Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przytyć?????

Polecane posty

Gość gość

Mam 170 wzrostu i 42kg wagi, jestem kobieta, 30 lat. Jak przytyć? Wyglądam coraz gorzej.... Ratunku

Gość gość
A robiłaś chociaż podstawowe badania: morfologia, hormony, pasożyty?

Gość gość
Ja też mam 170 cm ale ważę 56 kg i tak jestem szczupła

Gość gość
Tak badania robiłam, do 3.01 bylam w szpitalu i juz jest ok. Tylko przytyć teraz tylko nie wiem jak to zrobić

sprawa jest wbrew pozorom prosta - jeść więcej kalorii niż się codziennie zużywa

czy autorka jest zainteresowana uzyskaniem pomocy czy tylko tak chciała ponarzekać?

Gość gość
Chcę uzyskać jakąś pomoc. Co mam jeść?

Wiesz, fachowej diety nie da się ułożyć ot tak na forum w kilka minut. Po pierwsze należałoby obliczyć Twoje zapotrzebowanie kaloryczne. A potem do tego ułożyć dietę która dostarczy kalorii ponad to zapotrzebowanie. Ale tak jak mówiłem to dość czasochłonna zabawa, przynajmniej dla mnie, tzn oosby która nie dysponuje oprogramowaniem do tego stworzonym i musi wszystko liczyć ręcznie. x Napisz jak się teraz odzywiasz

Gość gość
a co jesz przykładowo i ile na co dzień???

Gość gość
Przytyc jest trudno. Dzienne zapotrzebowanie na kalorie to około 2 tyś. Zeby przytyc jeden kilogram musisz zjeść 9 tyś kalorii ponad te 2 tyś. Tz zeby przytyc w tydzien 1 kilogram musiałabys zjadac codziennie 2 tyś kalorii i jeszcze te 9 tyś rozłozyc sobie na te 7 dni. Uwierzcie mi że zjesc tyle jest bardzo trudno. To by było około 3100 kalorii dziennie. Zmiescisz tyle w siebie??

No a co, jak dziennie dostarczy nie 1000 kcal górki a 500 to myślisz że nie przytyje?

"Dzienne zapotrzebowanie na kalorie to około 2 tyś." x W jaki sposób to obliczyłaś? to dla każdego jest indywidualne.

Gość gość
Dziś zjadłam: Na śniadanie parowka, kromka chleba, herbata obiad: Kotlet z piersi z kury, ziemniaki, kapusta. Czuje sie pełna. Malo?

Gość gość
a cukier, słodycze, fast food? jesz mikroskopijnie

No mało. Śniadanie parówka i kawałek chleba - ile to będzie kcal? 100 chociaż się uzbiera? ile tej piersi na obiad i ile ziemniaków?

Gość gość
Pol piersi i 2 lyzki ziemniaków tluczonych z masłem. Im bliżej wieczora tym więcej jem. Głównie popołudniami i wieczorami jadam słodycze, fast food tez jem szczególnie mac Donald( nie codziennie) ostatnio mac Donalda jadlam w sylwestra. Teraz planuje kawę plus ciasto z bita smietana

Gość gość
W sumie dużo ruchu (praca, male dziecko) od grudnia jestem w domu ze względu na chorobę i pobyt w szpitalu.

Gość gość
jeśli zje o 500 kcal wiecej niz zapotrzebowanie to tez przytyje ale w wiecej dni. Ja napisałam o tygodniu. Trzeba te 9 tyś kcal rozdzielic na tydzien i wtedy wychodzi o około tysiac dziennie wiecej. Jeśli mówimy o 500 kcal to przytyje kilogram po 2 tygodniach. 2 tyś to zapotrzebowanie takie na oko, przykładowe. Głównie mi chodzi o te 9 tys kcal które daja 1 kg masy ciała.

Gość gość
zatem 100 kalorii na śniadanie, z 500 na obiad, jakies ciasto 500 i mamy 1100. To zes uzbierała

Gość gość
Ja nie umiem przytyc mam 160 i ważę 43 kg. Chciałabym tak około 48 kg. Nawet jeśli jem duzo to jest max 1800 kcal. Wiecej nie zjem bo bym musiała jesc caly dzien.

Gość gość
jakbym mogła i nie tyła to bym jadła cały dzień jak wy mnie chuderlaki wkurzacie to szok :)

Gość gość
to zalezy od wielkosci żołądka. Ja jak wypije szklankę soku to mam zapełniony żołądek tak ze przez kilka godzin nic nie zjem

Gość gość
Wczoraj na kolacje zjadłam pizze a na wieczorny film dopchalam się slodyczami.

Gość gość
Dolaczy ktoś??????

Gość gość
jedz makaron codziennie to szybko przytyjesz :)