Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karakataka

Niedoczynnosc tarczycy

Polecane posty

Gość Karakataka

Witam Was. Od urodzenia choruje na niedoczynnosc tarczycy i jestem pod stala obserwacja endokrynologa. Czy sa tu jakies kobiety, ktore tak samo jak ja staraja sie o dziecko? A moze sa tu jakies mamusie z ta choroba?? Jak to u Was wyglada? Mialyscie problemy z dotrzymaniem lub zajsciem w ciaze? Z gory dziekuje za odpowiedz

Gość gość
Nie wiedziałam ze jestem chora, po kilku miesiącach prób zrobiłam badania i wyszła niedoczynnosc. Po zastosowaniu tabletek na tarczyce dziecko w brzuchu pojawiło sie w momencie:) teraz czekamy na rozwiazanie

Gość gość
Mam to samo.od urodzenia na Euthyroxie.Rocznik 86:)pod stala opieką endokrynologa:) Dziecko z pierwszego cyklu:)bałam się ze będą problemy,ale udalo sie od razu.w momencie zajścia w ciążę miałam tsh 1.0:) W ciąży co miesiąc badalam tsh i w miarę przyrostu wagi miałam zwiększana dawkę leku.przytylam 13kg a eutyrox w 8mcu 175N:) Po ciąży tsh skoczylo mi do 10:o ale zbijam caly czas. Dzis corka ma 6 mcy.Ciekawa jestem czy z następnym dzieckiem pójdzie tak łatwo . ..

Gość gość
Ja rowniez mam niedoczynnosc z hashimoto. 3x zaszlam w ciaze za pierwszym razem. Jedna niestety poroniłam ale raczej tarczyca nie miała na to wpływu. Przed leczeniem tsh miałam ponad 55. Teraz jestemvw 11 tygodniu biore euthyrox100 na zmiane z 88 skoncze pewnie na duzej dawce.

Gość Karakataka
Dalas mi nadzieje:) no ja teraz czekam na @ tez pierwszy cykl no ale test negatyw a kochalam sie 13 grudnia wiec juz nie mam co liczyc. Choc nigdy nie bolaly mnie piersi na 2 tyg przed okresem a kiedys to wcale. Mam ciagle mala nadzieje ale z dnia na dzien umiera na ten cykl. No coz teraz trza bedzie poczekac na lipiec bo teraz nie ma gdzie sie starac bo nie mieszkamy razem jeszcze a w lipcu bedziemy miec mieszkanie. Na wszelki wypadek podskocze do Pani gin powiedziala ze jak bede chciala miec dzidzi to mam sie zglosic to mi pomoze