Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Borelka17

Borelioza 18 minus

Polecane posty

Gość Borelka17

Cześć. Jestem Iwona, mam 17 lat, założyłam wątek dla osób przed 18 rokiem życia, które chorują właśnie na boreliozę i wiedzą jakie wyrzeczenia trzeba znosić, by nie było jeszcze gorzej. Moja historia zaczęła się pod koniec 2013 roku. Dostałam się do wymarzonego liceum z bólem prawego kolana. Na przełomie listopada i grudnia zaczęły się wagary. Rodzice, nauczyciele, wszyscy jak jeden mąż twierdzili, że zmyślam, że nie chce mi się chodzić do szkoły, że to nie żadna choroba, tylko lenistwo. Tutaj też było ziarnko prawdy. Wszystko przestawało mnie cieszyć. Codziennie rano wstawałam z łózka z nadzieją że dzisiaj będzie lepiej, wsiadałam do busa, lecz do szkoły już nie trafiałam. Popsuły się również relacje w moim dwuletnim związku, bo na nic nie miałam ochoty, ciężko było gdziekolwiek mnie wyciągnąć, ciągle byłam zmęczona. Na dodatek co jakiś czas miałam stany podgorączkowe, bóle mięśni. Taka wieczna grypa. Wszystkie wyniki były idealne, morfologia w normie. W styczniu 2014 poszłam do chirurga z bolącym kolanem. Nie stwierdził ani złamania, ani skręcenia, więc dał skierowanie do ortopedy. On natomiast zapisał mnie na USG kolana, które oczywiście nic nie wykazało, ale żeby nie wyjść na idiotę zalecił mi noszenie opaski na kolano, za którą dałam prawie 80 zł i zapisał mi receptę z jakimś bardzo skutecznym lekarstwem, który w aptece okazał się tabletkami z ibuprofenem (lek przeciwbólowy). Często chorowałam, moja psychika uległa totalnemu zniszczeniu. Problemy w szkole przez wagarowanie, problemy w związku, brak zrozumienia ze strony kogokolwiek... To wszystko wpłynęło na to, że miałam myśli samobójcze. Ból oczywiście nie pozostał w jednym miejscu, rozprzestrzenił się na cały organizm, sprawiał, że nie mogłam utrzymać w ręce ołówka, bo miałam wrażenie, że ktoś wbija mi w nadgarstek tysiące igieł. Ciągłe bóle głowy i stany podgorączkowe, bezsenność, sprawiały, że traciłam jakiekolwiek chęci do życia. I tak moja gehenna trwała aż do czerwca, kiedy to moja babcia, w pewnej audycji w radiu usłyszała, że jednym z podstawowych objawów boreliozy jest ból kolan. Nie czekając na nic poszłam na badania przesiewowe. Wyniki były za dwa dni. Wynik? Pozytywny. I teraz nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Z jednej strony super - wreszcie wiem, co mi jest, mogę zacząć się leczyć. Z drugiej - borelioza...czy mogło być gorzej? Zrobiłam badanie potwierdzające (Blot), wszystko wyszło niemal w maksymalnym stężeniu. Trafiłam do szpitala. 14 dni kuracji, prawdopodobnie była to doksycyklina, codziennie po dwa zastrzyki. Była tak silna, że po otrzymaniu zastrzyku nie mogłam wstać z łóżka. Kiedy mama próbowała usprawiedliwić w szkole moją nieobecność, usłyszała od Pani dyrektor: "Ale przecież na boreliozę się nie umiera."... Wyszłam ze szpitala "podleczona". Ledwo zdałam do następnej klasy. Minęło pół roku. 07.01.2015 zrobiłam badania kontrolne. Wynik? Pozytywny. >200. Załamałam się. Znów wszystko legło w gruzach. Szpital? Nie ma mowy. Poprosiłam o kurację antybiotykową w domu. Mija 2 dzień, nie czuję się najlepiej, powiedziałabym, że gorzej. Ciągle mam myśli typu " na co mi takie życie", "chcę umrzeć". Prawda jest taka, że osobę chorą na borelkę może zrozumieć tylko ten, kto przeżył bądź przeżywa to samo. Dlatego też założyłam ten wątek. Jeśli spotkam tu kogoś, kto leczy się na boreliozę i jest młody, liczę na pozostawienie po sobie śladu. Pozdrawiam cieplutko.

Gość goscG
Witam. Mam 21 lat. Pojawily sie omdlenia, brak sił, bezsenność. Takze zdiagnozowano u mnie borelioze. Lekarz przepisał mi unidox solutab 2x1 przez 30 dni. Jutro mija wlasnie 30 dzien zazywania tego antybiotyku. Ponowne badania pewnie gdzies za 2 miesiace, zobaczymy co bedzie sie dzialo. Pozdrawiam.

Gość gość
tylko wlewy dożylne, raz że bardziej pomagają, a dwa ni niszczą tak wątroby i żoładka. można na kilka lat się "wyleczyć" po takiej kuracji w szpitalu.

Gość gośćula
kurczę młoda wystraszyłas mnie bo mój syn nastolatek wiecznie narzeka na ból w kolanie i że cos go strzyka to tu to tam i wiecznie sie przeziebia. Tez łazilismy po ortopedach i nic ,tylko kasa wydana. Kto kieruje na badanie w kierunku boleriozy? pediatra czy neurolog,chca dawać wgl te skierowania czy nie ? Zdrowia dla Ciebie!

Gość gość
super to opisałąs coraz więcej osób będzie chorowac, ale lekarze nie potrafią tego diagnozować ani tym bardziej leczyć sama się przekonasz, ze antybiotyki nie pomogą tylko jeszcze bardziej wyniszcza i osłabia organizm, który przecież trzeba wzmacniac zmuszona - duzo czytam o tej chorobie wejdź na forum Różańskiego i tam czytaj i czytaj zaangażuj babcie są też blogi młodych osób, które po nieskutecznych antybiotykach przeszły na leczenie ziołami i lepiej się po tym czują x powodzenia i trzymaj się jesteś mądrą dziewczyną poradzisz sobie!

Gość gość
A czy oprócz bólu kolan,odczuwacie także drętwienie,lub sztywnienie nóg.Proszę odpiszcie na ten post,bo boję się,że mam boreliozę.

Gość gośćG
Dretwienie konczyn, sztywnosc karku, przemeczenie, bol serca, bol kregoslupa no wszystko wysiada..

Gość gość
Dziękuję za odpowiedz. Byłam już wszędzie z tym problemem i lekarze bezradnie rozkładają ręce. Jedyną nadzieją jest dla mnie to,że to drętwienie nie występuje codziennie,kręgosłup wprawdzie boli mnie czasami,ale może to nie borelioza? Serce wprawdzie czasami pobolewa,ale w moim przypadku winny jest kręgosłup. Czy ktoś z was orientuję się ile kosztuję badanie w kierunku boreliozy? I przede wszystkim jakie badania należy wykonać? Nie mogę polegać na swoim lekarzu rodzinnym i pozostają mi badania prywatne.

Gość gośćG
Koszt okolo 60 zl

Gość borelka17
@gośćula żeby zrobić badanie nie potrzeba skierowania, po prostu idzie się do punktu pobrań, tam gdzie zwykła morfologia i mówi, że chce zrobić badanie przesiewowe na borelioze. Z racji że nie jest jeszcze refundowane, trzeba przygotować się na koszt w granicach 80-120 zł (zależy od placówki).

Gość Doksycyklina sprzedam
Doksycyklina Doxycyclinum antybiotyk skóra trądzik borelioza rumień Lek pod nazwą NL Doxy 100mg w listkach po 10 kapsułek. Ważny 08.2020. Wysyłka pobraniowa 3zł/kapsułka, od 50 kapsułek po 2.5zł. Wysyłka z Tajlandii 2.5zł, od 100 kapsułek po 2zł. Koszt pobraniowej czy lotniczej rejestrowanej 20zł. Jan Krongboon massagewarsaw gmail com W porównaniu do innych tetracyklin znacznie lepiej się wchłania z przewodu pokarmowego (w 90-95%), jest również mniej nefrotoksyczna - nie obciąża nerek. Do schorzeń leczonych tym antybiotykiem należą m.in.: Choroby skóry – trądzik różowaty i trądzik pospolity Borelioza ECM - rumień przewlekły wędrujący, choroba z Lyme, Infekcje dróg oddechowych (np. zapalenie płuc, ostre zapalenie oskrzeli, zapalenie ucha środkowego, zapalenie zatok, angina); Zapalenie pęcherza moczowego; Choroby weneryczne (chlamydia, rzeżączka, kiła); Zakażenia tkanek miękkich Zakażenia przewodu pokarmowego

Gość Kaśka01
Czy któraś słyszała o komorach hiperbarycznych? Mają udowodniona skuteczność w leczeniu boreliozy. Dzięki komorze dotlenić można wszystkie komórki w organizmie oraz namnażają się komórki macierzyste, które mają zbawiany wpływ na reakcje naprawcze w organizmie.

Gość prazykwantel sprzedam

Biotrakson ceftriakson zapalenie płuc kiła rzeżączka borelioza leki sprzedam fiolka leki sprzedam dożylnie domęśniowo 1g

Osobne opakowania do podawania dożylnego i domięśniowego. Do dożylnego rozpuszcza sie w sterylnej wodzie 10ml, do domięśniowego w 1% roztworze HCl 3.5ml.

Pod nazwą handlową Celtrex, wyprodukowany przez Biolab Co, Ltd, Tajlandia.

Ważny
domięśniowy 04.2021
dożylny 11.2021

Sprzedaje po 25zł plus pobraniowa 20zł.
Wysyłka bezpośrednio z Tajlandii 200zł za 10 fiolek, włacza koszt lotniczej rejestrowanej, która idzie 23 tygodnie.

Oprócz Biotraksonu mam antybiotyki
Streptomycyna 5g po 40zł
Doksycyklina 100mg 2zł
Nystatyna 500k 2zł
Amfoterycyna B 10g 80zł

Jan Krongboon
massagewarsaw gmail com

Preparat jest wskazany w leczeniu następujących zakażeń u dorosłych i dzieci, w tym u noworodków urodzonych o czasie:

• bakteryjne zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych

• pozaszpitalne zapalenie płuc

• szpitalne zapalenie płuc

• ostre zapalenie ucha środkowego

• zakażenia w obrębie jamy brzusznej

• powikłane zakażenia dróg moczowych (w tym odmiedniczkowe zapalenie nerek)

• zakażenia kości i stawów

• powikłane zakażenia skóry i tkanek miękkich

• rzeżączka

• kiła

• bakteryjne zapalenie wsierdzia.

Preparat można stosować:

• w leczeniu zaostrzeń przewlekłej obturacyjnej choroby płuc u dorosłych (POChP)

• w leczeniu rozsianej postaci boreliozy wczesnej (stadium II) i późnej (stadium III) u dorosłych i dzieci, w tym u noworodków od 15. dnia życia

• w przedoperacyjnym zapobieganiu zakażeniom okołooperacyjnym

• u chorych z neutropenią, u których wystąpiła gorączka spowodowana prawdopodobnie zakażeniem bakteryjnym

• u chorych z bakteriemią przebiegającą w powiązaniu z wymienionymi powyżej zakażeniami, lub jeżeli podejrzewa się takie powiązania.