Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile ważyły wasze dzieci 33 tc ?

Polecane posty

Gość gość

I ile się potem urodziły ? Byłam wczoraj na USG i wyszło, że syn waży 2100 już, a gdzie jeszcze 7 tygodni. W pierwszej ciąży córka ważyła 1800 i urodziła się 3950.. Boję się aby powtórki nie było i będę nalegała o USG przed samym porodem.

Gość gość
W 33 tc waga plodu 1950. Teraz 41 tc 3900.

Gość gość
W 33 tc waga 1700 g. W dzień porodu 3800g. Urodził się z wagą 3040g

ja byłam w czoraj na usg moja wazy ponad 1700,teraz dziecko zaczyna szybciej przybierac na wadze,syn kolezanki w 9 miesiacu na poczatku wazył 1600 i urodził sie z waga 3300 wiec ładnie przybrał:)

Gość gość
Ja w poniedziałek zaczynam 34 tydzien i nie wiem dokładnie ile waży na chwilę obecną ale 12dni temu byłam na usg i mała ważyła 2058g. I ponoć wtedy waga odpowiadała dziecku mającemu 2 tygodnie więcej..i tylko tyle się dowiedziałam że albo 2 tygodnie wcześniej urodzę albo urodzę duże dziecko..

Gość gość
w 33tc dokladnie 2000g

Gość gość
Też coś koło tego i urodziłam dziecko o wadze 3920

Gość gość
Ale też nie zawsze te pomiary są wiarygodne..czytałam o wielu takich sytuacjach gdzie według usg dzieciątko było niewiadomo jak duże a gdy przychodziło na świat to się okazywało że było dużo lżejsze..Choćby nawet moja koleżanka caly czas ją utwierdzali w tym że ma duże dziecko i na ostatnim usg wyszło że mały waży ponad 4200g a gdy po urodzeniu położyli go na wadze to sie okazało że niecałe 3700g ważył. Tak że to to jest raz. A dwa że dzieciaczki rosną i przybierają na wadze skokowo..i to że teraz tyle waży nie znaczy że w każdym tygodniu bedzie tyle samo mu przybywało na wadze..teraz może wiecej mu ciałka przybyło a w następnych tygodniach może mniej "przytyć" tak ze waga się wyrówna i bedzie odpowiadała średniej wadze jaką dziecko powinno mieć w dniu porodu.

Gość __Kreska__
Mój synek ważył 2 kg (z jakąś mini końcówką po przecinku), lekarka niczego nie komentowała, wszystko w normie jak na ten tydzień.. Przecież dziecko nie przybiera tak szybko teraz jak na początku ciąży, średnio ok. 130-150 g na tydzień, czyli spokojnie przez te 7 tygodni przytyje ok. 1 kg :) No chyba,że ktoś się opycha słodyczami i produktami mącznymi do nieprzytomności, wtedy dziecka będzie większe, przez cukier :)

Gość gość
32 tc 2600 36 tc 3.200 urodzony w dniu terminu 3950

Gość gość
Moja wazyla w 33... 2080 lekarz powiedzial ze przy porodzie moze miec 3600 sle zobaczymy. 1 dziecko mialo przy utodzeniu 4550 alr lekarz cala ciaze podkreslal ze dziecko jest duze

Gość gość
W 32 tyg. ponad 2,2kg a po urodzeniu w 38 3,7kg z groszami. Z reguły kolejne dziecko rodzi się większe (tym bardziej chłopcy) Znajoma urodziła pierwszą córę z wagą ok. 3,4kg a już synek ważył 4kg. Przenosiła go tydzień dłużej. Pierwsze dziecko miałaś duże, więc drugie myślę będzie w podobnych rozmiarach, więc raczej tego mocno nie odczujesz :) Moje dzieci ważyły podobnie tylko drugie urodziło się sporo dłuższe i drugi poród był zdecydowanie lepszy.

Gość gość
To ja autorka: Nie wiem skąd teoria, ze teraz dzieci najmniej rosną, właśnie najwięcej. Lekarz od razu mnie pytał czy cukrzyca u mnie tam nie wyszła bo nie pamięta bo mały jest duży. Pierwsza córka w tym samym momencie ważyła 1600, a urodziła się 3950. Nie wiem czy będzie lepszy pierwsza to była cesarka bo nikt nie spodziewał się tak dużego dziecka, a ja mam wąskie biodra i nie miała jak mała przejść przez kanał. I się pchała, ale nie dała rady przecisnąć. Także nie wiem czy będzie lepszy mam nadzieje, że cc bo chyba nie przeżyję znowu tego bólu i po kilku godzinach cesarki.. :/ Dlatego chce nalegać na USG przed samym porodem bo nie wiem czy w szpitalach robią bo pierwsze rodziłam prywatnie.

Ja od 8 lat nie biorę pod uwagę wagi z usg bo mi do końca 40 tygodnia wychodziło 3200 a mały się ledwo urodził siłami natury 4550

Gość gość
33+4= 2100 g

Gość gość
Autorko, ale waga w 33 1800 (chodzi mi o córkę) to nie tak dużo, moje dziecko w 31 miało 1800 a mimo to urodziło się mniejsze od Twojej córki :) Nie da się dokładnie wyliczyć wagi maluszka. Poproś lekarza o drugie cc i tyle.

Gość gość
32 tydzień 2200. Urodził się 4 kg

Gość omna`
33+1 - szacunkowo 3450g :P Z tym że drugie dziecko, a pierwszy syn urodził się z wagą 4470g (39+1) Od drugiego trymestru obydwaj wykazywali co najmniej 2 tyg wyprzedzenie z wzrostem i wagą. Czekam ile będzie ważyła nasza druga pociecha podczas porodu.