Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sprawdzić czy mam WSZY?

Polecane posty

Gość gość

Syn przyniósł ze szkoły wszy. Zaraził młodszą siostrę. Dzieci już są po dwukrotnym odwszawianiu (właściwe już po pierwszym głowy były czyste, ale drugie przeprowadziłam dla pewności). Ciekawa jestem czy jest możliwość sprawdzić czy ja mam to g****o. Głowa mnie swędzi od chwili, gdy znalazłam pierwszą mumę u syna - więc bardziej psychologiczny aspekt. Przejrzałam sobie przód i raczej nie widać. Męża prosiłam - on nic nie widzi. Można jakoś domowym sposobem samemu sobie sprawdzić głowę?

Gość gość
Baardzo gęstym grzebieniem czesac wlosy od szyi do przodu, aż do czola. Nachyl się nad białym kartonem rozłozonym na stole, i czesz dość dlugo. Oglądaj też grzebień. Jakiekolwiek paproszki to moga byc gnidy.

Gość gość
Idź do dużego lustra i uważnie oglądaj głowę. Można pomylić je z łupieżem, ale jeśli często swędzi Cię głowa i dokładnie się przyjrzysz, to możesz zamiast małych płatów skóry zauważyć gnidy. ja sama miałam kiedyś ten problem ale użyłam http://wszawica-sora.pl/ . Bardzo dobry lek, pomógł mi i paskudztwo nie wróciło.