Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poronienie:(

Polecane posty

Gość gość

Wiem ze to dla was ciężki temat , ale chciałabym sie dowiedzieć jak dałyście sobie z tym rade? Macie dzieci po tym strasznym wydarzeniu?:(.

Ja raz poroniłam - w nocy. To było straszne, poszłam siku ale okazało się że to nie było siku.

Gość gość
Ja poroniłam 3 razy :( Z mężem na poczatku przestalismy sie starać , lecz po 5 latach sprobowalismy i wiesz co ? mamy po 29 i 36 lat i mamy aktualnie 2 kę dzieci - 16 mcy i 5 mcy ;)powodzenia :) bedziemy starac sie jeszcze . DASZ RADE! TRZYAMJ SIE !! 🌼

Gość gość
poroniłam w maju. Na dziecko czekaliśmy długie 6 lat. Dwie kreski na teście, potem radość z rosnącej kropki... Na jednej z wizyt okazało się jednak, że serduszko już nie bije. Miałam wywoływane lekami poronienie w 11 tc. Lekarz powiedział, że mamy próbować jak najszybciej. Myśmy w zasadzie już stwierdzili, że chyba znowu nic z tego, że pewnie kolejne starania kolejne 6 lat... We wrześniu okazało się, że jestem w ciąży. Obecnie leci mi 21 tydzień. Strach jest ogromny od początku, ale radość też jest niesamowita. Jak sobie poradziliśmy po stracie? Nie wiem. Na początku totalna beznadzieja, płacz, szukanie "powodu". Ucieczka w pracę od rana do nocy. Do tej pory myślę o poprzedniej ciąży. Zdarza mi się popłakać. W święta Bożego Narodzenia miałam termin porodu. Ale maleństwo rosnące w moim brzuchu daje mi też ogromną siłę. Powodzenia

Gość gość
Bog wykonal na was aborcje

Gość gość
Nie umiem sobie z tym poradzić. Najpierw poroniłam w 12tc a teraz w 16:(tak sie cieszyliśmy na to maleństwo mieliśmy nadzieje że może tym razem:(zawsze będę mieć tą traumę w sercu:(;(

Gość gość
Mimo, że nie poroniłam, to trzymam za WAS kciuki...oby się udało

Gość gość
Może kiedyś:(narazie mam traume:(

Gość gość
ja się cieszyłam, że nie muszę wydawać kasy na aborcję i mam święty spokój.

Gość gość
Ja poronilam 2 ciąże 8 i 12 tydz. Teraz mam 4 letnia dziewczynkę. Nigdy nie zapomniałam o poprzednich fasolkach, ciągle siedzi to w głowie. Nie ma chyba recepty na to jak sobie poradzić w sytuacji gdy traci się jakby cząstkę siebie. Prawda jest niestety to, ze czas goi rany, z czasem mniej boli.

Gość aniaaniaaniaania
ja też poroniłam w 8 tc pierwszą ciążę... to było w czerwcu tego roku :( póki co nie udało mi się zajść w kolejną i myślę o tym każdego dnia :( nie boli już tak bardzo, ale gdzieś ta myśl smutna mi towarzyszy codziennie... trzymaj się! dasz radę i będziesz jeszcze mamą!

Gość gość
tez raz poroniłam, było mi smutno ale nie myslałam o tym non stop, bo po co pakowac sie w depresje, 5 miesiecy pozniej byłam znowu w ciazy urodziłam syna, potem jeszcze córke

Gość elizabeth1990
ja poroniłam 13.kwietnia 2010r. trzy miesiące wczesniej wzielismy slub. oczywiscie przezylam to ale tylko w sobie. nie umialam uzewnetrznic swojego bolu. teraz z biegiem czasu. bardzo rzedko wracam do tego, chociaz widzialam juz serduszko tej malej istotki. ale jeszcze w 2010r zaszlam w ciaze. koniecznie chcialam sie pocieszyc i chyba udowodnic sobie ze jestem wstanie donosic ciaze. kocham najbardziej na swiecie mojego synka ale szczerze to pierwsza ciaza nie byla planowana...i gdybym miala ten rozum co mam teraz i cofnela sie w czasie, to nie spieszylabym sie z kolejna ciaza. dziecko to jednak wyzwanie i cholerna odpowiedzialnosc.

Gość gość
Poronilam 3 razy pod rzad. 4 ciaza okazala sie szczesliwie donoszona ale ze wspomaganiem farmakologicznym.

Gość gość
;( wiem ze musze sie czyms zajac a nie lezec i ryczec:(jak sobie dałyście rade? pozwoliłyście sobie na żałobe?

Gość gość
Pochowałyście swoje maleństwa?