Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinnam sie wstydzić że nadal jestem dziewicą

Polecane posty

Gość gość

Głupie pytanie :D ale to dlatego, że ludzie dookoła mnie też są głupi :D Większośc moich znajomych ma to już za sobą, a ja mam prawie 19 lat ( za 2 tygodnie mam urodziny) i jestem dziewicą. Nie czuje się z tym zle , bo nie znalazłam odpowiedniego faceta , więc.. : ) Jednak wiele osób mi nie wierzy , że nigdy tego nie robiłam. Mi natomiast trudno jest uwierzyć w niektóre rzeczy o jakich słyszę , po niektorych kolezankach nie spodziewalabym sie takiego bujnego życia seksualnego : D Czuję jakąś presję , teraz se ks to głowny temat wszystkiego , wszedzie tylko se ks , se ks , a ja nie czuje sie jeszcze gotowa i nie ma wokol mnie żadnego odpowiedniego chłopaka

Gość gość
Nie powinnaś

Gość gość
Nie ma żadnego powodu do wstydu! Ja mam za parę miesięcy 20 lat i też jestem dziewicą. Wszyscy ludzie wokół mnie potracili dziewictwo przed osiemnastką i co z tego? Uważam że wiek kiedy się traci dziewictwo, niezależnie od tego jaki jest, nie jest powodem ani do dumy ani do wstydu. Każdy to robi kiedy jest gotowy. I np ja nie byłabym w stanie zrobić tego z kimś, kogo nie kocham. Po prostu nie ciągnie mnie do nikogo, kto jest po prostu "przystojny" czy też mi się podoba- najpierw muszę tę osobę pokochać. i tyle, tak mam. a koleżankami się nie przejmuję.

Nie wstydź się:) jeśli twoje koleżanki to robiły to połowa z nich z obleśnymi obślizgłymi....itd...więc chyba nie zazdrościsz;) poza tym jakiego faceta nie znalazłaś??? Mam tyle lat co ty i do trzydziestki nie chce by ktoś mówił, że jestem facet, bo jestem chłopak:) tak samo ty jesteś dziewczyną;) a nie jakąś ,,kobietą,, co musi sie bzykać, bo inne 19 letnie gówniary,, kobiety,, to robią nie wiadomo z kim:)

Piotrek, bez urazy ale twój wywód o byciu chłopakiem a nie facetem jest jak dla mnie ucieczką przed dorosłością. Nie wiem też dlaczego atakujesz koleżanki autorki. Dziewictwo jest cacy a jego brak jest be? Jak rówieśniczki nie są dziewicami to musiały to robić z jakimiś obleśnymi typami?

Chodziło mi o to, że jeśli nie miała nikogo fajnego na swojej drodze to po co miała to robić:) a sądze, że połowa robi to dla picu z jakimiś pajacami albo dla samego robienia nie ważne z kim;) no ale druga połowa jest spoko:)))

Gość gość
to w jakim wieku traci się dziewictwo nie ma najmniejszego znaczenia w ocenianiu wartości danej osoby. każdy robi to kiedy jet gotowy lub kiedy ma okazję i tyle. nie ma się ani czym chwalić ani czego wstydzić.