Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak obliczyc zuzycie wody mam problem ??

Polecane posty

Gość gość

mieszkamy z nazeczonym w kawalerce...i jestem przerazona bo byla babka spisywac wode...spisalam sobie wszystko osobno dla siebie i wyliczylam ile kubikow uciagnelismy od ostatniego spisywania..wyszlo 48!! wydaje mi sie ze rachunek jak przyjdzie bedzie potworny!!! nie wiem jak to mniej wiecej obliczyc ..? boje sie....wydaje mi sie ze to strasznie duzo Jak Wy uwazacie/.blagam odpiszcie

Gość gość
przeciez o ile dobrze rozumuje to jeden kubik to 1000 litrow wiec jakto mozliwe ze tyle uciagnelismy !!!jezu :/

Gość gość
nie ma tu nikogo kto moglby poradzic....?

o ile nie wodowaliście Titanica to raczej malo prawdopodobne :) raczej ty coś pomyliłaś :) bez paniki :)

Gość waterflow
żeby to sobie lepiej wyobrazić: 48 kubików wody to taki sześcian o boku 3,63m, lub np. prostopadłościan o wymiarach 6m x 4m x 2m Krótko mówiąc zużyłaś tyle wody ile potrzeba do wypełnienia od podłogi pod sufit pokoju o wymiarach 6m x 4m x 2m

Gość gość
no wlasnie mam taka cicha nadzieje ze ja pomylilam ale przepisalam to co ta babka miala w zeszycie !!!mam dwa liczniki kolo aneksu kuchennego i w lazience w jednym poprzednio bylo 92 a teraz jest 98 a w lazience bylo 857 a teraz 899

Gość gość
obliczylam roznice i wyszlo 48.....i nie wiem jak to policzyc...niby wedlug jakiejs tam tabeli w necie wychodzi ze w naszym regionie woda ze sciekami kosztuje 21.46 ...

Gość FAJNIE JEST
Niepoprawnie wyliczyłaś.W/ g moich wyliczeń mogliście zużyć 3 m.3 wody zimnej i pewnie 2 m.3 wody ciepłej. Nie znam się na kubikach:D Wiem według moich obliczeń.Używam dużo wody, kąpie się 2 razy dziennie, raz w tygodniu piorę.Zmywarkę włączam co drugi dzień. Nie sądzę żeby u Was było większe zużycie.Jeżeli nie potrafisz policzyć, zgłoś się do Administracji i Ci pomogą.

Gość gość
ja p...ole, 48 ton wody Ach te kobiety...

Gość gość
ostatnim razem jak spisywaly wode to pomylily sie z cyferka jedna i jaja byly...bo starsznie duzo wyszlo i byly jeszcze raz sprawdzic ale teraz wiem bo patrzylam na jej zeszyt wiec jak ja to obliczam to wychodzi ponad 1000zl!!!!ja sie zastrzele .My mieszkamy we dwojke caly czas w pracy ,codziennie prysznic bierzemy no i pranie jest ale zas bez przesady jakies 2 w tyg do 3....krotkie cykle...Nie gotuje tez codziennie

Gość gość
FAJNIE JEST no to mam nadzieje ze masz racje a ja sie myle,nie znam sie na tym ,ale to co napisalam te wartosci no to takie sa realia ale jak sie to oblicza to nie wiem za Boga ojca...dla mnie ta roznica 48 jest ogromna liczba....a jak to sa kubiki to mamy przechlapane!!! im bardziej chcemy oszczedzac tym gorzej nam wychodzi !!

Gość gość
Aha no i to jest okres za ostatnie pol roku jakos tak....tak mi sie wydaje...