Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca w zus watek dla osob pracujacych w tej instytucji

Polecane posty

Gość Wnerwisz
Jestem pracownikiem ZUS od kilkunastu lat. W 2016 roku były podwyżki w naszym Zakładzie-150zł. Jak dobrze pamiętam to 100 zł obligatoryjnie, a 50 zł uznaniowo. Ja nie dostałam podwyżki, nawet tej obligatoryjnej, bo podobno byłam wyłączona z podwyżek ze względu na to, że byłam na urlopie rodzicielskim. Co dla mnie jest łamaniem prawa pracy. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Jakie były wyłączenia dotyczące tej podwyżki z 2016 roku? Warto pisać po roku pismo do dyrektora z prośbą o wyjaśnienie?

Gość gość
A to czytaliście? http://wyborcza.pl/7,155287,22051923,zus-wyrzuca-emerytow-z-pracy-powod-koszty-ktorych-nie-musialoby.html

Gość gość
Witam, A czy ktoś byłby taki uprzejmy i powiedział na czym polegaja testy i rozmowa na stanowisko ds.szkoleń?

Gość gość
Ja kiedyś próbowałam się dostać do ZUS ale się nie udało. Cóż, albo ktoś był po znajomości albo okazał się po prostu lepszy. A jeśli chodzi o oferty pracy związane ze szkoleniami czy kadrami, to na tym blogu http://praca-slaskie.pl/ też można takie znaleźć.

Gość gość
Ja dostalam sie do Zus z rekrutacji ( trzy razy startowalam)  i pracuję kilka tygodni. I na tym moja radość się skończyła.  Nowy pracownik nie ma żadnego wsparcia zarówno ze strony przełożonego jaki " koleżanek z pokoju" . Każde pytanie z prośbą o pomoc wiąże się z nieprawdopodobną niechęcią z ich strony. Przewalanie gałkami ocznymi to standard. Kultury też brakuje aż przykro się słucha nieprawdopodobnej ilości przekleństw a z ust kobiet to już jest ochyda.  Obgadywanie to norma , ledwo się drzwi zamkną za kimś i już się zaczyna.  Wieczne sapanie, wzdychanie,  narzekanie o wzywaniu Jezusa nie wspomnę.  Niestety takich " Mona Liz " i " świętych krów " jest większość.  Nawet nie chce  się niektórym  odpowiedzieć ' dzień dobry' .  Zastanawiam się tylko co one tam tak długo pracują po 15, 20 a nawet więcej lat skoro jest im tak źle.  Tak wiec drogie panie trochę pokory, usmiechu i pozytywnego myślenia,  przecierz to  my pracownicy tworzymy atmosferę.  A jak się komuś nie podoba to do Biedry na kasę ( nie urażając pracowników z Biedronki)

Gość gość pracownik ZUS
W naszym interesie jest żeby nie było rencistów i emerytów dlatego źe na ich świadczenia wychodzi cały budżet który wypracujemy .

Gość gość
Witam! Pracuje w tym kołchozie 26 lat, nikomu nie polecam. Proszę nie dziwić się bluzgom i przekleństwom, nawał pracy jest straszny. Być może są wydziały do spraw świeżego powietrza ~ ja na taki nie trafiłam. Pozdrawiam.

Gość gość
Czy jest tu osoba która pracowała w ZUS, była na macierzyńskim i kończyła się jej umowa o prace?

Gość gość pracownik ZUS
Ptacuje 9 miesiecy na zastępstwo. Umowa mi sie skończy i od razu spadam. Szkoda się tu marnować. Po 9 miesiącach jestem ciągle "nowym pracownikiem" i nie zasluguje na premie a placa to msrne grosze.

Gość gxxxxość
Pracuje na umowę zastępstwo,jest wielka masakra,pracy multum,ciągle kazdy cos chce ,bo to pilne,bo to bo tamto,a ja nowy pracownik i ciężko mi wszystko ogarnąć,niby pomagają,ale czujesz się tak jak podrzucane kukułcze jajo".RKS -to dział chyba najgorszy,ale myślę cały czas się przenieśc,ale nie wiem w sumie do jakiego działu w miarę jest ok ;) Te aplikacje to w ogóle jakiś dramat,dla mnie są beznadziejne w większości

Gość gość MS
Mam prośbę, wie ktoś na czym polega praca na stanowisku ds. Konta ubezpieczonego, ostatnio aplikowalam do ZUS u i idę na rozmowę i chciała bym wiedzieć co robi pracownik na tym stanowisku. Z góry dziekuje

Gość gość
Wie ktoś jakie zarobki oferuje ZUS nowemu pracownikowi (referent) na zastępstwo? Byłam już 4 razy na rozmowie i dalej ... nic. Może mam za duże oczekiwania finansowe ( a może brak znajomości)

Gość Zus

Cześć prac

Gość stanowisko ds poświadczeń

czym zajmuje sie osoba na stanowisku ds poświadczeń chodzi mi dokładanie czym sie zajmuje i jaka wiedze powinna posiadać