Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

będę gryźć

Polecane posty

Gość będę gryźć
dziewczyny żeby to tylko wypaliło. Już 22 - musze kończyć, bo u mnie w tej kwestii nie kłamiemy - o 22 mały ma być w łózku. Jak ogarnę wszystko to jeszcze tu wpadnę poczytać. Piszcie.

Gość gość
Za kłamstwa kara, za dobre sprawowanie nagroda - ten dekret mi się podoba

Ja też się już pożegnam. Dziękuję za miłą rozmowę. Wymiana doświadczeń i dobrych pomysłów jest cenna na każdym etapie życia :) Na dobranoc zacytuje J. Korczaka: "Pozwól dzieciom błądzić i radośnie dążyć do poprawy"

Gość gość
Mój syn był fanem komputera i komputer trochę rozwalał mu osobowość. Przekładało się wszystko na zachowanie i oceny. W pewnym momencie mąż powiedział ''dość''. Poodłączał wszystko co się dało, kompa schował, zaczął egzekwować czytanie lektur, streszczanie ich po kawałku i odpytywał dwa razy w tygodniu z wszystkich przedmiotów. Wzamian za siedzenie przy komputerze wprowadziliśmy basen i tenisa. Można zapisać chłopaka na inne zajęcia sportowe. Opłaciło się i to bardzo. Sport to praca zawsze w jakimś zespole, wyrabiają się u dzieciaka dobre cechy. Przez długi czas wkładałam w głowę, że jak ma skłamać, to niech lepiej milczy, a ja już będę wiedziała, co robić dalej. Uwierzcie mi, jest o wiele, wiele lepiej. Czuję jak pomału stajemy się dla syna partnerami a nie ciemiężycielami. To trwa, ale po stokroć warto podejmować wszelkie próby, a przede wszystkim dużo i o wszystkich problemach starać się rozmawiać, a nawet zadawać tzw.niewygodne pytania

Gość dobre rady dobrze napisane
Kurczę! fajni ludzie tu piszą! Autorko - fajna babka jesteś, normalna, a nie pitu- pitu Problemy Wychowania - odezwij się jeszcze. Wreszcie jakiś poziom. Goście - klasa wypowiedzi.

Gość gość
Prawdę napisano, żeby pozwolić dzieciakowi błądzić, ale to się musi odbywać pod dobrze pojętą rodzicielską kontrolą. Sport amatorski jest wspaniałą kuźnią charakterów. Młody człowiek pod okiem dobrego trenera uczy się zdrowej rywalizacji, koleżeńskości, uczy się pomagać słabszym, a co najważniejsze daje pewne umiejętności i fizyczną sprawność. Poza tym uczy dobrego gospodarowania wolnym czasem