Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babcia52

Co fajnego można robić z wnukami?

Polecane posty

Gość gość
co z was za ludzie, jak mozna po pierwsze nie chcec pomoc wlasnym dzieciom, a po drugie nie chciec zajmowac sie wlasnymi wnukami? rozumiem jesli dziadkowie jeszcze pracuja i nie moga byc na kazda prosbe ale w innej sytuacji? moi rodzice zrobili by wszystko aby moc widziec i zajmowac sie moimi dziecmi, tesciowie tak samo. n i e r o z u i e m ...

Gość gość
zwiazac i miec spokój

Gość babcia52
juz myślałam, żeby jeden pokój przerobić na bawialnie, kulki, tor przeszkód z mostkami, to by było rozwiązanie dla takiej gromady, choć wymagałoby to trochę większego pokoju

Gość babcia Magda
ej dajcie kobiecie spokój, jak pisze że jest młoda to jest młoda! przecież nawet 52 lata to nie jest tak dużo, jak będzie miała 80 lat i będzie bawić 16 prawnuków to wtedy będzie stara, ale miejmy nadzieję, że do tego czasu nabierze wprawy w opiece nad taką zgrają i będzie miała cały worek pomysłów na zabawy! A tak serio to współczuję, ale też trochę zazdroszczę, dzieci są takie fajne! dzięki nim może jeszcze bardziej odmłodniejesz, ja mam jedną wnuczkę i jest jak aniołek, więc nie mam takiego problemu jak Ty, czasem chciała bym mieć więcej wnuków, żeby było weselej!!

Gość Monika A
a dlaczego w ogóle pilnujesz takiej gromadki? rodzice nie mają czasu i tak Cię męczą? niech im zorganizują jakieś zajęcia "pozalekcyjne" np niech je poślą na tańce czy coś, do jakiejś grupki teatralnej, kółka zainteresowań, zależy gdzie mieszkasz, ale teraz przecież takich zajęć dla dzieciaków jest coraz więcej. Chociaż przez chwilę sobie odpoczniesz, skoro nie można tego inaczej rozwiązać..

Gość babcia52
rodzice wyjechali do Angli za hlebem :(

Gość babcia52PRAWDZIWA
Proszę się pode mnie nie podszywać! W dodatku z błędem ortograficznym w tak prostym słowie. Rodzice po prostu pracują ale tu w Polsce. Myślę, że problemem jest ich brak inwencji i ciagłe zmęczenie, brakuje im chęci do zorganizowania czegoś dzieciom, przywieźć do babci jest najprościej.

Gość gość
Hej ja natknęłam się na fajną stronke, która chyba w ogole nie jest popularna - a szkoda! To stronka dla dzieci i rodziców kreatywnych, którzy chcą rozwijać swoją kreatywność. Prosta w obsłudze dla małego urwisa, ma fajne opcje np. podkaładanie głosu postaciom Wejdzcie na www.bajkotwory.pl i sami sie przekonajcie - chociażby oglądając bajki które stworzył mój Antek Pozdriawiam

Gość Monika A
Rodzice zmęczeni pracą, a co Ty masz powiedzieć z taką bandą? Moja rada jest taka, że nie możesz pozwalać sobie wejść na głowę i powinnaś zażądać odrobiny wolności i odpoczynku! Najlepiej wyjedź gdzieś choćby na jeden dzień i się zrelaksuj! A jeśli nie możesz to przynajmniej ich gdzieś wyślij i spędź dzień robiąc same przyjemne dla Ciebie rzeczy!

Gość gość
z taką gromadką to mogłabyś skorzystać z niezłych zniżek rodzinnych na różne bilety. My w Opolu mamy taką specjalną kartę dużej rodziny i ta karta uprawnia do zniżkowych wejść do wielu instytucji, np baseny, teatr, lodowisko

Gość babcia52
A przecież nigdzie nie napisałam, że nie jestem z Opola:P jestem z okolic. U nas też funkcjonuje ta karta, dzieci mają założoną, ale tak jak pisałam nigdzie nie chodzą tylko na mojej głowie. To już nie wiem gdzie je mogę wysłać, choć ostatnio się trochę uspokoiło

Gość gość
Wiesz najlepiej to sprawdzać listę instytucji objętych tym programem, bo co jakiś czas dołączają nowe miejsca, aby jakoś się rozpromować, naprawdę miejsc jest wiele, do wyboru do koloru:)

Gość CyprianKamilEn
Ja korzystałem z tej karty przy wejściu do Jura Parku w Krasiejowie, otrzymaliśmy wtedy chyba aż 20 % zniżki, wiem że było dużo taniej. Taka niespodzianka przy kasach, ale dobrze że żona pamiętała wziąć tą kartę

Gość gość
Do Krasiejowa nie mam tak bardzo daleko, co to za miejsce ten Jura Park, często słyszę nazwę, ale kojarzy mi się z nazwą salonu samochodowego.

Gość CyprianKamilEn
hehe parking pod obiektem może wyglądać nieco jak komis samochodowy :) ale miejsce słynie z tego, że hodują tam dinozaury, jedyne takie miejsce na świecie, można pooglądać te stwory, dlatego takie tłumy tam ciągną zawsze ;)

Gość gość
Przebywanie z dziećmi to najwspanialszy czas jaki w życiu spędzisz. Musisz sobie tylko wszystko zorganizować i trzymać dyscyplinę. Bo inaczej będzie ciężko. Może na początek ułóż sobie plan dnia. x no rady super, a masz może szóstkę dzieciaków?

Gość Karina34
chodzić na place zabaw, do fajnych miejsc, gdzie mogą się czegoś nauczyć... my z dzieciakami uwielbiamy chodzić do takich miejsc jak muzeum animacji w Łodzi, czy do Krasiejowa do JuraParku i Parku Nauki i Rozrywki... mój syn to dinomaniak i po prostu szaleje, gdy tam jeździmy

Gość Było miło
Wymieniłaś siedmioro dzieci.Zdecyduj się ile pilnujesz wnucząt? Dawniej zajmowałam się dwójką wnucząt, teraz wnuczka ma dwie córeczki i też zadeklarowałam swoją pomoc.Narazie daje sobie radę wraz z mężem.Gdy pójdzie do pracy na pewno zajme się prawnusiami:D Teraz tylko odwiedzam je co kilka dni.Sióemki nie podjęła bym sie pilnować.Dla mnie byłoby zbyt dużym obciążeniem.Dlaczego te starsze wnuki nie pójdą do przedszkola? O ile to prawda co napisałaś.

Gość Było miło
Zle przeczytałam.Sory.Szóstka faktycznie.Nie wyobrażam sobie zajmować się taka gromadką.Bezduszne dzieci że obciążają babcię.Szkoda na przedszkole?😠

Gość gość
widzę że ktoś wymienił krasiejów :D byłam polecam dobre miejsce zajmujące dla dzieci zwłaszcza

Gość miłośna
O tak, dzieciaki zamiast w tablet gapią się na te wszystkie multimedialne rzeczy, które przygotowali. I piszczą w oceanarium, a dlaczeg o to nie będę zdradzać, haha :D