Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem który kierunek studiować

Polecane posty

Gość gość

Chcę studiować w Londynie,jeżeli oczywiście uda mi się tam dostać i otrzymać pożyczkę studencką : ) Przy rekrutacji moge wybrac dwa kierunki. Myślałam od zawsze nad psychologią , ale podobno na studiach jest dużo biologii i trudne egzaminy, a muszę sie utrzymać , więc się zastanawiam.. Chce składać na "Magazine journalism" lub "Criminology with psychology"

Gość gość
studiowanie na zasadzie "nie wiem co chce" nie ma sensu. i mówię to jako ktos kto zmienial kierunek studiów, rok w plecy, kasa w plecy itd. rzeczy fajne wymagają nieraz poświęceń, ciężkiej pracy - zastanów się co dla Ciebie wazniejsze, jakieś tam studia czy studia umożliwiające odnalezienie pasji, znalezienie pomysłu na siebie (i w sensie rozwoju osobistego, i w sensie zawodowym)

Gość gość
Ale ja wiem co chce , tzn zastanawiam się nad tymi dwoma kierunkami "Magazine journalism" i "Criminology with psychology"

Gość gość
to co Ci poradziamy? nie znamy Ciebie biorac pod uwagę pierwsze rozważania "chciałabym psychologie, ale to takie trudne" uznałam, że klasycznie "nie wiem co chce". pomyśl z czym dany kierunek możesz połączyć, co Ci da odpowiednią pracę. w przypadku kryminalnej czy wytrzymasz obciążenie psychiczne (polecam zapisanie się na wolontariat jakiś, dużo otwiera, zmienia spojrzenie)

Gość gość
nie studiuj psychologi!! ja studiuję i codziennie pluję sobie w twarz, że to wybrałam!

Gość gość
a ja studiuję psychologię i jestem bardzo zadowolona. Widać nie potrafisz ze zrozumieniem przyswajać materiału z różnic indywidualnych skoro uważasz, że autorka na peeeewno by miała Twoje podejście. Notabene, autorka pisze o dwóch innych kierunkach ;)

Gość gość
Dlaczego ? :(

Gość gość
nie pierdol mi tu o różnicach indywidualnych, psycholodzy za 2 grosze.. to nie ma nic wspólnego z prawdziwą psychologia, którą ludzie powinni znać, to jakieś pseudointelektualne ścierwo ta psychologia

Gość gość
czyli, że wszyscy są identyczni? czyli, że ja nie mam prawa lubić czegoś, i nikt inny nie ma prawa, bo dla Ciebie to ścierwo? bo dla Ciebie prawdziwa psycho to taka a nie inna i nie można myśleć inaczej? i nikt nie ma prawa pracować w zawodzie jaki sobie wymyśli (choćby był wróżką) bo Ty tak uważasz? no, to zmienia postać rzeczy.