Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z oddychaniem

Polecane posty

Gość gość

Jestem na początku 3 trymestru i zaczęły się problemy z oddychaniem. Czuję ciężar w klatce piersiowej. Lekki ból w płucach. Byłam u ginekolog, stwierdziła, że powody tego mogą być różne. Najprawdopodobniej związane z uciskiem na przeponę. Z ciąża wszystko w porządku. Skierowała mnie do lekarza ogólnego. Jakie badania można zrobić żeby zweryfikować czy to tylko problem nacisku na przeponę?

Gość gość
Jak mialam dusznosci to na IP pobrali mi krew do morfolofii,crp i gazometrie. Nie wiem czy to cos da w Twoim przypadku. Mierz cisnienie i puls.

Gość gość
autorko a pamietasz moze od ktorego tygodnia ciazy czujesz ten ucisk w klatce, bol w płucach?

Gość gość
tu autorka. Od 25 tygodnia ciąży mam takie problemy. Nie są one cały czas. Ale nie są także uzależnione od wysiłku, może bardziej od pozycji w której się znajduję, ale tego nie jestem pewna. Czasami występuje to jak przebudzę się, czasami w ciągu dnia. Ciśnienie mam w porządku, raczej w tej niższej granicy. Tętno wysokie. Zawsze takie wyniki miałam, jeszcze przed ciąża. Żadnych problemów z sercem nie miałam.

Gość gość
Od 32 tygodnia mam to samo.

Gość gość
no ja ostatnie 5 tygodni ciąży myślałam że się uduszę a jak urodziłam to ulga natychmiastowa