Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

witam mam 20 lat i chce mieć dziecko

Polecane posty

Gość gość
Oj nikt nie mówi,że autorka nie będzie kochać, tylko o tym,że ma umowę o zlecenie a nie stałą prace i niskie dochody jednak...

Gość gość
Jak coś nie pasuje to żegnam cie

Gość gość
Niskie ale wystarczające! Inne są bezrobotne i dają radę.

Gość gość
Autorko fajnie,ze masz 3000zl oszczednosci,ale cala ta kwota pojdzie na prowadzenie ciazy, badania, ewentualnie leki,witaminy. Do tego wyprawka.

Gość gość
Ale co to za życie ? dają rade czyli co? biorą zasiłki i latają do Mopsu?

Gość gość
Korwa mac zuzia no nie... koniecznie oklepane imie musicie dac. Zuzia ladnie dla malego dziecka a do doroslej kobiety bd mowic zuza..

Gość gość
Ale czy chodzi o to,zeby ,,dawac rade,, czy o to ,zeby zyc jak ludzie i zapewnic dobry start dziecku? A sorry fasolce... Rozumialabym gdybyś byla starsza,np po 30-txe. Wtedy juz trzeba plodzic,bo potem mozna nie miec wcale,ale Ty jestes mloda.po co ten pospiech?

Gość gość
Teraz wiecej jest mlodocianych mam. Jedna ma bekarta to druga tez chce miec. Chociaz najpierw slub wez chyba ze lubisz zycie konkubiny

Gość gość
Czy ja powiedziałam ze mam 3 tys oszczędności? Tyle zarabiamy. A oszczędności mamy ok 8tys

Gość maarta1983
No właśnie czemu nie weźmiecie ślubu :)? Taki ten twój facet odpowiedzialny i dojrzały,ale najwyraźniej nie myśli o Tobie na tyle poważnie,żeby się z Tobą związać do końca życia. Na twoim miejscu bym się zastanowiła nad ciążą, jeszcze masz czas ,20lat to młody wiek :)

Gość gość
Bekarta to może ty masz. Po trzydziestce to już się powinno mieć dwoje dzieci a nie. Młoda mama to samo się wyklucza przy tym wieku

Gość gość
Papier poczeka

Gość gość
Gdyby chcial zalozyc rodzine to chociaz by sie oswiadczyl a slub cywilny wypada wziac, chociaz jak ma sie dziecko kosztuje 80 zl w usc.

Gość gość
My nie chcemy cywilnego.. Wolimy później uzbierać na kościelny. A po co ma się oświadczac? Co to za różnica ważne ze kocha i to juz 5,5roku tak samo nawet mocniej

Gość maarta1983
Tylko potem się nie użalaj na forum w wątku o samotnych matkach :)) pozdrawiam

Gość gość
Wiem kim jest autorka, ma na imie ania i jest z takim emilem mechanikiem

Gość gość
Napisalas,ze od pol roku odkladacie po 500zl. To ile tych oszczednosci macie? zaraz sie okaze,ze 20tys

Gość gość
A moze jest z Czesiem Hydraulikiem?

Gość gość
Ja p*****le szkoda slow, nawet sie nie oswiadczyl. Ja mialam juz zareczyny po pol roku i nie jestem ze wsi wsiury jedne tylko z sopotu

Gość gość
Napisałam ze od około roku Odkładamy od 500 do 1000 zależy. Naucz sie czytać. I. Nie jestem żadna Ania

Gość gość
Nadal nie wychodzi to 8tys... Naucz sie liczyc tepa dzido jak juz sie porywasz na prowokacje.

Gość gość
dziecku jest bardziej przykro gdy nie pojedzie na wycieczke szkolna, bo znow nie ma pieniędzy niz gdy pomyla jego mame z babcia ... nikt nie każe rodzic po 40 ale przecież wiek 28-33 pokazuje jaka będziecie miec sytuacje materialna bo wieku 20 lat nie ma sie nic.

Gość gość
Skad y możesz wiedzieć.

Gość gość
bo chodziłam do szkoly i widziałam, jak bylo im smutno gdy wszyscy mowili o wrażeniach z wycieczki?

Gość gość
Tak to prawda u mnie dziewczyna poplakala sie jak wszyscy jej mowili o wrazeniach z wycieczki i jak bardzo ma zalowac, ze jej nie bylo....

Gość gość
za 5 lat bedziesz samotna matka.

Autorko, a nie mowilam ze opinia innych jest ci naprawde nie potrzebna .. Tylko o bol glowy sie w tym temacie dorobilas .. Wredne s*cze

Gość gość
Aniaboania - czy Ty dziewczyno nie widzisz ,ze to prowokacja? I jak infantylme posty pisze autorka? Chyba tylko Ty jedna uwierzylas w te brednie :))

Gość gość
Nie patrz na to co myślą, uważają inni , to pierwsza rada. Innym i tak nie dogodzisz, i nie zadowolisz wszystkich. Zrób jak uważasz. Na kafeterii dla większości 3000 zl to bardzooo malooo, ale dla niektórych może być ok. Jezeli macie pracę, kochacie się, pragniecie dziecka to do dzieła. I jeżeli uważacie że podolacie. A mieszkanie? Z czasem i o to zadbacie. Szkoda lat....bo czy kiedykolwiek będzie stabilizacja? Tego nie wie nikt, nawet wy. Pozdrawiam

Gość hope20
A ja powiem tyle, że jedni będą ciągle odkładać rodzicielstwo na później i w efekcie końcowym nigdy nie znajdą na nie czas. A później obudzą się z palcem w nocniku uświadamiając sobie, że chcą kogoś po sobie zostawić. Ale niestety nie będą już mogli mieć dzieci. Dlatego Autorko kimkolwiek jesteś nie przejmuj się zakompleksionymi chamami z tego forum. Jeśli będą chcieli Cię zwyzywać i obrazić to i tak to zrobią. Musisz być silna i dążyć do wymarzonego celu jakim jest dziecko. Nikomu nic do tego ile udało wam się odłożyć. Nikt nie powinien wam się kazać zaręczać i wgl. To wasze życie więc żyjcie tak jak wy chcecie. Bo inaczej później to wy będziecie żałować, że całe życie próbowaliście się podporządkować innym, a nie żyliście tak jak wy chcieliście .