Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy na pogrzeb ojca wypada isc w brazowym garniturze?

Polecane posty

Gość gość

Dokladnie kolor gorzka czekolada z delikatnym prążkiem?

Gość gość
tak,mozesz nawet isc w czerwonym jak chcesz.nie musisz isc w granatowym.masz brazowy garnitur ?idz w nim :-)

Gość gość
ojciec dyrektor umarł?:)

Gość gość
Pytam powaznie, umarl moj ojciec. Nie mam glowy na szukanie kreacji po sklepach. A i nie wiem czy jest sens wydawac kase na jeden raz

Gość gość
Ja bym stawiala na czarny. Jak moj tata zmarl to musialam wszystko kupowac czarne a ze byla zima to troche mnie kosztowalo bo w mojej szafie byly tylko jasne ubrania. Najwiecej biały i róż. Myślę że dobrze by było kupic czarny to jest najblizsza osoba

Gość gość
Jesli jest to bardzo ciemny garnitur to idz. Wspolczuje :(

Gość gość
na co chorował twój tata?

Gość gośćmanta
Idz. W takiej chwili nie ma glowy do strojenia sie. Liczy sie zaloba w sercu. Bardzo wspolczuje, życzę sily w tych trudnych chwilach.

Gość gość
Atak serca... Nie wiem. Potem beda gadac... Kolor mojego garnituru jest w kolorze girzkuej czekolady- czyli mocno brazowy.

Gość gość
pamiętaj na pogrzeb tylko długa spódnica

Gość gość
Możecie chociaż w takim temaci darować sobie głupie żarty? Nikogo wasza glupota nie bawi!

Gość gość
nie masz kasy na czarny garnitur?

Gość gość
Chyba ubiore ten brazowy.

Gość gość
Wypada do cholery. Jest zima i tak będziesz miał płaszcz na sobie. Żałobę nosi się w sercu.

Gość gość
A płaszcz czy kurtka w jakim kolorze? Pasowaloby w czarnym kolorze. Góry nie będzie widac tylko spodnie. Jak nie masz kasy to nie ma co kombinować.

Gość gość
Chyba nie po to idziesz na pogrzeb żeby się przejmować tym co ludzie będą gadać? Szlag, jak mnie wkurzają te wszystkie ceremonie gdzie człowiek uważa, że nie może wyglądać jak chce bo "co ludzie powiedzą". I nie tylko pogrzebów to się tyczy, ale już mniejsza. Możesz iść w takim stroju w jakim tylko chcesz na pogrzeb własnego ojca.

Gość gość
Dzieli za rady

Gość gość
lepszy brązowy niż żaden żałobę nosi się w sercu a nie dla ludzi

Gość gość
z zasady pogrzeb jest nieplanowanym zdarzeniem, każdy idzie w tym, co ma, jak dla mnie liczy sięraczej to, by kolory były ciemne, nie jaskrawe, bo wiadomym jest, że mało kto będzie w dzień pogrzebu biegał po sklepach za czarną sukienką, czy czarnym garniturem - wtedy załatwia się raczej kwestie takie jak zakład pogrzebowy czy wiązanki - www.exitus.com.pl/uslugi/pracownia-kwiatowa

Gość gość
Garnitur kosztuje 2000 nie każdego stać żeby sobie kupić na jedna okazje

Gość gość
Też wydaje mi się, że raczej chodzi o ciemny ubiór. Na tego typu ceremonie raczej nie idzie sie w końcu w bieli. ;) Prawdę mówiąc w takich sytuacjach lepiej jednak wydać pieniądze po prostu na godną ceremonię. Jak żegnaliśmy w mojej rodzinie babcię, to skorzystaliśmy wtedy z usług zakładu http://przymierze.olsztyn.pl/ który niemal wszystkim kwestiami zajął się za nas.

Gość gość
Moze byc brazowy , tylko do tego czarna koszula, kondolencje

Gość gość
Przyjelo sie ze na pogrzeby chodzi sie w czerni, ale wiadomo ze w takiej sytuacji ciezko zajmowac sie swoim ubiorem bo jest masa innych rzeczy na glowie oraz po prostu wydawac pieniadze na siebie zamiast na sam pogrzeb (w koncu trzeba kupic nagrobek czy tablice http://www.nagrobkibialystok.pl/ ). Dlatego mysle ze jesli to jest ciemny braz to przejdzie.

Gość gość
jesli bardzo ceimny braz to ok bo jak jasny to na pewno nie, no niestety ale akurat syn to powjienien byc dobrze ubrany. a co uwazacie o kremacji? oistatnio coraz wiecej osob sie na to zgadza iz tego co widze to kremacja juz nie wzbudza takich kontrowercji co kiedys

Gość gość
moja mam która bardzo ciezko chorowała, tez zdecydowała się na kremacje. Wbrew pozorom kremacja jest tansza niż tradycyjny pogrzeb i bardziej ekologiczna. Ludzie już maja inne podejście do tematu, bardzieju nowoczesne. U nas kremacje zrobił zakład pogrzebowy z Pruszkowa http://www.dpsz.pl/.