Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rysunek

Czy warto dalej uczyć się rysować

Polecane posty

Gość Rysunek

Cześć. Czy warto dalej się rozwijać z rysowaniem? Nie wiem czy mam talent. To jest dopiero mój 3 rysunek. Nie wiem czy rysować dalej czy nie. Ocenicie mi go? http://j.gs/8764219/rysunek

Gość gość
Jeśli umiesz tylko w tym japońskim stylu to sobie daruj. Za dużo już tego jest.

Gość Rysunek
Ale zwykłych rysunków jest jeszcze więcej więc nie rozumiem twojego komentarza

Gość gość
Warto, nie ważne czy masz talent, czy nie, rysować można się nauczyć, tylko trzeba ćwiczyć i ćwiczyć i ćwiczyć. Ja kiedyś umiałem rysować i bardzo lubiłem, rzuciłem to i teraz cholernie żałuję że nie rozwijałem talentu dla samego siebie, bo teraz kompletnie nie czuję ołówka i talent poszedł się je...

Gość gość
o jakie ładne o jakie fajne

Gość Rysunek
Dzięki <3

Nie ściągam plików o nieznanym pochodzeniu. I zwyczajnie mi się nie chce. Ale poprawnie rysować każdy może się nauczyć, więc ćwiczyć zawsze warto.

Gość gość
No no mądrze prawisz zupełnie jakby ktoś z talentem do rysowania musiał zakładać temat na damskim forum aby się zmotywować. No no.

Gość gość
talent trzeba miec... niektorzy rysuja dlugo i dalej nie umia trzeba miec to cos do rysowania

Gość Rysunek
Dlatego zadałem to pytanie. Bo nie potrafię ocenić czy mam talent. Dzięki za ocene

Gość gość
To zależy ile masz lat, jak nie więcej niż 12 to nie jest źle, jak więcej to zbyt dobrze nie jest, ale można nad tym pracować i zobaczysz jak będzie za 2-3 lata.

Gość Rysunek
17lat nigdy wcześniej nie próbowałem nic rysować poza wcześniejszymi 2 rysunkami (poza tymi szkolnymi)

Gość gość
To trochę za późno się za to wziąłeś, w tym wieku to osoby z talentem wymiatają, jak chcesz rysować dla siebie, nie wiążesz z tym przyszłości, to sobie rysuj, ale na ASP to nie masz szans.

Gość gość
nie otwiera się

Gość gość
Probuj rysowac-malowac gra swiatla i cienia. Sprobuj portretu wtedy sam ocenisz, czy masz talent.Portretjest jednym z najtrudniejszych sprawdzianow. Trzeba umiec chwycic podobienstwi zachowujac zasady proporcji, co czesto okazuje sie slaboscia amatorow.Jak ktos powiedzial - trening czyni mistrza. Pokaz wiecej swoich prac o innej tematyce. Nie mozesz byc monotonny chcac dobrze rysowac

Gość gość
Mam wątpliwości: czy to ty źle rysujesz, czy to ta forma tego dzieciaka od początku z założenia jest taka nieatrakcyjna :D

Gość gość
Nie masz talentu. Nie czujesz proporcji. Tak rysowałam jak byłam we wczesnej podstawówce. Nie masz się co łudzić, lepiej sobie daruj. Jak się nie ma dobrego słuchu to nie warto uczyć się gry na wiolonczeli. Nawet jeśli po wielu trudach opanujesz 2 utwory na pamięć i tak będziesz muzyczną kaleką. Tak samo jest tutaj. Sztuka wymaga formy, przestrzeni, głębi, zamysłu a nie krzywego (!) przerysowywania wątpliwej estetyki rysunku. Na dodatek fatalnie wykonanego