Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

filtrowanie wstępne ogólnodostępne

Polecane posty

Oczywiście że w dresiku :classic_cool: i to do tej pory. Ja nie mogę się zbiesić i nie zareagować na "zimno mi". Poza tym podgrzanie jest jak najbardziej w moim interesie (dosłownie) :) łatwiej wtedy rozebrać "do rosołu" (nie tylko siebie). A podrzucę jeszcze jedną szufelkę do pieca :p rozbierze się saama :D chociaż częściowo to już mniej roboty będzie :p l l

Celinka miała gimnastykę przed snem a my mamy nową nową stronę, dziękujemy :) Już była mowa o nocnym Superksięzycu. Dodam tylko że to Krwawy Księżyc. A to już bardziej nietypowe zjawisko. Gdyby nawet nie miało nic wspólnego z końcem świata to może i tak warto przed zrobić coś fajnego, przyjemnego itp. To będzie nocny spektakl. Ciekawe czy o piątej kiedy wstanę (oczywiście jeżeli pogłoski o końcu świata były przedwczesne) będzie jeszcze coś widać. I czy będę na tyle rozbudzony aby pamiętać poszukać księżyca. l dobrej nocy wszystkim :) l kolorowych księżycowych .... l l

Hehe ,nie chodze z kurami spac choc sie pozegnalam i wyszlam teraz na balkon zobaczyc jaki jest ksiezyc :-).Poki co nie jest czerwony :-) ,swieci oslepiajaco ,za dlugo wpatrywalam sie w niego i mam teraz plamki w oczach ,strach sie bac :-) 🖐️

he he Daa :) chyba brakuje nam nocnych rozmów :D mam mokrą głowę i na razie nie moge wyjść na zewnątrz popatrzeć na księżyc ale w końcu popatrzę...

He he Cal ,moze poczekamy bodajrze do 2 w nocy na ten czerwony ksiezyc :-)

M w domu, ale śpi już i nie chce mi się go budzić :P księżyc będzie czerwienieć od ok. trzeciej rano, chyba sobie nastawie budzik w telefonie ;) bo jutro rano nie wstaję do pracy..

dzień dobry wszystkim Obudziłam się dziś o przyzwoitej porze, bo około 7 , czyli jestem już po śniadaniu i w trakcie picia kawy a jeszcze nie ma 8 :D Mam nadzieję że dziś będę w lepszym nastroju niż ostatnio i pełna energii zabiorę się za zajęcia ogródkowe. Mam do usunięcia już wszelkie pozostałości a pogoda sprzyja. Przynajmniej teraz jest słonecznie i w miarę ciepło jak na tą godzinę, bo w granicach 15 st. Poczytałam i wnioskuję że wcale Wam się jakoś spać nie chciało:D No chyba wszyscy mieli chętkę na jakieś wewnętrzne ogrzewanie:D:P A ja coraz częściej marznę w domku i co wieczór trzeba przepalić a o jakichś innych sposobach rozgrzewających to nawet nie marzę:( No fakt, jest jeszcze sposób na szybką rozgrzewkę, niedawno kupiłam cydra lubelskiego i mam też butelkę martini bianco, więc w razie ostatecznym mogłabym użyć:D Na razie jednak wystarczy palenie w CO , tym bardziej, że orzechy zbierane codziennie, są raczej mokre albo wilgotne i też potrzebują wysuszenia. Nigdy nie suszyłam w suszarce orzechów i nie wiem czy je tam można suszyć. Niespodziewanie dużo mam tych orzechów, na pewno więcej niż w zeszłym roku. Będzie z czego piec orzechowce :D Nocnego księżyca nie oglądałam, prawdę mówiąc jakoś w nocy o tym nie pamiętałam, a obudziłam się około 2 . Mam nadzieję, że te wszystkie złe proroctwa się nie sprawdzą. Dziś 28 września Imieniny obchodzą: Marek, Wacław Solenizantom składam najserdeczniejsze życzenia 🌼 A czy czasem nasz gospodarz nie imieninuje dzisiaj? http://ekarteczka.pl/kartki/8/1/d/15611.jpg Ślicznego dnia imieninowego, skąpanego w słońcu złotej polskiej jesieni i w szampańskim nastroju, z głową pełną kolorowych marzeń na przyszłość jakieś takie dziwne to przysłowie Przysłowie: „Gdy na Wacława i Michała (29.09) jasno, nie będzie w zimie ciasno” świętujemy też z okazji; Światowy Dzień Morza Światowy Dzień Wścieklizny Międzynarodowy Dzień Tajniaka I może warto przytoczyć takie przesłanie Kotarbińskiego „War­to is­tnieć! Żeby poz­nać świat, kochać ko­goś, być czyimś przy­jacielem lub po pros­tu być ko­muś pomocny.” - Teraz kawusia; https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTcHkHi-HycfptgbK3mfbxllCS9yS18rCTMFafXtKPgHicDkK7HmQ i zielona http://zyjfit.blox.pl/resource/erbata_kwitnaca.JPG A teraz życzę wszystkim fantastycznego dnia i oddalam się do swoich zajęć.

Dzień Dobry :) o Ferdzi :) miło, że masz lepszy nastrój. Może to zasługa Superksiężyca a może czegoś innego ? ;) a mówiłaś, że duży księżyć to nic dobrego...dzięki za herbatkę :) Późnym wieczorem oglądałam księżyc ale gdy oglądałam go o 2:50 bo się przebudziłam to był już rogalik, inny niż zawsze bo taki od dołu. Wygasiłam jednak budzik nastawiony na 4 rano i ...się wyspałam :D Czerwoną tarcze widać tylko w telewizji i raczej nie w Polsce jak zauważyłam. Końca świata nie ma ale można od dziś zacząć coś od nowa, inaczej lub zaprowadzić jakąś znaczącą zmianę w swoim życiu. Na razie wszystko idzie starym trybem, M się obraził, że wolałam księżyc od niego i pewnie w najbliższych dniach będzie wojenka domowa! :-o :D Coś chyba za dużo się tu zwierzam :D ale co tam...każda z nas ma inny żywot. Z okazji imienin naszemu topikowemu Markowi ślę moc serdecznych życzeń, spełnienia marzeń i zdrowia 🌼 i buziaczek👄 ...i to co Tygryski lubią najbardziej :P :D o ile się wklei :D http://id.joe.pl/sub_images/pictures/e44006e4b12160719ed2a0544703ede0_th2.gif o Teraz idę wykonać trzy ważne telefony i zająć się domem ile się da bo potem do pracy. o znośnego poniedziałku wszystkim i dużo uśmiechu :);)

Na razie telefony nie udane, jeden wciąż zajęty:- a na inne ciut za wcześnie. Więc w międzyczasie podzielę się moim śniadankiem. Miło zaskoczyła mnie puszeczka sardynek, w złocistym opakowaniu, złociste dorodne rybki w złocistym oleju, równiutko ułożone i okryte plastrem cytryny. Bardzo miłe to było dla oka i smakuje wybornie :)...z wieloziarnistym chlebkiem http://pi.ce-tescoassets.com/assets/PL/382/5900335020382/ShotType1_328x328.jpg niech to będzie dla uczczenia Dnia Morza :)

Dzien Dobry 🖐️ Ja juz dzis zalatwialam 'sprawe' w banku ,mam troche kasiory :-) Jesli 'ktos ' ma imieniny to skladam najserdeczniejsze zyczenia i mocno caluje :-) http://kartki4you.pl/kartki/47/1/d/12666.jpg Czerwonego ksiezyca nie ogladalam ,choc nie moglam spac ,pewnie mial on na to wplyw ,za dlugo wieczorem wpatrywalam sie w niego . Mam ogromna ochote przejsc sie troche ,wiec pojde do najblizszego sklepu mimo ,ze niczego nie potrzebuje ,ale kupie np. make i sol na zas :-).Trzeba sie troche ruszyc ,bo brzuch mi sie powieksza :D Pogoda u mnie znow wspaniala i taka moglaby pozostac chocby na caly rok :-) Dobrego Dnia Mili 🌻

Gość saam
dzień dobry! :) l cześć Ferdzi 🌻 l hej Celinko 🌻 l witaj Danusiu 🌻 l Z całego markowego serca ❤️ dziękuję za imieninowe życzenia. Jak już kiedyś wspominałem wirtualnie świętuję ze wszystkimi swiętymi Markami a najmocniej ze św. Markiem Ewangelistom. Może poźniej uda mi się rozgrzać wirtualny piekarnik i coś słodkiego podać. l Kolejny ładny jesienny dzień. Tak trzymać. Udanego życzę wszystkim :) l l

I oczywiście za wszystkie prezenty także dziękuję :) l l

Ja chyba uwierzyłem w koniec świata i nawet budzików nie nastawiłem. A że wcześnie wczoraj nie zasnąłem to oczywiście zaspałem budząc się o szóstej. Księżyca nie było widać bo było dość duże zachmurzenie. Ale pamiętam że co najmniej dwa razy saam budziłem się w nocy i jednym okiem ze zdumieniem stwierdzałem że księżyc jest ciągle żółty. Nie mam jednak pojęcia o jakich godzinach przeprowadzałem te półprzytomne obserwacjie. Księżyc udało mi się jeszcze zobaczyć gdy dojeżdzalem spóźniony do pracy. Już powoli chował się za horyzont. l l