Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Answerr

Jak czyścicie swoje laptopy?

Polecane posty

Gość Answerr

Ostatnio mój wiatrak w laptopie dosyć głośno chodzi, zastanawiam się jak go wyczyścić żeby nic nie uszkodzić? Tak myślę, że za sprawą jego głośnego chodzenia stoi właśnie kurz. Czy orientujecie się gdzie można wykonać takie czyszczenie albo jak zrobić je samodzielnie w domu? Jest to bezpieczne?

Gość bogusiaz
Wiesz co mój wujek robi to odkurzaczem ale nie wiem czy to jest akurat dobre wyjście. Ja bym zaniosła do serwisu, w którym mogliby Ci to zrobić do porządku. Możesz zajrzeć tutaj: http://www.laptoprepaircenter.pl/nasze-uslugi/czyszczenie-i-konserwacja oni właśnie zajmują się takim czyszczeniem i jednocześnie konserwacją laptopów czy komputerów

Gość gość
W domu mam czysto i mój lap nie przebywa w kurzu a jak zapaćkany do zwilżam płynem do szyb ręcznik jednorazowy i wyłączony lecę do sucha. Dbam o sprzęt na tyle żeby mi go wymienili jak już zajadę dysk twardy więc nie mogę pozwolić by wyglądał na zaniedbany.

Gość gość
Ja wyjmuj***aterie i piorę. Ważne żeby w niskiej temperaturze wyprać i odwirować na niskich obrotach. Potem suszę przez 24h na kaloryferze, temp. kaloryfera nie może przekroczyć 60 stopni C.

Gość gość
Biorę odkurzacz i na rurę nakładam jakąś miękki kawałek materiału, złożony kilka razy. Trzymam go mocno (można okleić taśmą) aby nie został wciągnięty do odkurzacza i włączam. Odkurzam wiatraczek, poprzez obudowę, wszelkie otwory i szczeliny. Zobaczysz ile się kurzu i paprochów zgromadzi na tej szmatce. Lecę też tak poklawiaturze, ale ostrożnie, bo to jest jednak dość delikatne. Dobra metoda i skuteczna.