Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

L4 w ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, po jakim czasie od upewnienia się, że jesteście w ciąży poszłyście na L4 ? Można wziąć L4 od samego początku jeżeli pracuje się bardzo ciężko ?

Gość gość
L4 to zwolnienie lekarskie i bierze się je wtedy gdy jest się chorym luz ciąża jest zagrożona. Logiczne chyba?????

Gość gość
A co??? W kopalni pracujesz? Poza tym zwolnienie wystawia lekarz gdy jest do tego wskazanie.

Gość gość
A jeśli moja praca polega na przenoszeniu ciężkich rzeczy ?

Gość gość
To dostajesz od razu. Moja siostra w biedrze zgłosiła, że w ciąży i zaraz kierownictwo kazało iść do gina, powiedzieć jaka praca i na zwolnienie. Jedna dziewczyna się nie przyznała i poroniła z przedźwigania... Bała się powiedzieć, nie zrób takiego błędu.

Gość gość
No i co z tego do 6 miesiąca możesz normalnie pracować. Ja też miałam ciężką prace i jakoś dałam rade. Pracowałam prawie do końca ciąży.

Gość gość
Jest to czynnik szkodliwy ale czy lekarz wypisze nie wiem

Gość gość
Mozesz isc od samego poczatku jak lekarz potwierdzi ciaze.

Gość gość
Ja też pracuję w sklepie i cały czas przenoszę pudła pełne Bóg wie czego .. Chyba pójdę od razu na L4.

Gość gość
masz prawo isc od samego poczatku. Ja dostałam l4 już od 4-5 tyg ciazy(ciaza zagrozona) i tak do samego rozwiazania:)

Gość gość
Idż na l4 ja poszłam od 8 jak już serduszko biło ale jak masz ciężką pracę to nie ryzykuj życia dziecka. Pracodawca jeśli masz ciężkie warunki pracy ma obowiązek przesunąć cię na lżejsze stanowisko pracy za te same pieniądze nie mozesz mieć nadgodzin,nie wiem jak to jest u Ciebie ale u mnie mimo pracy biurowej nie mogłam pracować dłużej niż 4 h dziennie nie wiedzieli co ze mną począć to zaczeły się sugestie o odpoczynku, a dobrym lekarzu ca na koniec kierowniczka wprost się zapytała czy ma zgłosić moje l4 bo jak zgłosi to jej normy obniżą

Gość gość
cd gość dziś postaraj się o zaświadczenie o ciąży przedstaw je pracodawcy, nie może Cię zwolnić z racy i musi respektowac twoje prawa...