 9,10 letnich

Polecane posty

Gość gość

moj syn grałby cały czas. oczywisćie mu na to nie pozwalam. własnie siedzę i próbuję napisać regulamin korzystania z wszystkich urzadzen do gier..żeby nie było już żadnych wątpliwości. jak to u Was wygląda?

Gość gość
u mnie tylko komputer prawie codziennie, ale nie za długo...max 1h

Gość gość
ja nie mam dzieci ale słyszałam o fajnym systemie. np. wyznaczasz tygodniowo określony czas na granie, taką pierwotną sumę. potem zastanawiasz szukasz czegoś co chciałabyś zmienić (nie sprząta po sobie w kuchni, nie uczy się na dany przedmiot, dostaje uwagi) jakaś taka konkretna, sprawdzalna obiektywnie rzecz. za każdą np. uwagę traci 20min gry z puli tygodniowej, za każdy dzień dobry (bez uwagi, z posprzątaniem itp) dostaje dodatkowo 20min do puli tygodniowej. i zainteresuj się też w co gra, poproś by Cię nauczył czegoś w jakiejś grze itp pokazał co robi (takiego minecrafta sama lubię, a w dziecku fajnie kreatywność rozwija). po pierwsze zobaczysz jakich gier nie dawać na przyszłość (far cry np. ),zobaczysz jak bardzo jest uświadomiony w pewnych sprawach (w gta można uprawiać seks z prostytutką a potem ją zabić), jak z nim pogadać i np. o takie półgodzinne granie z rodzicem tę tygodniową pulę można poszerzać