Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaaa jednaaa

WREDNI klienci gastronomii

Polecane posty

Gość takaaa jednaaa

Witam Was, mam pytanie do ludzi korzystających z barów, pizzerii, kawiarni i innych tego typu usług - czemu jesteście wredni i chamscy w stosunku do osób tam pracujących? Jako studentka pracowałam w gastro, ludzie których obsługiwałam często mieszali z błotem personel. Zdajcie sobie w końcu sprawę, że to baaardzo ciężka praca. Musisz stać po paręnaście godzin na nogach, słuchać chamskich komentarzy naburmuszonych klientów i do tego się pięknie uśmiechać i przepraszać za to, że żyjesz. Trochę szacunku do pracy innych.

Gość gość
swieta prawda autorko, po co to chamstwo???

Gość gość
autorko tematu: studentki najczęściej pracują pipką

Gość gość
zawsze staram się być miała dla kelnerów, ale jak widzę te naburmuszone miny, chamstwo, brak poszanowania elementarnych zasad kultury to mi się odechciewa. A już uwielbiam jak kelner/ka daje mi do zrozumienia, że nie będzie że nie będzie odpowiadać na moje pytania, bo jestem mniej ważnym gościem, bo robie mniejsze zamówienie niż Państwo obok. I jeszcze jak czekają na napiwki! Jasne, ja napiwek mogę dać jak ktoś jest dla mnie miły, pomocny, ale kelnera/kę to trzeba przeprosić, że się przyszło i jeszcze napiwek zostawić!

Gość Pener Krca
Nigdy chamski nie byłem w stosunku do osób tam pracujących.

Gość gość
to, że ktoś ma problem z podstawową elementarną kulturą osobistą zaświadcza sam o sobie i świadczy o nim samym

Gość takaaa jednaaa
A najbardziej frustrujące było dla mnie to, że każde święto czy weekend spędzałam w pracy - ok sama się na to zdecydowałam, bo potrzebowałam pieniędzy, ale zachowanie typu: pierwszy dzień świąt, lokal otwarty od 12 a tu stoi kolejka od 11 i nerwowo spogląda na zegarek żeby później opieprzyć cię, że byłaś tu już o 10 i im łaskawie nie otworzyłaś, wytłumaczę szanownym Państwu jak to jest (w imieniu całych rzesz, które muszą wciąż zmagać się z takim chamstwem). Przede wszystkim to wszystko co widzicie czyli pięknie wysprzątane sale, kible, pełne zatowarowanie lokalu to nasza ciężka praca. Często miejsce trzeba przygotowywać 2 godziny (przytachać ciężkie palety towaru, ułożyć w witrynach, powycierać każdy kąt z kurzu i wytrzeć obsrane (dosłownie) kible. Latem wytachać ogródek. Dodatkowo zrezygnować ze spędzenia świąt z rodziną, bo w święta trzeba napić się kawy, albo zjeść pizzę :)

Gość takaaa jednaaa
Ok sama czasami widzę, że obsługa nie jest miła i zadowolona - takich miejsc unikam, uważam, że zatrudniając się w takim miejscu trzeba po prostu wykonywać swoją pracę czyli BYĆ MIŁYM DLA KLIENTÓW/GOŚCI. Ale pracowałam też w sieciówkach, które ogromną wagę przywiązywały do uprzejmości. Ale mimo tego, że kłaniasz się niektórym w pas i tak mają Cię za nic. Tym samym chciałabym podziękować tym, którzy są sympatyczni i szanują pracę innych - i tacy się trafiali, ale w zdecydowanej mniejszości. Zdecydowałam się napisać o tym na forum gdyż ostatnio poszłam z koleżanką na kawę, czekałam w kolejce, aby złożyć zamówienie i byłam świadkiem niezwykle chamskiego potraktowania chłopaka, który przyjmował zamówienie - od razu przypomniałam sobie jak sama znosiłam takie ohydne komentarze i jak się po nich czułam...