Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w Polsce jest bieda bo Polacy to lenie i mają absurdalne oczekiwania finansowe

Polecane posty

Gość gość

26 dni płatnego urlopu, 13 dni świątecznych wolnych od pracy, wolne soboty i niedziele, pełen etat 40 godzin tygodniowo i płaca minimalna 1750 zł brutto i wiek emerytalny 67 lat. ŚMIECH NA SALI! Jak Wy ludzie chcecie się dorobić siedząc na d***e i nic nie robiąc? Jako przedsiębiorca uważam że należy: 1. Wydłużyć wiek emerytalny do 75 lat dla kobiet i mężczyzn. Znam ludzi w tym wieku, wiem jak potrafią być aktywni. Jeżdżą rowerami, uczą się na uniwersytetach 3 wieku, chodzą na spacery. Ludzie w tym wieku nadają się do pracy i powinni wykonywać pracę a nie siedzieć na d***e i nic nie robić biorąc pieniądze od państwa! 2. 1750 zł brutto płacy minimalnej to jakiś śmiech. Przecież to jest 1280 zł na rękę! Doskonale wiem że do przeżycia nie potrzeba aż tyle, w zupełności wystarczy około 900 - 1000 zł! Dlatego należy znieść płacę minimalną! 3. 40 godzin pracy na etacie to też jakiś śmiech! 8 godzin w pracy i co potem? Pracownicy po tych 8 godzinach mają masę niewykorzystanego produktywnie czasu. A soboty to już w ogóle, pracownicy cały dzień leżą przed telewizorem a gospodarka traci! Dlatego uważam że praca na etacie powinna wynosić 72 godziny! 12 godzin dziennie przez 6 dni w tygodniu! Bóg tworząc świat też pracował 6 dni a nie 5 jak Polacy-lenie! Niedziela powinna oczywiście pozostać wolna by ludzie mogli iść do kościoła. 4. 13 dni świątecznych też należy zlikwidować. W Polsce żyją ludzie różnych religii i powinni być równo traktowani! Dlatego należy znieść wolne w święta Katolickie. Dni wolne to powinny być tylko 3 maj i 11 listopad czyli święta państwowe! 1 maj też należy zlikwidować bo świętowanie tego dnia to relikt komunizmu! Daje to 11 dodatkowych dni pracy i dodatkowe pieniądze dla gospodarki! 5. No i ostatnia patologia czyli 26 dni urlopu a w niej największa patologia czyli 2 tygodnie urlopu latem które bierze większość pracowników. Wczasów pod gruszą się zachciewa leniom. Brak słów! Urlopy to największe zło! Pracownicy rozleniwiają się tylko przez nie. Miesiąc przed urlopem już o nim myślą zanim myśleć o pracy, miesiąc po urlopie wspominają urlop zamiast myśleć o pracy! Dlatego uważam że przez urlopy gospodarka traci najwięcej! Pracownikom w zupełności wystarczyłoby 12 dni urlopu w roku, z możliwością wykorzystania po 1 dniu w miesiącu! W zupełności wystarczy to by mogli załatwić jakieś swoje prywatne ważne sprawy w tygodniu no bo urzędy w niedziele nieczynne. Przy czym taki dzień urlopu nie powinien być brany bezpośrednio przed lub po niedzieli by pracownik nie miał zbyt długo wolnego i się zbyt nie rozleniwił. Gdyby rząd wprowadził w życie moje pomysły Polska za kilka lat byłaby Europejskim Tygrysem Gospodarczym i wszystkim żyłoby się lepiej!

Gość gość
Jeśli Polacy to lenie, to nie wiem jak można określić inne nacje. Polacy to najpracowitszy naród w UE.

Gość gość
"Polacy to najpracowitszy naród w UE." Byłaś? Widziałaś? Jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj. Byłem w większości krajów Unii Europejskiej i w żadnym kraju nie ma tyle dni wolnych, tyle urlopów i tak niskiego wieku emerytalnego jak w Polsce!

Gość gość
Ale za to płace i socjal baranie maja wieksze. Za taka kase mozna tyrac nawet do 80. Nie osmieszaj sie ty bucu. Nie tylko ty byles zagranica

Gość gość
Tak byłam i widziałam, dlatego to pisze.

Gość gość
naprawde? :classic_cool:

Gość gość
to pracoj sobie jak chcesz najlepiej 18 godzin na dobe za trzech tylko pozniej skad wezniesz pieniadze na leczenie?

Gość gość
no i tak niskich zarobków

Gość gość
ile masz lat cwaniaku ja mieszkam na stale w niemczech juz 26 lat i wiem wiecej od ciebie

Gość gość
ile masz lat cwaniaku ja mieszkam na stale w niemczech juz 26 lat i wiem wiecej od ciebie

Gość gość
zobaczymy jak bedziesz mial 60 lat a do emerytury daleko chyba ze sie zajmujesz handlem zabronionym latwo co .... nie narobisz sie a zarobisz

Gość gość
Przeciez to prowokacja....

Gość gość
Widać że mało wiesz, pokaż mi inny kraj Europie gdzie pracuje się po więcej niż 8h/5 dni w tygodniu? Pracowałem w DE przez parę lat, chciałem pracować nawet po 12 godzin, łącznie z weekendami, a pracodawca tylko się zaśmiał i powiedział że to niezgodne z prawem i nie może mi pomóc. Tak więc pracowałem po 7,5 godziny od poniedziałku do piątku, zarabiając około 1600 euro, wynajęcie mieszkania ponad 50m2 kosztowało 650 euro już z opłatami w tym kablówka i internet, ponad 900 euro zostawało w kieszeni. Bogaty kraj, to taki gdzie mieszkają bogaci ludzie, bez dużego popytu wewnętrznego, państwo nie zarobi, więc widać że w ogóle nie masz pojęcia o biznesie i ekonomii. Im więcej dasz ludziom kasy, tym więcej będą kupować, więc zwiększy się produkcja, zmniejszy bezrobocie i kasy z podatków będzie więcej.

Gość gość
dlatego coraz więcej osób szuka pracy zagranicą powstał nowy portal dla szukających pracy w Norwegii pracaidealna.pl polecam

Gość gość
Ale się dajecie wkręcić. A jak piszę szczere tematy o.seksie to jest "prowokacja". Debile.

Gość gość
takie bzdety moze pisac tylko polityk albo ktos kto jest prezesem w JSW i bierze bagatela 125 tys na miesiąc proponuje odciąc od rzeczywistosci i przez 3 miesiace przezyc za te głodowe stawki jakie w polsce sie oferuje oczywiscie wliczajac w to rachunki a i czesto kredyt zaciągniety na rachunki,leki itp.

Gość gość
Autorze- pracodawco, a czy godnie i należycie opłacasz swoich pracowników, którzy pracują na twój zysk i dobrobyt??? Dla polskich pracodawców pracownik jest stratą. Dla całego świata- KOSZTEM.

Gość gość
polactwo-robactwo za pracę się wziąć , wydajność kiepska a żądania gigantyczne

Gość gość
szukam pracy w Norwegii dzowniłam już do pracaidealna i czekam na oferty u nas bym się nigdy na pracę nie doczekała