Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do Pan w ciazy.

Polecane posty

Gość gość

Co dziś zjadlyscie i który tydzień? Zdrowo jecie?

Gość gość
ja dzis zjadlam : - bulke z szynka - banana - zupe pomidorowa - paluszki cebulowe pol paczki malej i pare cukierkow do picia woda i sok jablkowo mietowy staram sie jesc w miare zdrowo ale nie zawsze wychodzi ;) przytylam 9kg i jestem w 36tc

Gość gość
22 tydzień: 1 bułka na sniadanie- pół z polędwicą, drugie pół z pasztetem podlaskim (bo mam na niego fazę) i z pomidorem, obiad: kluski śląskie z sosem+ rolada z piersi kurczaka+ surówka z białej kapusty i marchwi, potem miseczka rosołu, na kolację będą 2 kanapki z jajkiem i pomidorem, jakiś owoc do tego

Gość gość
Na śniadanie pół bułki z szynką i majonezem i białym serem (rano jedzenie mi nie "wchodzi") na drugie śniadanie jabłko i banan. Na obiad kapuśniak, ziemniaki, żeberka w cebulce i mizeria, na podwieczorek czekoladowe kulki z mlekiem dokończone po dziecku. Na kolację jeszcze nie wiem. Jestem w 18 tygodniu i chyba jeszcze nie nadrobiłam strat wagowych z początku ciąży.

Gość gość
śniadanie jajecznica z szynka 3 połówki bułki z serem szynka pomidor papryka kawa inka potem sok Kubuś banan jabłko talerz rosołu, ziemniaki schab duszonych surowka z pekinskiej i marchewki kisiel do picia piernik i kawałek ciasta marchewkowego i 2 szklanki wód pomarańcza i banana trochę bułkę z wędliny i pomidorem kawa inka na wieczór zjem płatki z mlekiem zaczęłam 29 tc. przytyłam ok 7 kg

Gość gość
33tc 2 kanapki z serem i żodkiewką oraz sałatą. Popcorn w czekoladzie Piwo Mały jogurt

Gość gość
piwo?

Gość gość
2 Bulki z maslem spaghetti z porem i pomidorami i miesem mielonym zupe mleczna

Gość gość
Tak piwo,jest mega dobre z popcornem w czekoladzie

Gość gość
2 Bulki z maslem spaghetti z porem i pomidorami i miesem mielonym zupe mleczna 12 Tc

Gość gość
no to gratuluję "świadomego" chlania w ciąży

Gość gość
22tydz na sniadanie 3 rogaliki ok 13 dwa takie duże pierogi jeden z szpinakiem drugi z żółtym serem, sałata, oliwki i karczochy konserwowe ok 15 marchewkę ok 18 makaron tagliatelle z sosem curry, kurczakiem i pieczarkami teraz zjem sałatę, a potem cos słodkiego

Gość gość
Chce to niech pije. Ja też pije zawsze wino do obiadu,ale ja jestem dopiero 23tc4dni Co sie tak burzysz? Każdy może robić co chce przeciez :-)

Gość gość
i uważasz, że picie wina w 23 tc jest okay?

Gość gość
19.37 Tak. Lampka wina do obiadu to nie cała butelka na raz. Ja lubie białe wino i nie wyobrażam sobie go nie pić przez prawie rok

Gość gość
kolejna alkoholiczka, która swoje kaprysy ma ponad dobro dziecka- skoro sobie nie wyobrażasz 9-miesięcznej abstynencji, to trzeba było surogatkę wynająć, przy okazji brak mózgu wychodzi na jaw, mam nadzieję, że mimo wszystko twoje dziecko nie będzie musiało żyć z piętnem FAS przez twój idiotyzm

Gość gość
19.41 Idiotyzm to by był gdybym sie zachowywała jak Ty,czy ojej oh ah tego nie zjem ojej oh tego nie wypije oh ojej. To jest głupota właśnie. Kobieta w ciąży ma prawo do tego co kobieta nie w ciąży. Widze,że w tej ciemnogrodzkiej polsce dalej sie nic sie nie zmieniło i zachowujecie sie jak nawiedzone.

Gość gość
jem to, na co mam ochotę, przed ciążą abstynentką nie byłam, ale zdrowie mojego dziecka jest najważniejsze i skoro mam na to jakikolwiek wpływ, to nie będę go świadomie narażała na nieuleczalne choroby z powodu mojego widzimisię, a ty jesteś alkoholiczką, skoro nawet w ciąży nie potrafisz sobie odmówić lampki wina

Gość gość
gwoli ścisłości- w Polsce nie mieszkam, ale tu kobiety w ciaży też nie pija, chyba że są patologiczne

Gość gość
Alkoholik to nie ten kto pije wino do obiadu,tylko ten kto 'wali' co popadnie,najlepiej w parku na ławce albo w jakiejś bramie. U nas wino do obiadu to podstawa np tak jak karp na wigilie. Mieszkam we Francji 9 lat i tu wino jest na porządku dziennym jak np woda lub sok w polsce

Gość gość
alkoholik to ten, który nie potrafi sobie odmówić i szuka na to wszelkich wymówek, dziękuję i dobranoc

jak dla mnie to jest nie odpowiedzialne pić wino,czy piwo,nie ma bezpiecznej dawki moze i lampka zaszkodzić,ale każdy jest dorosły więc robi jak uważa:/

Gość gość
O lampkę wina robicie aferę :D I zaraz alkoholiczka :D kafe schodzi na psy ... ileż tu 'idealnych' matek siedzi, aż się rzy--ć chce...

Gość gość
o lampkę wina- CODZIENNIE

Gość gość
22.32 Właśnie masz racje. Od tej ich idealności to najczęściej dzieci mają wade jakąś. Nie wiem czemu tak jest,ale zauważyłam,że te co chuchają na zimne mają więcej przypadków,że z dzieckiem jest coś nie tak niż te,które z dystansem traktują swoją ciąźe

Gość gość
pizza, chipsy,cola, 5 kufli piwa,paczka fajek mniam:) a czemu pytasz?

Gość gość
końcówka, termin za 2 tygodnie, i córa już zajmuje tyle miejsca, że jeść mi się bardzo mało chce... dziś zjadłam pół bułki z pastą z pieczonego łososia, trochę curry z krewetkami plus ryż, miseczkę kremu z brokułów, jogurt i 2 owoce kaki...

Gość gość
00.59 Takbym siebie opisała również

Gość gość
Z tym alko to przeciez prowo...

Gość gość
01.38 Sama jeśteś prowokacja. Są normalne kobiety w ciąży i takie pieprznięte jak Ty,że tego i tamtego nie zjesz/nie wypijesz,bo dziecko. Wariatki nawiedzone jesteście i tyle! Robicie z siebie niewolnice dzíecka ,a zaraz bedziecie je karmić pewnie piersią jak te krowy,bo od krów sie ciągnie mleko. To od razu idzcie sobie na łąke i tam urodźcie i karmijcie i bądzcie jak ta trzoda chlewna. Jezu,co sie w tej polsce dzieje?!?! Daj boze rozumu tym 'idealnym' mamą i wyrwij ich z tego polskiego ciemnogrodu!!