Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

filtrowanie wstępne ogólnodostępne

Polecane posty

cześć Zuziu 🌻 ciasto przyniosłaś więc trzeba zrobić kawę. Ale najpierw coś zjem bo ja jeszcze prze obiadem. Zupy chmielowej oczywiście nie wliczam do obiadu bo to sama "woda". l l

Celinko :) ja taki młody bigos robię w ten sposób że najpierw podpiekam pokrojone mięso (kupuję gulaszowe). Później zalewam je małą ilością wody i duszę do prawie miekkosci. Następnie dodaję sparzoną poszatkowaną kapustę i podpieczoną pokrojoną kielbaskę. Po krótkim gotowaniu dodaję koncentrat i doprawiam solą i pieprzem. Wcześniej dodaję liść i angielskie. Gotuję jeszcze do miekkosci kapusty. Koncentrat pomidorowy trochę zageszcza, woda odparuje i nie muszę dodawać mąki. Wolę żeby był bardziej wodnisty niż mączasty ale to zależy od upodobań. Po powrocie z pracy, nim przeczytalem że robicie bigosy trochę przypadkiem znalazłem kapustę która aż się prosi o zużycie. Kupiłem ją chyba dwa tygodnie temu bo była w promocji :p Niestety nie wiem czy będę miał czas i siły by bigosować bo właśnie o tym pomyslalem gdy ją znalazłem. Może w niedzielę. l l

Saam ,bardzo prosze ,zalatw tak ,abym miala dzisiejszy dzien zaliczony ,bo to bedzie wazne przy obliczaniu emerytury :-) Mysmy z Cal nie rozmawialy o bigosie a o mlodej kapustce np.jako dodatku do obiadu . Zalowalam ,ze nie przelalam masy serowej do mniejszej blachy ,a wyrosl w wiekszej ponad jej wysokosc :-)

dobry młody wieczór :) o Zuzia :) spryciara z Ciebie :D, nie czekałaś aż się Daa sernik upiecze tylko gotowca przyniosłaś. Ale może się mylę i też upiekłaś ? ;) o Daa :) toż w mniejszej blaszce sernik by wyszedł i stanął obok :) :D Saam głodny to już wszędzie bigos widział😭 :D o Saam :) dziękuję za przepis na młody bigos, któregoś dnia zrobię taki póki kapusta młoda. Tylko po co sparzać tę kapustę? kiszoną to tak, by pozbawić goryczki ale z młodej to moim zdaniem szkoda witamin wypłukiwać. Do bigosu też mąki nie dodaję a dzisiaj dodawałam orkiszową bo z białą się na razie gniewam :D

Cal ,jadlas kiedys goracy sernik ,bo ja to wlasnie robie :-) Choc po upieczeniu nie otwieralam piekarnika przez pol godziny ,a potem tylko lekko uchylilam to i tak troche opadl .Gdy wystygnie bedzie pychowaty .

No pewnie, że jadłam gorący :) z ciekawości jak wygląda w przekroju :D tyle, że po wystygnięciu przekrój i tak się nieco zmienia. Ale trzeba jakiś powód sobie wymyślić :D Ale się M nawymoralniał😭 dzisiaj do mnie aż mam głowe wielką:-o dzisiaj na temat przeklinania kobiet. W pracy ma takie artystki i dla niego to już nie kobieta. W innych pracach robił z tym wojne ale kończyło się tym, że mu podkładały świnie i wylatywał albo się zwalniał. Teraz obiecał sobie, że zdzierży to bo mu na pracy zależy ale za to ja się muszę nasłuchać jak wiesza psy na wszystkich kobitkach😭

Gość Zuzanna Amelia ææ
Moj sernik jest pieczony na necie. Bardzo dobry. Swietnie sie piecze i nigdy sie nie przypala. Moje ulubione ciasto to wlasnie sernik. Ale moze pojde w slady Daa i tez cos upieke.

Oj Cal ,nie moze w pracy sie wygadac ,to Ty bidna jestes jakby winowajca zamiast tych kobitek :-) Cos mnie wzielo na jedzenie ,ale sie powstrzymam .Zjadlam jablko ,kawalek ryby i taki malutki ,moze 3x3cm kawalek sernika i nie wiem czy wytrzymam do 24:oo:-)

Tak Zuza ,masz ochote to sobie upiecz ,bo moze nadejsc czas ,ze nie bedziesz mogla jesc ,czego Ci nie zycze ,wiem cos o tym .

Gość Zuzanna Amelia ææ
Daa - dlaczego nie mozesz jesc ?

Wiem ,ze Saam od dluzszego czasu zapracowany ,ale nie ckni za pieczeniem ciasta ? ,to sie nie godzi :-)

Zuza ,teraz juz moge ,ale malutko i musze uwazac na to co jem ,nie toleruje wielu rzeczy .Przez 1,5 miesiaca nic nie jadlam i prawie nie pilam ,bylam na kroplowkach .

Gość Zuzanna Amelia ææ
Daa - Tyle czasu na kroplowkach brzmi jakbys byla operowana. Zgadza sie ?

Gość Zuzanna Amelia ææ
Nie. Nie sledzilam. Wpadalam na chwile , czytalam dwa ostatnie wpisy i wypadalam. Mialam duzo roboty. Dlaczego Daa byla w szpitalu ?

No ,stopilam czekolade i polalam serniczek . Tak Zuza bylam operowana ,ale nie chce o tym juz nawet wspominac ,bo niedlugo powtorka 'z rozrywki' Cal ,no moze malzowinka Saamowa piecze :-) Nie slyszys smsow ?

Gość Zuzanna Amelia ææ
Daa - zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia. Teraz lato. Korzystaj z pogody i slonca. Slonce zawsze wzmacnia

Gość gość
daa, nie czekaj ze zuzka odpowie:P

Cal ,wczoraj kupilam sobie w Twojej firmie dla odmiany bulke wielozbozowa i zjadlam z maslem i serem zoltym ,jak mi smakowalo :-),a ja ciagne na tych waflach ryzowych .Jutro kupie kilka i zaroze i od czasu do czasu bede jadla . Co do ostatniego smsu to powiem 'aaaaaaaaa':-)

Zuza nie odpowie ,to trudno ,nie na wszystkie pytania trzeba i mozna odpowiedziec :-)

Cal ,skoro musisz ,to laskotaj mnie ,torturuj :-) Idziesz spac z moim M? ,bo on tez poszedl scielic lozko :-)

o Mój już śpi od godziny... a ja mam na razie mam chętnego kota do miziania :D A gdzie masz największe łaskotki Daa ? ;)

Kurcze ,nie wiedzialam ,ze juz tak pozno ,myslalam ,ze jest 22;00 :-) To ja tez sie zabieram stad . Dobrej nocy ,do jutra ,pa 🖐️

Cal :D ,nie moge powiedziec glosno gdzie ,ale stopy to z pewnoscia :-)