Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Paranoiczny strach przed pocałunkami i seksem

Polecane posty

Gość gość

Wiem, uznacie mnie za nienormalną, ale strasznie się boję swego pierwszego razu i pocałunku. Jestem osobą niemłodą już (27 latek będzie w lipcu), a mimo to nigdy... Teraz jest w moim życiu pewna osoba, na razie się poznajemy i nasz kontakt fizyczny ogranicza się do buziaków w policzek i przytuleń, ale potem on może chcieć czegoś więcej i co wtedy? :(

Gość gość
nie myśl o tym i zdaj się na intuicję. to wychodzi samo :) daj mu przejąć inicjatywę, jeśli sama nie jesteś pewna, co po kolei robić :)

Gość gość
Boję się, że wyjdę na drętwą i mało uwodzicielską. :( Tymczasem ja się naprawdę boję dotyku. Nie mam też odwagi innych, więc nie wiem, jak będę się zajmować jego ciałem.

Gość gość
może napij się trochę alkoholu :)

Gość gość
Dlaczego nie mialas zadnych wczesniejszych kontaktow z facetami?

Gość gość
Nie umiesz czytać? Przecież pisze,że ma w sobie paranoiczny strach. To jak mogła mieć kontakty fizyczne jak boi się dotyku.

Gość gość
Moim zdaniem powinnaś zacząć od szczerej rozmowy z facetem, o tym co czujesz i czego się boisz. Jak będzie mądry to potrafi przyczynić się do tego by pokonać blokadę w Tobie. A jeżeli nie to musisz odszukać w sobie momentu od kiedy powstał w Tobie ten uraz i sama z nim zawalczyć.