Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam dość górników!

Polecane posty

Gość gość

oglądam dziś PN. jakaś 50letnia babka co pracuje gdzieś przy węgllu. krzyczy że w internecie czytała negatywne opinie a MY (my , k***a tak my) nie pamiętamy jak nasi ojcowie czy dziadkowie jeździli tam na dorobek by nas utrzymać. i dlatego mamy sponsorować górnictwo no k***a! i mówi, że nie znajdzie pracy, że jej dwoje dzieci nie ma pracy (to co ludzie 20+ robią jeszcze w mieście gdzie nie ma pracy zamiast wyjechać, dokształcać się itp). jak moją matkę zwalniali nikt jej nie gwarantował zatrudnienia, moja teściowa bez pracy kilka lat czekała na emeryturę (a i tak nie może jej dostać). jak mojemu ojcu firma gorzej idzie to państwo ma w d***e tylko 1000 zł miesięcznie zgarnia. jak ja mam problem z pracą to też wszyscy mają w d***e, i sama kombinuje. mój facet jest marynarzem, też nie jest prosto, ale k***a nikt nie oczekuje, ze cała polska się zrzuci na nasze życie

krzykacze nieuzyteczni;-) ten ich wegiel nawet nie jest juz potrzebny nikomu;/

Gość gość
czytałam gdzieś, 60zł do każdej j*****j tony się dokłada. xxx http://wyborcza.biz/biznes/56,100896,17195011,Gornicy_z_Kompanii_Weglowej,,2.html deputaty węglowe to nawet kolejarze dostaną :D może jest tam trochę w artykule nieścisłości (o nauczycielach jeszcze stare są rzeczy chyba z urlopem zdrowotnym) ale no i tak

Gość gość
Niemcy powinni nam kanclerza wybrac . Oni jakos tak robią ze maja wszystko ,miejsca pracy . Rosną w potege. A ten nasz z****** kraj rosnie w bezrobocie biede ,glupich prezydentow i poslow. Zygac sie chce jak sie nato patrzy:-(

Gość gość
Gdyby górnictwo było dobrze zarządzane, gdyby nie szwindle i mafia węglowa, nie byłoby takich kłopotów.

Gość gość
ha, zarządzane mówisz. to jedno, ale zarząd nie powinien ulegać naciskom pohebanych związków (chyba w pl nie ma już związku które serio walczy o długofalowe dobro jakiejś grupy zawodowej)

Gość gość
Właśnie o to chodzi styropianowcom, aby rozwalić ostatnie wielkie zakłady pracy ,aby robotnicy nie mogli się zrzeszać i przeszkadzać w "rządzeniu"czyt. w rozkradaniu i rujnowaniu gospodarki.U prywaciarza nie fikniesz bo od razu za bramę,a spróbuj założyć związek.O to chodzi żebyś pracował za miskę ryżu,nie zdechł z głodu i znowu przyszedł do pracy na chwałę byznesmena."Otakjom Polskje walczyłem".By nie związki to w kopalni byłbyś niewolnikiem.Za swoją pracę nieraz dostałbyś kopa w du/pę!Prezesi i rady nadzorcze opływali by w wszelakie dobra i narzekali że się nie opłaca.W tym zrujnowanym kraju chociażby sztaby złota wydobywano to i tak by się nie opłacało.Innym się opłaca tylko nie w Polsce. Jeszcze tylko poradzą sobie z kopalniami a potem lasy państwowe i będzie pozamiatane. Chcieliście liberałow to macie .Będziecie niewolnikami we własnym kraju!

Gość gość
to poptrsz sobie pensje związkowych prezesików :D

Gość gość
Nie po to Niemcy inwestowały w PO i KLD czy UW by Polska się rozwijała.W końcu wsadzili własnych polityków do władzy w Polsce i poprzez media pro rządowe i służby utylizują Polskę od blisko 8 lat .PiS próbował , walczył ale ma za mało sił do zmiany.Niestety Polska upadnie. Lewandowski z Kaczmarkiem już raz zorganizowali Powszechną Prywatyzację w Polsce. Kazdy z pełnoletnich Obywateli RP dostał bon prywatyzacyjny za ok.25 zł(wartosć jednej flaszki alkoholu) z wpisem do Dowodu Osobistego. I Tak UD z SLD, PSL sprywatyzowali powszechnie Obywateli RP, za co zostali obdarowani stanowiskami KOMISARZY W UE, jak teraz ,za zasługi w dobijaniu Polski i Polaków obdarowany został wielki przyjaciel A.Merkel i Niemiec her Thusk, były premier Polski.

Gość gaajowy
Dokładnie. Rozpierduchę z gospodarki zrobić, pozamykać kopalnie. Potem importować węgiel do elektrowni i ciepłowni po 2 tysiące złotych. I tak zapłaci odbiorca.

Gość gość
A może zrobimy jakiś strajk przeciw górnikom i ich wygórowanych wymagań???? Każdy z kim rozmawiam mówi, ze ma dość patrzenia na tych uciśnionych. Oni wstydu nie mają tyle kasy zgarniają i nie wstydzą się domagać zachowania wszystkiego co dotychczas mieli, zamiast prosić tylko i wyłącznie o pracę czy na kopalni czy gdzie indziej. Te kopalnie i tak padną kwestia czasu.

Gość gość
powinni zamknąć te 4 kopalnie i cześć

Gość gość
przecież to nie wina górników, tylko ich zarządzających...

zarzadzajacy nie mają mozliwosci ruchu jak prawo chroni związki i szeroko pojete prawa pracownicze. Jak mają w układzie zbiorowym że mają wypłacane deputaty czy jubilatki to żaden zarzadzajacy nie moze tego zmienic :P a to jest koszt do mkazdej tony. Wiec rozbujali się i liczą że się Polacy na to zrzucą :P

naszego przewoźnika LOT tez połozyły związki zawodowe. Potem pyski pozamykali jak Tusk stwierdził że zamyka ten bajzel i że Polska obejdzie się bez LOTu :P i co? cisza musieli iść na wszystkie ustępstwa jak chcieli zatrzymac miejsca pracy :P

Gość gość9999999999998888
Górnik JSW choruje za 100% pensji, a niegórnicy chorują inaczej, bo tylko za 80%.

Gość gość~
Paradoks i chichot historii polega na tym, że teraz obecna władza ustami dziennikarzy i telewizyjnych politykierów nazywa tych ludzi kibolami, chuliganami, wichrzycielami i niejednokrotnie bandytami i narodowcami. A kiedy ci ludzie wygrają, będą kwiatem narodu, rewolucjonistami i bojownikami za wolność i demokrację. Zupełnie jak u schyłku PRL. 7 lat obecny rząd miał na rozwiązanie problemu o który doskonale wiedział i nic. Teraz proponuje rozmawiajmy, długo, bardzo długo a jak jak się nie porozumiemy to możecie iść do sądu. I o to chodzi, rząd w tym czasie wszystko wszystko powoli stopniowo załatwi po swojemu czyli sprywatyzuje. Górnicy ostatecznie wygrają np w sądzie ale już będzie prywatna spółka i rząd umyje ręce. Taki mechanizm stosowany jest np w odzyskiwaniu nieruchomości. Socjotechnika, socjologia, psychologia tłumu i dużych skupisk ludzkich, tego się powinno uczyć podstawówkach a poziom szkolnictwa się obniża drastycznie, ludzi się karmi tańcem z gwiazdami albo tym ,że celebryta pokazał "pisiorka" wszystko inne ważniejsze. A potem paru co liznęło trochę wiedzy steruje społeczeństwem jak koniem- wio, prr, nazad, odsie i ksobie i te klapki na oczach. Ale stety ludzie jeżdżą i widzą. Demokracja, wolność to mrzonka jak komunizm, liczy się hierarchia i własna micha jak w stadzie wilków. Tylko człowiek jako myślący pięknie to maskuje i ubiera w piękne słowa idee.

Gość gość
Ja już K u r w a też mam dosyć tych górników teraz jeszcze i rolnicy żeby odstrzał dzików zrobić :( Nic tylko czekać aż zwiazki kyneologiczne zaczną strajk żeby nie odstrzelac .