Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy, co robić!! Cofam się w rozumie?

Polecane posty

Gość gość

Witam Nazywam się Wiktoria ,skończyłam 16 lat. Od dłuższego czasu mam ogromny problem. Czuję się jakbym cofała się w rozumie. Pojawiła się u mnie wada wymowy,często nieświadomie połykam literki ,powtarzam to samo słowo dwukrotnie , źle odmieniam przez osoby i w ten sposób wychodzą dziwne zdania,mam problem z płynnością,problem pojawił się także w czytaniu ,tak jak kiedyś dobrze czytałam teraz jest coraz gorzej, często zacinam się bo nie mogę czegoś przeczytać lub zmieniam wyraz ,czytam także wolniej :( znajomi już zaczęli zwracać na to uwagę oprócz tego mam problem z zapamiętywaniem chce coś powiedzieć i ucieka mi ,zapominam także podstawowych wyrazów....chce użyć go w zdaniu ale nie pamiętam jak się nazywa chociaż nie często używam ich na co dzień i powinnam je mówić automatycznie...co ja mam robić , czuję się głupia i bezsilna ,nie potrafię normalnie się wypowiadać

Gość gość
To mogą być takie przyczyny: epilepsja, grzybica ogólnoustrojowa lub obie przyczyny naraz. Może też być jakiś ucisk na któryś rejon w mózgu, np. guz czy tętniak, do tego potrzebne jest badanie MRI czyli rezonansu magnetycznego głowy. Do tego zrób badanie EEG. I posiew kału na grzyby oraz takie badania z krwi. Idź jak najszybciej do neurologa oraz do immunologa.

Gość gość
Neurolog musi cie zbadac