Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciągłe obawy o własną inteligencję

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego myślę, że coś jest z nią nie tak? Ano dlatego, że pogorszyła mi się pamięć. Dlatego, że mam problemy z jakimiś techniczymi, manualnymi rzeczami, matmą. Dlatego, że czasami (choć nie jakoś często), nie od razu łapię oczywiste rzeczy (może dlatego, że tak myślę o swojej inteligencji i automatycznie mam jakąś barierę?). Cały czas się boję, że inni uznają mnie za mało inteligentną. Tym bardziej, że wiele osób mnie ceni, bo da się ze mną pogadać na poważne tematy, mam wyrobione poglądy na wiele spraw i generalnie nie mam fiu bździu w głowie, staram się dbać o rozwój osobisty. Spora część osób sądzi, że ja sobie doskonale wszędzie radzę, bo jestem "mądra"...

Gość gość
jakbys była głupia, to nawet przez myśl by ci nie przeszło, że taka jesteś. Głupi myślą, że są einsteinami

Gość gość
głupim lepiej na tym świecie :)

Gość gość
Ono trwa od jakiś 4 lat. I wcale nie mam za dużo na głowie... Wyniki na studiach mam mierne, sama nauka kiepsko mi idzie. Zapominam połowę rzeczy, czy to ze studiów, czy jak sobie coś czytam. Jak miałam 17 lat, to mogłam się pochwalić większą erudycją..

Gość gość
ja szatan wam spustoszenie robię w mózgach:d uwierzcie mi ja istnieję!

Gość gość
Lol.

Gość gość
14:54 cos w tym jest, ja tez mam problemy z przyswajaniem wiedzy i pamiecia a mam tylko 24 lata

Gość gość
Nigdy nie piłam dużo, a od 3 lat to już w ogóle, bardzo sporadycznie :D

Gość gość
po/czy/tajcie egz/orcy/zmy.kat/lik.pl

Gość gość
o, dziękuję za upowanie wątku ;)

Gość gość
nana :)

Gość rozwój osobisty forum
aby dbać o swoją inteligencję, należy pamiętać o ciągłym rozwój osobistym. Można w tym celu np czytać książki, znaleźć sobie swój pasję lub jeszcze coś innego. O różnych sposobach rozwoju osobistego możesz poczytać: http://rozwojosobistyforum.pl - form pasjonatów rozwoju osobistego. Polecam

Gość gość
Ja mam wrażenie, że jestem głupi. Czasem wszystko zapominam. Porażki wprowadzają mnie w niską samoocenę, chociaż jestem np kreatywny, mam np zdolności poetyckie czy trochę literackie. Własne zdanie, własny gust, to i tak czasami wolno myślę. Może ma na to wpływ, że chodzę późno spać i późno wstaje ? W dodatku piję dużo kofeiny, np coli, i mam nerwicę.

Taka to ludzka tendencja do negatywnego myślenia, pytając czy osoba jest fajna czy nie mozna odpowiedzieć i tak i nie, poniewaz jeśli skupisz się na szukaniu złego to znajdziesz, jak i odwrotnie, powinno się więc "karmić" czymś pozytywnym, mam na myśli czytanie ksiązek i słuchanie materiałow, jak tez dobre środowisko. Polecam swojego bloga www.krystianwojtowicz.pl