Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w dole kompletnym

co wy myślicie o zawodzie logopedy

Polecane posty

Gość w dole kompletnym

logopedów jak psów się ostatnio narobiło. Powiedzcie mi, co byście zrobili, czy warto się dokształcać w tym kierunku. Jestem anglistą, ale nie mam uprawnień pedagogicznych, nie mam kontaktów ani nie pracowałam w szkole. No i wątpię czy ktoś dopuści kolejną osobę do zawodu.

Gość gość
Logopedzi to bardzo zamknięte środowisko. żeby mieć trochę tej kasy muszą pracować np. w 5-8szkołach państwowych. Więc jedna osoba blokuje jakby 8 placówek. Ciężko się wbić chyba że przez znajomości lub otworzenie wlasnej praktyki, ale musisz mieć wtedy też niezły budżet na reklamę. Mam logopedię - nie pracuje w zawodzie... Więc z mojego doświadczenia nie polecam, ale wiadomo, ze jak czujesz, że mogłabys byc w tym dobra i masz kasę na studia to zrób! Może jest inna sytuacja w Twoim mieście, moze coś się zmieni nim ukonczysz studia :-)

Gość w dole kompletnym
dziękuję Ci za wyczerpująca informację. Właśnie tego się boję. Jak na razie to widzę, że czym wcześniej zdobędzie się praktykę tym lepiej, a no i wszystkie miejsca wokoło są poobsadzane:( Szczerze mówiąc ten zawód pod względem wiedzy nie wydaje mi się bardzo bardzo trudny, o nawet to,co trzeba dowiedzieć się o mózgu można jakoś zrozumieć. Dużo tego jest, dużo uczenia się (niestety na studiach wykładowcy się nie przemęczają, chociaż ludzie słono płacą za wiedzę :( ) Raczej pod względem organizacyjnym jest trudno, tzn. z czego żyć, nie zarabiając w tym zawodzie w zasadzie pieniędzy.. A kiedy można już pracować jako logopeda? Czy trzeba skończyć chociaż tę podyplomówkę? Bo wg mnie bez intensywnej praktyki już na pierwszym roku to nie ma w ogóle sensu się za to brać...

Gość gość
Wedlug mnie logopedia to bardzo przyszłościowy kierunek. Ja studiuje pedagogike wiec kierunek zbliżony  na http://www.majka.edu.pl/. Jestem bardzo zadowolona, studia sa ciekawe a praca jaka bede miala po skonczeniu tego kierunku to spełnienie moich dziecięcych marzen, zawsze chciałam pracowac w zawodzie pedagoga 