Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jedni mają wszystko, a inni nic. Kapitalizm jest beznadziejny. Chcę socjalizmu !

Polecane posty

Gość gość

Np w sejmie spasione bogate świnie, w kosciołach bogacze a obok biedni ktorzy nie mają do pierwszego albo jeszcze biedniejsi w takim Kongo czy Ugandzie. Dlaczego tak jest? Wyksztalcenie nie gwarantuje bogactwa, inteligencja tez, ile to naukowcow ktorzy umarli w nędzy

Dlatego staraj się być bogata. W socjalizmie każdy jest biedny, a w kapitalizmie są biedni i bogaci,z tym że ci biedni zawsze przy tych bogatych się wyżywią.

Gość gość
własnie, zamiast marudzić, że sie nie ma - trzeba ruszyć te zakorzenione doopsko i zrobic coś w kierunku zarobienia poważnych pieniędzy.

Gość gość
Litwo! Ojczyzno moja! ty jesteś jak zdrowie. Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie, Kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie Widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie. Panno Święta, co jasnej bronisz Częstochowy I w Ostrej świecisz Bramie! Ty, co gród zamkowy Nowogródzki ochraniasz z jego wiernym ludem! Jak mnie dziecko do zdrowia powróciłaś cudem (Gdy od płaczącej matki pod Twoją opiekę Ofiarowany, martwą podniosłem powiekę I zaraz mogłem pieszo do Twych świątyń progu Iść za wrócone życie podziękować Bogu), Tak nas powrócisz cudem na Ojczyzny łono. Tymczasem przenoś moję duszę utęsknioną Do tych pagórków leśnych, do tych łąk zielonych, Szeroko nad błękitnym Niemnem rozciągnionych; Do tych pól malowanych zbożem rozmaitem, Wyzłacanych pszenicą, posrebrzanych żytem; Gdzie bursztynowy świerzop, gryka jak śnieg biała, Gdzie panieńskim rumieńcem dzięcielina pała, A wszystko przepasane, jakby wstęgą, miedzą Zieloną, na niej z rzadka ciche grusze siedzą.

Gość gość
chce zeby wszyscy byli bogaci

Gość gość
bogaci okradaja biednych

Gość gość
jak wszyscy będą bogaci to nikt nie będzie,człowiek zawsze się porównuje z innymi,dzisiejszy biedak w Europie żyje lepiej od dawnej arystokracji,z tym bogactwem dla wszystkich to jak ze studiami,które obecnie nic nie znaczą

Gość gość
jak wszyscy będą bogaci to nikt nie będzie,człowiek zawsze się porównuje z innymi,dzisiejszy biedak w Europie żyje lepiej od dawnej arystokracji,z tym bogactwem dla wszystkich to jak ze studiami,które obecnie nic nie znaczą

Gość gość
no i dobrze

Gość gość
i myślisz,że wtedy nie będziesz sfrustrowany jak obecni magistrzy,wszyscy mają studia,warte na rynku pracy tyle co świadectwo co podstawówka

Gość gość
Zebrali się inteligenci , jak tacy mądrzy jesteście to ruszcie d**y aby zmieniać ten kraj. Tu nie chodzi o kapitalizm , socjalizm bo żaden system w praktyce nie będzie taki do joty co w założeniach. Potrzeba po prostu mądrych ludzi.

Gość gość
Zielona wyspa PO.Polak lubi być dymany,dlatego wybiera mniejsze zło PO i PSL. :D

Gość gość
bogaci zjedzą biednych po kłopocie będą tylko syci i bogaci

Gość gość
A nie to siedzi dupskiem przed telewizorem,a pozniej placz i lamentowanie,ojczyzne nam sprzedali dranie!!!

Gość gość
Biedni zawsze byli ,sa i beda,by bogaczom uslugiwali.

Gość gość
smierdza mi stopy ktos umyje? :classic_cool:

Gość gość
Dlaczego jestes biedny? Bo jestes glupi a dlaczego jestes glupi? Bo jestes biedny!!! Glowa do gory, juz nie raz w historii bogacze zostali puszczeni z torbami.Na wszystko przyjdzie odpowiednia pora. Wiecej wiary kochani.

Gość gość
Bandzioch za wielki urosl od tego chapania? Po co ci to bylo,nie lepiej bylo byc biednym i szczuplym?:)

Gość gość
bogacze maja za duzo

Gość gość
to pracuj na swoje pieniądze, bo nie wiem czy ci którzy sobie żyły wypruwali żebym mieć tak chętnie innym dadzą.

Gość gość
a dlaczego w socjalizmie wszyscy sa biedni

Gość gość
dobrze powodzi sie zlodziejom.oszustom i bandytom

Gość gość
draniom sie dobrze powodzi