Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto lubi zdrową żywność?

Polecane posty

Gość gość

Ja lubię!

Gość gość
Zdrowa taka jak na fb pod hasłem Lidlglutenfree Lubisz?

Gość gość
Robiłam zakupy w lidlu a dziś nie mam po co tam jechać Nie mają chleba makaronów jogurtów serków mąk bez glutenu:( Tymczasem pszenica ma tego glutenu coraz więcej i szkodzi nam na zdrowie. Chciałabym móc zrobić zakupy w sieci która potrafiłaby wynegocjować możliwie najniższe ceny dla swoich klientów.

Brak glutenu nie jest chyba wyznacznikiem czy coś jest zdrowe czy nie? Taka żywność jest dla ludzi, którzy źle na niego reagują.

Gość gość
Deportowany Nie koniecznie jest tak jak piszesz. Jak wgłębisz się w ten temat zrozumiesz że tak nie jest.

Gość gość
Gluten sprawia że ciasto pięknie wyrasta więc producenci chcą by było go w mące jak najwięcej Modyfikuje się więc pszenice tak by, właśnie tak było. Obecnie jest tego glutenu za dużo w ziarnie pszenicy-tyle nie potrzebujesz i twój organizm tyle nie trawi, tak więc obciążasz trzustkę i wychodzi na to, że odżywiasz się nie zdrowo nie ograniczając nieco glutenu.

Gość gość
Takie świeże pieczywo jest przepyszne! Ostatnio kupiłam chleb z czarnuszki z siemieniem był obłędny w smaku ale kosztował przeszło trzy dychy za kilkogram! Gdyby wprowadzić dobrą żywność do sklepów sieciowych ceny byłyby odrobinę niższe.

Gość gość
Problem z glutenem jest taki, ze mimo, ze sam w sobie nie jest jakos wybitnie niezdrowy, przez to, ile sie je produktow przenicznych, stal sie alergenem. Jedzenie bez glutenu nie jest zdrowsze, bo moze byc ciagle napakowane byle czym, ale nie zmienia to faktu, ze dobrze od niego troche odpoczac. Moim zdaniem produkty bezglutenowe to tylko plaster na ten problem, musimy rozwinac nasza diete i przestac sie opierac tylko na produktach z pszenicy, najczesciej opatrzonych kupa cukru i zgrabna reklama.

Gość gość
20:12 To może na początek polubmy tą strone na fb. LIDLglutenfree

Gość łaj nat
Ja mam alergie na pszenice, to jest dramat, wszedzie jest, dodaja do produktow gotowych, do miesa, chleb bez pszenicy ze swieca szukac

Gość gość
No właśnie! A wnioskując po tym że ludzką naturą jest chciwość, to za kilka lat będziemy mieli jeszcze więcej glutenu w pszenicy i będziemy jeszcze liczniej chorowali. Więc prędzej czy później sieciowe sklepy będą musiały się przystosować... Po co czekać aż nam zdrowie padnie? Lepiej już teraz ograniczać spożycie glutenu.

Gość Olllkaaa
Macie jedno polubienie ! Polubiłam Was na fb!

Polecamy nasz sklep w Krakowie na ulicy Dajwór lub do naszego sklepu internetowego- sprzedajemy zdrową żywność z Indii dla wegan i nie tylko