Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Górnicy to PAJACE

Polecane posty

Gość gość
gość dziś czemu ci co zazdroszczą górnikom pracy sami nie poszli pracować do kopalni kiedy jeszcze te zatrudniały a nie zwalniały jak dziś .. mielibyście takie kokosy jak górnicy . x ja wlasnie odszedłem bo jestem bystry i załozyłem własną formę - zarobiłem przez 5 lat na kopalni i potem zarabiałem 3 x tyle co górnik na dole ! Denerwowało mnie zawsze chamstwo górników i ich postawa ! to w wiekszosci warchoły ! debile ! prostaki ! jak i głupcy dlatego tyle wypadków w górnictwie

Gość gość
tylko idiota nie dba o wlasne bezpieczenstwo , a jak było i jest ? by sciana fedrowała z lutniociagów na czujniki puszcza sie swierze powietrze bo inaczej ten czujnik wybije z rejonu prąd i sciana stać bedzie az stezenie metanu nie zmaleje tak sie robi bardzo czesto ! bo inaczej ryl nie zarobi - to czysty przykład jaka nacja tam pracuj******nda durniów

Gość gość
Pajace to PO i ich nierząd !

człowiek który OBIECYWAŁ poprawić sytuacje w Polsce (wszyscy pamiętamy spoty z przed 7 lat), wylatuje od niedokończonego zadania. Najlepsze w tym jest to że on naprawdę miał ku temu szanse, on i jego partia trzyma rządy już prawie 8 lat!!! to jest absolutnie wystarczający czas dla partii by porostu poprawić kraj, jak trudne może to być? Kużwa Chiny w ciągu 20 lat zostały top3 gospodarką na świecie, a gdy tylko rozpęd zaczął zwalniać co zrobiły "władze"? ZMNIEJSZYŁY PODATKI... Pamiętam też wywiad z nim jak mówi że nie odejdzie do parlamentu europejskiego bo jest jeszcze dużo do zrobienia w Polsce, 2 tyg później spierdala do EU... Jakim cudem nasz minister spraw zagranicznych mówi "polska istnieje tylko teoretycznie" i nic się z tym nie robi, bo nielegalnie nagrane... Ja pierdole... że niewspomne o amber gold, wraku tupolewa, VAT, aferze hazardowej, sprzedaży kopalń za bezcen w momencie gdy Niemcy chcą u NAS robić kopalnie... wiek emerytalny, emigracja, sprzedaż lasów, zajebanie polakom pieniędzy z ofe, Gen. Petelicki strzela sobie w klate 3 razy, ale whatever zabił się bo mu zbrzydło żyć w dobrym domu, i zabił się w garażu... Mógłbym tak długo. Poważnie zastanawiam się co się z tą Polską stanie.

Gość gość
Witam :) Wśród cha/mskich odzywek i hejterowskich podpuch wyłuskałam kilka ciekawych prawd o górnikach. Na pewno nie można tematu spłycać jak np. w tytule. Bo to o co się co niektórzy czepiają górników to bardzo skomplikowana sprawa, w której tak niewiele zależy od samych górników. Jeśli tam na górze, a nie mam na myśli nieba, mają takie łatwe koryto, czyt. kosmiczne pensje prezesów i związkowców, to staną oni na głowie, żeby tę sytuację utrzymać. Pensja górnika to pensja nie tylko dla tych co ciężko pracują na dole, ale dla tych, którzy tylko przechodzą przez bramę. Owa 14 pensja to pensja z tego co kopalnia zarobi, a skoro prezes zbija kokosy to temu co na dole też skapnie. A jeśli już kogoś to boli to należy kląć czy tępić właśnie te układy na górze!!! Czy taki górnik nie odpuści czternastki czy nawet deputatu dla tego, żeby zostawić kopalnię? Tak, ale jak zaciskanie pasa to dla wszystkich. Dla góry zwłaszcza i przede wszystkim. Z drugiej strony jeśli kopalnia jest ,,nierentowna" to również jej przejmowanie nie powinno być opłacane /a są chętni - znamy/ jak i prywatyzowanie /a są chętni - zakamuflowani/. A ktoś dybie na te kopalnie, oj dybie. Niestety, zaciskanie pasa dotyczy tylko szarej masy. Takiej jak ja i wy. Dlatego kłóćmy się, ubliżajmy sobie, używajmy poniżających, płytkich, dosadnych epitetów, uprawiajmy pieniactwo. O to właśnie chodzi władzy i politykom. Żeby nam się wydawało, że rozumiemy co jest grane, żebyśmy myśleli że mamy na cokolwiek wpływ, żebyśmy poczuli, że jak sobie poujadamy to coś zmienimy w Polsce!/aha, aha!/ Że w przypływie tak rozumianego patriotyzmu zapomnimy się i nie będziemy patrzyli na ręce tym, których , nomen omen, sami wybraliśmy a którzy robią nas w konia, bo wiedzą, że jak się kapniemy, jak coś się wyda, jak podpadną to i tak możemy im tylko i aż podskoczyć! Mina Hofmana czy Sikorskiego, gdy się tłumaczą za nadużycia /legalne/ bezcenna! A, pracować na dole nie jest tak łatwo, jak ktoś opisał. Dziękuje za ten morderczy gorąc, przenikliwy hałas i zżerający pył.

Gość gość
a ja pamiętam jak p********e górniki w latach 80 chciały razem z wałęsą zniszczyć nasz kraj

Gość gość
Nie chce nic mówic ale mam w domu faceta górnika którego kopalnia przynosi straty a 14 i tak będzie... Górnicy to prosci ludzie, wierzą związkowcom, jeżdżą strajkować a nawet nie wiedzą o co. Wiecie ze związki płacą 60 zł za każdy dzień strajku? Trzeba zrobić porządek przede wszystkim z tymi darmozjadami, a górnikom płacić odpowiednio do zysku kopalni. Jak można wyciągać łapska po kase jak działalnośc przynosi straty... No ale górnicy pamiętaja tylko te dobre czasy kiedy byli "potega". Koledzy mojego chłopa cały czas mówia ze Warszawe po wojnie dzieki gornikom odbudowali... i Warszawa jest teraz im coś winna...... już nie moge tego słuchac... AA i jeszcze najlepszy tekst żeby odłączyć śląsk od Polski...

Gość gość
I już po strajku generalnym... dogaduja się za parę groszy zamkną kopalnie ech ... górnicy to jednak pajace :(

Co do prywatyzacji... po 2007 roku były takie pomysły, ale rządzący politycy się nie chcieli na to zgodzić. Wiadomo państwowe.. można zawsze obsadzić rodziną i znajomymi stołki w takiej spółce węglowej. No i rzecz może znamienna i źle świadcząca o rządzących. Polski węgiel jest najbardziej opodatkowanym węglem na świecie.

No i jeszcze jedno... Niemcy planują tu wydobycie węgla... nie wydaje wam się dziwne zamykanie kopalń w tym kontekście?

Gość gość
Precz z gurnikami!!!!!!!!

Gość gość
y amatorzy z platformy jakoś urzędnicy maja 13 pensje i wam to nie przeszkadza czemu jesteście tacy zakłamani hipokryci a jak prezesi mają po 100 tys miesięcznie też cisza potwierdza to fakt wielcy fani PO PSL to tępaki

Gość gość
przecież napisał(a), co ma do twojej rodziny...

Gość gość
nie chce dokładać do służby zdrowia bo stać mnie na leczenie prywatne ani do szkolnictwa bo nie mam dzieci ani do funduszu alimentacyjnego bo mamusie są niezaradne życiowo a tatusiowie pozakładali drugie rodziny i nie mogą płacić na dzieci z pierwszego związku ani na na pomoc dla starych ludz bo jestem młody i zdrowy ani tv bo nie oglądam ani na wojsko bo jestem pacyfistą itd mogę dalej wyliczać

Gość gość
na tak zwaną kulturę ja też nie chcę nie chcę dopłacać bo zarabiam 1200 zł i nie stać mnie na kino teatr książki,a filmy które są patryiotyczne nie sa reklamowane za granicą

Gość gość
Najwięcej dopłacacie nie do górników ale do polityków ale wam to nie przeszkadza.

Gość gość
związki żawodowe z całego świata i europy poparły protesty na śląsku ale o tym cicho sza

Gość gość
a związki w Polsce pojdą na układ z rządem i będzie po strajku a za jakiś czas górnicy nie będą mieli na chleb i wyjadą ...ech ...

Gość gość
Zarabiają krocie i są bardzo chciwi i skąpi. Mam w rodzinie to wiem co pisze

Gość gość
Niestety muszę przyznać rację autorowi portalu : "Górnicy to faceci bez jaj , pazerni na kasę "

Gość gość
teraz jak będą likwidować jakąś kopalnie ludzie już górników nie będa popierać bo to pajace i marionetki

Gość gość
jako mieszkanie slaska pisze - nikt nie musi górników popierać bowiem sami w sobie są tak zgrani w razie czego , ze pojada szturmem na warszawe i ją spalą - załozysz sie jeden z drugim ? to nie jest 100 ludzi to są tysiace ! a za nimi idę tysiace x 3 co są zwiazani z kopalnią i tym przemysłem ci tez mjaą do starcenia wiec sie przyłącza ! moze nie w ilosci x 3 ale wystarczy ze 1/3 sie tylko przyłaczy i warszafka ma problem bo jak mówiłem ją spalą , zniszczą i wszystko po drodze ! tak bedzie Oni o tym doskonale wiedzą co to za rasa jest górnik !! dlatego powolutku bardzo powolutku zamykają kopalnie realizujac plan zachodu na raz sie po prostu nie da - stad odprawy w wysokosci 24 wypłat czyli np około 25 x 5000 zł itd./ ktos sie na to złapie bo to głupie chłopy :)

Gość gość
oni nie maja nic w takim wypadku do stracenia , likwidacja kopaln to likwidacja ich zycia i smierc dla ich rodzin ! dlatego pojda na całość ! bo tu na slasku nie ma pracy dla ludzi jak zwiazanymi z kopalniami tak firmach osciennych ktore są scisle powiazane z tym przemysłem , zamkniecie koapln to zamkniecie zakladów produkujacych dla górnictwa , a jak nie zamkniecie to kolosalne ograniczenia w ich produkcji i tak huty mają p********e , koksownie , przemysł elektryczny , w koncu 5 kopaln pobiera mnustwo pradu ktory to elektrownie produkuja do tych zakładów , wiec zacznie sie likwidacja i elektrowni moze jednej , moze dwóch i miejsc pracy w nich reszte sie przepnie pod instniejace pozostawione elektrownie i tyle , to samo z produkcją zarówek , silników , kabli , przewodów , łozysk itd. itd. wiele ile Polska ma podatków z tego pzremysłu ? wiecie jakie ta sa ogromne pieniadze które wpływają do warszafki ? sami se znajdziecie na internecie ....

Gość Lukrecjaxx
TO WY JESTEŚCIE PAJACE!!! Bo wierzycie w to g****o co wam rząd wciska :-) he he Nie wiem w ogóle skąd autor ma te dane "darmowych deputatów emerytury po 15 latach, dosyć składania sie społeczenstwa na ich przywileje których nie maja osoby pracujace gdzie indziej, a potem 40letni zdrowy byk idzie na emeryture 4000zł na NASZ KOSZT i byczy sie bezczelnie" Chyba nie wie o czym pisze i jestem ciekawa czy ma to potwierdzone na piśmie???

Gość gość
Dokładnie!!! Mój mąż był górnikiem, tata i wujek i nie ma pojęcia jacy to byli schorowani ludzie i z jakimi emeryturami. Wujek bez nogi, tata cały w "tatuażach z węgla"a mąż nie wiadomo czy w ogóle dorobi do emerytury, bo miał 2 razy uraz tej samej nogi!

Gość gość
Wiecznie się czepiają.A to górnikom dopłacają a to rolnikom tylko żaden nie umie powiedzieć dokładnie gdzie to dopłacanie.Czy to tak trudno zrozumieć,że jak jesteśmy w UE to powinniśmy żyć tak jak inni?Z przecxytanego tekstu wynika,że cała UE jest nadal pod rządami Gierka a my już nie.