Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badanie piersi w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 5 miesiącu ciąży i żaden ginekolog (byłam u kilku) nie badał mi piersi. Przed ciążą chodziłam do różnych ginekologów i też rzadko któryś badał mi piersi. Czasami się o to upominałam. Teraz w ciąży miałam inne problemy na głowie, badania itd., że całkowicie zapomniałam o piersiach. Mam dobrego ginekologa, tylko ta kwestia nie daje mi spokoju. Dziewczyny jak było u Was?

Gość gość
W ciąży nie miałam badania piersi. Jedynie raz w życiu lekarka badała mi je.

Gość gość
ja jestem w 36tc (9miesiac) i przez cala ciaze nikt mi piersi nie badal i nawet o tym nie wspominal

Gość gość
Mnie piersi bola i chyba nie pozwolilabym zmierzyc bo kazdy ucisk jest mega bolacy. Poza tym nie wiem czy jest sens bo piersi sa jak w drugiej polowie cyklu. Gruczoly.

Gość gość
ponieważ przed ciążą długo się leczyłam, to miałam kontakt z kilkoma ginekologami- żaden, mimo że byli dobrymi lekarzami, nigdy nie zaproponował mi badania piersi, teraz jestem w ciąży, chodzę na badania i w Polsce i w kraju, w którym mieszkam, ani w jednym ani w drugim nikt mi piersi nie badał- niestety

Gość gość
W Stanach mialam dwa razy badane piersi podczas ciazy

Gość gość
mnie lekarz skierowal na usg piersi, robilam w 6tym mies

Gość wifigdańsk
ale jak miałby ci badac? recznie czy poprzez jakies badanie? bo rtg na pewno w ciązy nie robią.

Gość gość
Rtg haha piersi ? przecież piersi powinnaś sama sobie badać, mnie w ciąży z synem badano gdy byłam w szpitalu, ok 13 tc a potem przed kolejną ciąża, moja ginekolog pytała czy badam sobie i powiedziałam tak więc nie widziałam sensu by ona to robiła

Gość gość
dopytaj ginekologa o badanie piersi - możliwe,że wykona je podczas rutynowej wizyty, ale sama też możesz się badać. W internecie poszukaj, bo sporo jest instrukcji, chociaż mi powiedziała o tym, na co zwracać uwagę moja Pani ginekolog z krakowa - http://gemini-med.pl/ - tu chodzę.

Pierwsza wizyta w 7 tyg i ginekolog badal piersi a nawet wysłał mnie na usg bo wyczuł jakiś guzek