Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

IsabelleBluee

Pamięć długotrwała

Polecane posty

Witam wszystkich ! Mieliście kiedyś problem z pamięcią długotrwałą ? Ja na przykład jak ostatnio byłam u koleżanki i ona wspominała czasy gdy razem chodziłyśmy do szkoły a ja nic nie pamiętałam, dosłownie nic pustka.. aż się przeraziłam . Wychodzę gdzieś do sklepu i zapominam po co wychodziłam , bardzo często boli mnie głowa, tak bardzo że nawet najmniejszy ruch jest odczuwalny jak by ktoś mi dłutem grzebał w głowie i światło strasznie razi ..a zaczęło się to od upadku jakoś miesiąc temu ... nie pamiętam filmów !! Pomimo iż podobno oglądałam z 3 razy dany film ja go nie pamiętam, tak samo jest z książkami. Uwielbiam czytać a gdy ponownie sięgnęłam po książkę, patrzę i nic ... nie pamiętam nic co przeczytałam i to nie jest problem koncentracji bo zawsze czytam w ciszy i spokoju i jestem skupiona tak samo z filmami niczym się nie rozpraszam. Myślicie, że te objawy mogą mieć coś wspólnego z upadkiem ? Jakiś rok temu przewróciłam się i porządnie uderzyłam głową w blat ale po tym nic się nie działo i miesiąc temu schodziłam i na schodach upadłam ale nie uderzyłam się tym razem w głowę , myślicie że po takim czasie mogło by się wznowić coś ?

Gość gość
Ja tam mam, wszytsko zapisuję na kartkach bo nic nie pamiętam, wiele faktów zostało wymazanych jakby z mojej głowy. Mam tez depresje i nerwicę wiec to pewnie rpzez to

Depresji chyba nigdy nie miałam, były dołki ale to chyba normalne takie a o nerwicy też nic nie wiem..jakoś szczególnie nie wybucham gniewem jedyne co zgrzytam zębami jak śpię.

Gość gość
Ja zawsze miałam bardzo dobrą pamięć. Do czasu niestety. W krótkim czasie miałam wstrząs anafilaktyczny i zapaść z długotrwałą utratą świadomości. Zaczęłam mieć problemy z zapamiętywaniem i podobnie jak autorka łapię się na tym, że pewnych wydarzeń nie pamiętam. Dziwnie mi z tym ale cóż, jakoś trzeba sobie radzić.

Gość gość
zamiast pytać na forum biegusiem do neurologa, przydałaby się tomografia

Gość gość
No cóz u niektórych osób pojawiają się problemy z pamięcią aczkolwiek wybierz się na badanie hormonu tarczycy może coś z nm jest nie tak - przy niedoczynności również pojawia się problem z pamięcią i skupieniem, może warto się wybrać na kurs technik pamięciowych i to pomoże Ci ? Jak coś ja chodzę na rehabilitację do Centrum Terapii Dzieci i Dorosłych i wiem, że takie kursy są na miejscu prowadzone - http://neurostyk.pl/