Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skierowanie do dentysty

Polecane posty

Gość gość

Mam mieć wykonaną operację, jednak przed zabiegiem zostałam skierowana do odbycia wizyty u stomatologa w celu wyeliminowania ewentualnych zakażeń. Trochę wydaje mi się to dziwne... Operacja będzie związana z ginekologią. Co ma do tego jama ustna?

Gość gość
Serio? A jak masz zakazenie np od rany na rece to nie moze siem rozprzestrzenic na reszte ciala? No chyba ze usta to nie reszta ciala...zwlaszcza, ze w ustach bakterie rozwijaja sie niezwykle szybko ze wzgledu na cieple i wilgotne srodowisko. Operacja oslabia organizm, masz otwarta rane i po to sprawdza sie zeby, zeby przypadkiem tam nie rozwinelo sie zapelnie, zakazenie czy sepsa! A jak bylas umlekarza bylo zapytac...

Gość gość
sanacja jamy ustnej- to doprowadzenie do wyleczenia wszystkich chorych zębów. Usunięcie z jamy ustnej potencjalnych ognisk zakażenia, czyli wyleczenie zębów z próchnicy, usunięcie wszystkich zębów, których wyleczyć się już nie da. Jest to po prostu generalny remont .

Gość gość
to ma ze bakterie próchnicowe moga sie rozsiac po całym organizmie i zaatakowac jak bedzie osłabiony, a z pewnoscia jest osłabiony po kazdej operacji, nie wazne jakiej

Gość gość
dokładnie, przed operacją należy się pozbyć wszystkich bakterii ponieważ one nie sądzą tylko w jamie ustnej ;) tylko polecam sie wybrac do dobrego stomatologa bo to moze miec na prawde duzy wplyw na zdrowie po zabiegu. w krakowie polecam dr obuchowicz :)