Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

słodycze w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Kobietki w ciąży jecie słodycze?? Ja mam straszną ochotę na czekoladę i inne słodkości odkąd zaczełam drugi trymestr. Jestem szczupła, nie przytyłam jeszcze nic, odżywiam się zdrowo, jem mnóstwo warzyw i owoców, unikam smażonych i tłustych dań ale mam straszny smak na słodkości i nie mam zamiaru opychać się nimi bez opamiętania ale nie jestem w stanie z nich zrezygnować ale czy słodycze nie są szkodliwe dla dzidziusia?? zapytam o to lekarza ale wizyta za 3 tygodnie..

Gość gość
Ja jestem W 3 trymestrze i jem mało słodyczy powiem ci ze lepiej nie jedz dużo bo potem będziesz miała krzywa cukrowa pokoniec 2 trymestru

Gość gość
ja się opychałam w ciąży słodyczami i test obciążenia glukozą wyszedł mi w porządku. Poza 15kg na + nie widziałam żadnych efektów ubocznych. Po urodzeniu dziecka dieta od dietetyka i mam 4 kg mniej niz przed ciążą:))

Gość gość
jeżeli nie będziesz ich wciągała tonami, to nie ma przeciwwskazań do tego, żeby sobie trochę życie osłodzić, mi położna powiedziała, że mam jeśc to, na co mam ochotę- oczywiście w granicach zdrowego rozsądku

Gość gość
Rozumiem nie pic, nie palic. Nie jesc pewnych artykulow bo faktycznie nie sa wskazane w ciazy. No ale kawalek czekolady!? Nie popadajmy w skrajnosc. Autorko mozna ale z glowa ;)

Gość gość
dokladnie, zamiast calej czekolady zjedz kilka kostek lub np.batony musli :) ja uwielbiam. I jem czasami slodycze, chipsy - choc bardzo niezdrowe ale przeciez nie jem codziennie. Jestem w 36 tc i przytylam 9kg

Gość gość
Dzis zaczelam 41 tc. 9,5 kg na plusie. Jak mam ochote to siegam po slodycze. Jem duzo owocow, warzyw ale domowych fast foodow typu tortilla meksykanska czy samorobna pizza tez sobie nie odmawiam. Z wielu nawykow trzeba zrezygnowac w ciazy ale z przyjemnosci jedzenia nie zamierzam :)

Gość gość
oo też uwielbiam fast foody szczególnie w ciąży! nie jem ich codziennie ale raz w tygodniu mi się zdarza i też nie mogę sobie odmówić :)

Jezeli masz takie smaki na slodkie to czemu nie ?! Jestem w ciazy i odrzucilo mnie kompletnie od slodkiego az mi sie cofa jak pomysle, herbaty nawet juz nie slodze gdzie kiedys bylo 2lyzeczki!