Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

filtrowanie wstępne ogólnodostępne

Polecane posty

:-) ,no i pokazalam :-)

Cal ,raz slodkie ,raz kwasne ,moze zaskoczylas ? :D

hejka, jestem tu chcę napisać coś ale w głowie pustostan:O Calinessa, nad morze na pewno nie pojadę, choćby przez to że mam strasznie daleko, nie da rady... Mała jedzie do Sarbinowa w sierpniu z rodzicami i to jej wystarczy. U mnie jest pobyt stacjonarny:D Tyle że organizuję jej zawsze jakieś atrakcje. Kiedyś byłyśmy w Szczawnicy, ale co przeszłam żeby ją tam zabrać, to już każdemu by sie odechciało do końca życia. Nie mam więc wyboru, jakieś jednodniowe wypady, ewentualnie myślę o tej Wiśle, ale tam to bank trzeba jechać na kilka dni, bo księża nie wypuszczą wcześniej :D Jeszcze o tym pomyśle, jeszcze mam miesiąc conajmniej. Daa, dobrze robisz, że jesz lekką kolację, a ja często przesadzam, może nie z ilością ale z kalorycznością :( Dziś też pozwoliłam sobie na parę plasterków boczku idiotka jedna, no ale chciałam sobie zrekompensować swoją głupotę, która zaowocowała całkowitym rozwalającym bólem kręgosłupa 😭 Nawet nie napiszę co tak głupiego robiłam, bo wstyd się przyznać żem taka głupia :( Poleżałam trochę, przez co zmarzłam i przypomniałam sobie, że mam coś co lubię i czym mogę się rozgrzać :D Piłyście kiedyś Cydr Lubelski ? Jest pyszny, warto skosztować. Upić się tym nie można, ale po wypiciu połowy butelki robi się ciepło :D Pożegnam się teraz grzecznie, życząc Wam dobrej, spokojnej nocy a Calinessie w dodatku mało klientów. Trzymajcie się cieplutko👄

Ferdzi ,nie zaluj ,co zjadlas to Twoje :-) Moje snadania i kolacje wygladaja podobnie ,lubie czuc niedosyt . Chleba nie jem ,ewentualnie raz na jakis czas sie skusze . Ty masz gdzie spalic nadmiar kalorii ,ciezko pracujesz na ogrodzie . Przyznaj sie co takiego glupiego ,jak sama mowisz zrobilas :-) Cydru nigdy nie pilam ,wiec nie wiem jak smakuje . Dobrej nocy Ci zycze [kwiat ] Cal ,spokojnej pracy 🌻

Ferdzi ,nie pozalowalam Ci kwiatka ,ale byl podwiedniety ,wiec wymienie 🌻 :-)

Powiem krotko Dobranoc 🖐️

Ja cydru też nie piłam ale znam go z widzenia ;) Ferdzi:) tylko nie mów że pół butelki 0,75 ? Daa :) dzięki:) miłych snów Saam pewnie jeszcze się krząta albo już się moczy :D więc spokojnej nocy wszystkim i odpoczynku spracowanym :)

I już się wyrobiłem :classic_cool: ..... znaczy dopiero 😭 ale jeżeli działa się w pojedynkę to żeby było widać efekt trzeba czas pracy wydłużyć. Niestety Dzień bez Stanika śmignął mi przed nosem. Ale idą cieple dni więc panie nie tylko staniki będą zrzucać ;) i dobrej nocy wszystkkm :) l kolorowych swobodnych .... l l

Gość calinessa1
Aż z ciekawości podeszłam do półki i widzę że cydr jest też 1 litrowy i 0,33 l a smaki przeróżne :)

I Saam zdążył śmignąć do łóżka bez stanika ale z myślami stanikowymi :D

hej ludkowie dziś niedziela czas lenistwa:D Saam pewnie dalej śni o stanikach a raczej o ich braku :D Calinessa, też odsypia pracowitą noc, Daa, raczej już na nogach, bo noc miała dobrą , pełną miłych snów. Moja noc przespana od deski do deski, no ale po Cydrze się rozluźniłam, i dobrze mi się zasnęło :D Od rana słucham https://www.youtube.com/watch?v=rJxXpYTbS7E Zafiksowałam się na tych chłopaków :D Najbardziej lubię solówki saksofonu, albo trąbki, nie znam się na instrumentach. No cóż trzeba przejść do obowiązków :D dziś ostatni dzień maja Imieniny obchodzą: Aniela, Kamila, Petronela oraz Feliks, Kancjan, Kancjanela, Kancjusz, Marietta, Noe, Paschazy, Sylwiusz, Witalis Przysłowie: „Deszcz na Nawiedzenie Panny potrwa pewno do Zuzanny (06.07)” U mnie pełne słońce, więc pewnie cały następny tydzień tak będzie :D Nietypowe święta: Dzień Pracownika Przemysłu Spożywczego Dzień Bociana Białego Światowy Dzień bez Tytoniu W przemyśle spożywczym nigdy nie pracowałam, Bociana w piątek widziałam nad swoim domem, zrobił trzy kółka i poleciał. Ucieszyłam się bardzo, bo to dobry znak, w dodatku zapowiada narodziny :D Mogę więc świętować ten dzień. Bez tytoniu też się obchodzę, już od 11 lat, ale szczerze się przyznaję, że od jakiegoś czasu znów zaczęłam pociągać i 1 dziennie wypalam, czasem nawet dwa:D

Daa, dziękuję za kwiatek, wiem że ze szczerego serca👄 Nawet nie wiem czy pisać o tym moim wczorajszym wyczynie:O Mój durny chłop, przyniósł taki ubijak, ważył chyba z 10 kg a może nawet więcej . Dał mi do ręki i powiedział że jak chcę to mogę ten kamyk ubić, bo on musi iść kosić :O A ja durna baba, wzięłam to ciężkie coś...i zaczęłam ubijać. Oczywiście przeceniłam swoje siły, ledwie mogłam ten ciężar podnieć, ale stwierdziłam ...dam sobie rady i ci udowodnię że ubiję...głupia oj głupia baba Wiadomo że długo nie popracowałam, no, ale coś tam ubiłam. Jednak, poczułam ból ostry w kręgosłupie, mięśnie odmówiły posłuszeństwa i nagle przestałam istnieć ...eh...mogłam tylko pokornie wrócić do domu i już niczego się nie dotykać. Dziś jest lepiej, ale musiałam wziąć tabsy przeciwbólowe 😭 No i śmiało można powiedzieć że nad taką głupotą to trzeba się pochylić :O Płytki oczywiście nie zostały ułożone, bo nie miał kto, zresztą zaczęło padać i tak byłoby po robocie. I to by było na tyle. Pozdrawiam wszystkich i życzę fantastycznego dnia🌼

Gość gość
siedza stare lumpy i n*******laja referaty potem sie dziwia ze lapek literki zjada a wez jedna z druga klawiature przeczysc:D albo nie, bo juz w ogole od samusia nie wyjdziecie:D

Dzien Dobry 🖐️ Ferdzi Droga ,wstalam o 9 :30 ,nic mi sie chyba nie snilo ,moze i dobrze ,poniewaz jesli juz to mam jakies potluczone ,koszmarne sny ,jak ja sama :-o Pozno wstalam ,kladlam sie po 24:00 i nie moglam zasnac ,a potem u sasiadow za sciana ktos czyms stukal i calkowicie wytracil mnie ze snu Czekam gdy minie te pol godziny po wzieciu Euthyroxu i zjem moje sniadanie .Rano mne (oj przepraszam :D)) mdli na glodniaka ,a potem tak moge chodzic do wieczora . Ferdzi ,fakt ,jestes glupia ,bardzo glupia .Jestes KOBIETĄ ,a nam nie wolno takich ciezarow dzwigac ,no chyba ,ze masz wycwiczone miesnie Kegla ,to wtedy moze nic Ci nie zagrazac . Widze ,ze w miedzyczasie byl jakis wsciekly gosc - a wez ty sie gosciu cmoknij w miesnie .....:D Piosenka po byku ,a refren krociutki ale jakze wymowny :D Ide uparzyc herbate i wreszcie zjesc bo mi zoladek na zewnatrz wyskoczy .

Gość gość
jeszcze zameldujcie o ktorej kupki robicie ile czasu, na rzadko, na twardo🖐️

No juz nasycona ,ale zaraz zrobie sobie kawke .Zonkil dzis w lozku pozostanie jeszcze troche ,ja czekam na telefony od synow bo nie wiem czy jeden przyjedzie ,a drugi podjedzie . Ferdzi ,ja juz wspominalam chyba ,ze czasem sobie palne ,tylko to pozostalo mi na P :D

Niedzielne dzień dobry! :) l cześć Ferdzi 🌻 l hej Danusiu 🌻 l Zbyt długo to nie pospałem bo nastawilem sobie budzik na ósmą. Na sumie w moim kościele jest Pierwsza Komunia więc wolałem iść rano, jest bardziej kameralnie. A kościół i tak już pięknie wystrojony, z ciekawymi deklracjami, mnóstwo kwiatów. Rodzice się pewnie nieźle natrudzili. l Postanowiłem że dzisiaj oprócz wymienoinych przez Ferdzi będzie Dzień Totalnego Odpoczynku. Dałem sobie wczoraj w kość i dzisiaj trzeba regenerować siły. Ale nabrałem ochoty na placki ziemniaczane i odpoczynek zawiesilem na czas ich przygotowania. Pierwszy raz w tym roku robiłem z młodych ziemniaków. Były pyszne. l Udanego niedzielowania wszystkim :) l l

hej Daa hej Saam Daa, też bym chciała tak mieć, że rano śniadanie a później już nic, oj nawet nie wiesz jak by mi to pasowało. Niestety mój żołądek upomina się o paliwo co 3 godziny jak dziecku :D Masz rację, ja wiem że absolutnie nie powinnam ciężarów dźwigać. Nawet jest tak, że małych zakupów nie robię, jeśli nie zmieszczą mi się do torebki, bo wiem że nie mogę dźwigać a tu w domu jakiś zanik mózgu mam i zasuwam jak robol jakiś. Wiem, że tym bardziej powinnam się oszczędzać, bo jestem już po kilku operkach, no ale głupia ja ...głupia. Marzę o jesieni i zimie, kiedy mam święty spokój i mózg należycie funkcjonuje a ręce mają spokój :D Saam, nie wątpię że wczoraj dostałeś porządnie w pióra, dlatego dziś konieczny odpoczynek. Napisz czy kładłeś tą elektryczną instalację ? Jeśli tak to dlaczego się na tym znasz ?:D:P Przecież nie urodziłeś się z tą umiejętnością, więc uczyłeś się w tym kierunku? Napisz też, jaki etap już za Tobą a co jeszcze zostało do zrobienia. Na impertynencje gościa nie zamierzam reagować. Na kaffe jest milion topików, nikt nie zmusza do wchodzenia tutaj.

Saam, podziwiam za tarcie i smażenie placków ziemniaczanych tak rano i w ogóle :D Natchnąłeś mnie i może zrobię placki ale z cukinii, bo kupiłam ją kilka dni temu i nie mam pomysłu do wykorzystania, a raczej z lenistwa nie chce mi się z nią nic wyczyniać:D Placki będą super. Wszystkim życzę smacznego obiadu. U mnie dziś tradycyjny obiad, ziemniaczki (młode) schabowy poniewierany:D i sałatka z kapusty.

Saam ,widze ,ze jestes maniakiem plackow ziemniaczanych :-) ,ze Ci sie chce tak wczesnie je robic . Ferdzi i po jasna ciasna tak sie urabiasz ,zeby potem nie bylo placzu i zgrzytania zebow.Wiem ,wiem ze to dla wnusi ,ale nic by sie nie stalo ,gdyby hustawka nie miala podloza z kamieni tylko trawke . Powinnas polozyc sie pod grusza i marzyc :-) Obiad mam dzis na 14:00 ,wszystko przygotowane ,wiec mam jeszcze chwile . Mojej mszy dzis nie ma ,zrobiono mnie na szaro ,pewnie byla wczesniej anizeli zazwyczaj .

Ja mam od wczoraj kurczaka i schabowe szarpane jak mowi Ferdzi ,surowke z pekinki ,mizerie i buraczki :-) Kurcze ,jak mi nie pasuja przefarbowane wczoraj wlosy ,choc tak mi sie sypia musze jeszcze raz je farbnac .Gorzej jak wyjda czerwone . Dawno temu ,przed Komunia syna tez sie farbowalam i gdy zdielam recznik z glowy ,myslalam ,ze zawalu dostane ,byly czarne ,a mam jasna cere i mi takie nie pasuja .Jak ja wtedy cudowalam ,aby je rozjasnic ,suma ,sumarum skonczylo sie na zielonej poswiacie :-)