Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca w zus watek dla osob pracujacych w tej instytucji

Polecane posty

Gość gość
Wie ktoś jakie sa kryteria na premie indywidualna?

Gość gość
Wynagrodzenie w jakiej wysokości otrzymują na dzień dobry osoby na umowę na czas zastępstwa w Krakowie?

Gość gość
może ktoś jednak ma jakieś informacje na powyższy temat?

Gość gość
Oby ta szkodliwa instytucja jak najszybciej zdechła i uległa likwidacji.

Gość gość
Nie ma nikogo z Krakowa?

Gość gość
a stanowisko związane z korespondencją i oracowywaniem decyzji? dużo się zarabia? na czym ta praca właściwie polega? trudna jest? nie wiem czy startować w ogóle czy szkoda czasu

Gość gość
na zstępstwo nikt w zadnym oddziale ci nie da wiecej niz mininium - szczerze nie ma sensu sie szarpać.

Gość gość2
jak wygląda praca w wydziale świadczeń emerytalno-rentowych? Czym różni się aprobant od specjalisty???

Gość gość
Opracowywanie decyzji i korespondencji - ciężka, żmudna i stresująca praca. U mnie non stop ciśnienie, chory wyścig szczurów o pietruszkę. Każdy każdego kontroluje ile kto wydał decyzji itd. Zdecydowanie nie polecam.

Gość gość
czy praca przy liczeniu kapitałów początkowych jest trudna?

Gość gość
Jak można pracować w ZUSie 😠 ? Przecież to gorzej niż w gestapo :o

Gość gość
bez przesady

Gość gość
Szukam pracownika zus do współpracy. Można dodatkowo zarobić do pensji.

Gość gość
"Opracowywanie decyzji i korespondencji - ciężka, żmudna i stresująca praca. U mnie non stop ciśnienie, chory wyścig szczurów o pietruszkę. Każdy każdego kontroluje ile kto wydał decyzji itd. Zdecydowanie nie polecam. " - Potwierdzam wypowiedź poprzednika. Jedząc kanapkę nad aktami ludzie zamiast porozmawiać ze sobą wchodzą w aplikację pozwalającą skontrolować innych. Lizusostwo, fałsz i chory wyścig szczurów przy tak małej pensji jest po prostu śmieszny :D.

Gość gość
Witam Jestem z wykształcenia pracownikiem socjalnym nie pracującym w tym zawodzie, mam szansę dostać etat w ZUS. Doszły mnie słuchy ze przy rozmowie kwalifikacyjnej zadają dość dziwne pytania, np. Jaki ma związek pani wykształcenie z pracą w ZUS ? Nie mam zielonego pojęcia jak na to pytanie odpowiedzieć. Może ktoś mi pomoże sformułować sensowną odpowiedz . Z góry dziękuję za pomoc.

Gość gość
To ja się pytam pracowników ZUS. Jak to jest możliwe, ze człowiek pracujący w dużej firmie od 15 lat regularnie odprowadza składki na ubezpieczenie zdrowotne i jak idzie do lekarza czy szpitala to w systemie widnieje jako nieubezpieczony? To nie pierwszy raz taka sytuacja. Czy ja mam powiadomić prokuraturę o przekrętach?

Gość gość
Piramida Finansowa ZUS jako instytucja przestępcza kroi ludzi na setki miliardów.

Gość gośćtalos
Moja zona pracuje w legionowie zus e zasilkach 20 lat. Vice naczelnik doklada pracy wszystkim szczegolnie mlodym i nowym . Sa osoby ktore rezygnuja ale wiem ze panstwowa inspekcja pracy juz sie tym watkiem interesuje. Pracy jest nie do przerobienia i caly czas naciskaja, tzn. Dyrekcja. Pensja glodowa a wymagania korporacyjne.Mloda naczelnik chce sie wykazac i szergowy pracownik doataje po dup..e. Zenada.

Gość gość
Ciekawe, że tak źle w tym ZUSie, jak się tam ciężko dostać z ulicy, nie mając żadnych znajomości. Tak samo na wątku o pracy w sądzie, że niby dramat, wyścig szczurów, duża odpowiedzialność marna kasa, a w sumie też nie ma szans bez protekcji. Staram się od jakiegoś czasu o pracę w powyższych instytucjach, gdyż mam wykształcenie i chcę zmienić swoją obecną pracę, ale ciężko jest.

Gość gość
yy, co wam poradzić biedaczki z ZUSu, w Lidlu są przyjęcia do pracy. Przed każdym sklepem wisi wielki baner, dają 3000 brutto.

Gość gośćtalos
Trudno zeby posiadac wyzsze wyk. Pracowac fizycznie w lidl. Nie mam absolutnie nic do nikogo kto tam pracuje ale za taka prace jak w zus legionowo powinni placic wiecej a nie marne grosze. Zycze wszystkim zeby dostawali odpowiednie wynagrodzenie za swoja prace.

Gość gość
Ciezko tu pracujemy, wzajemne kapowanie to norma!Naczelnik a szczegolnie Viola vice. To dopiero matrona, najwazniejsza! Atmosfera do niczego! Zus lefionowo to totalnr szambo! Po tylu latach pracy to ja juz mam dosyc! P.I.P. trzeba naslac ale juz kilak razy byl protest i nic z tego nie wyszlo!

Gość gość
Ja mam wlasnie kontrole z ZUS i chcialabym sie dowiedziec, jakie prawa ma kontroler a jakie prawa mam ja. Jakby ktos , cos w temacie, to bede wdzieczna za informacje,

Gość gość
czy ktoś mi może powiedzieć czym zajmuje się stanowisko ds. obsługi wniosków o udostępnianie danych? Tak strasznie jak na rksach iubsach? Wydział to tak zwany CUD... Na nie wiadomo jakie zarobki nie liczę, byłam już na zastępstwie w archiwum zus i było spokojnie.

Gość gośćSmerfi
Można dostać się bez znajomości, z ulicy, jak ktoś tutaj pytał, bynajmniej dwa lata temu ja się tak dostałam...

Gość gość
W Poznaniu jest masa ogłoszeń do ZUS tylko chetnych brak.a jak kogoś zatrudnia to zazwyczaj se nie nadaje nie ogarnia tematu i po 3 miesiacach opinia negatywna i koniec pracy. RKS czyli rozliczenie kont płatników składek to chyba najgorsze bagno.tak jak ktoś napisał wyzej marna pensja a wymogi korporacyjne.

Gość była pracownica1980
Pracy w Zusie nie życzę największemu wrogowi. Pracowałam w wydziale świadczeń emerytalno-rentowych , istna paranoja!! Za mało pracowników, za dużo pracy, ciągle poganiają, co chwile jest coś ważniejszego a potem sie dostaje opieprz, że tamto nie zrobione! Programy totalne dno, po co tyle? po co wiecznie sie przelogowywać? Kolejna strata czasu, a czas goni. Wszystko za najniższą krajową. Szefostwo tragedia, tylko rozkazy potrafią wydawać, straszyć i Cieszę się,że już tam nie pracuje:)!!! A uwierzcie mi pracowałam w dwóch innych instytucjach państwowych i tam była bajka, zus to dno!! Nie warto przez taką marną robotę psuć sobie zdrowia, życie jest za krótkie by marnować je w zusie!

Gość gość
A ROBICIE KONTROLE NA L4 W DOMACH JAK TAK TO KIEDY PO ILU MIESIACACH I W JAKICH GODZINACH W SOBOTY NIEDZIELE SWIETA TEZ?

Gość gość
kontrole w domach są, ale w godzinach pracy urzędu, nie myśl, że komus sie chce nawiedzać chorego wieczorem albo w weekend:)