Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce juz kp

jak przekonac niemowlaka do mm

Polecane posty

Gość nie chce juz kp

Syn ma 6,5 m-ca i jest kp. Próba wprowadzenia butelki z kaszką nie powiodła się :'( mm z butelki(bebilon, nan,Hipp)nie chce jesc-pluje nim... Z butelki jedyne co pije i to baaardzo chetnie to herbatka... Czasem wypije odciągnięte mleko ale nie zawsze:( teraz nawet piersi ssac nie chce przez co on niespokojny bo glodny, mm nie zje :( ja czuje ze mleka mam juz bardzo malo :(na śniadanie zaakceptował kaszke(tylko i wyłącznie łyżeczką), na obiadek gotuje mu zupki(słoiczków nie zje) i na podwieczorek zje troszkę słoiczka z owocami... Gdyby nie to jedzenie łyżeczka to nic by nie jadl caly dzien:( w nocy za to budzi sie na piers co godz półtorej i nie ma szansy aby zjadl butelkę:( mialam wrócić do pracy no ale jak??? Teraz nie wiem czy poprostu go przetrzymać i jak naprawdę zgłodnieje to to butle z mm wypije??? Co robic??? Mial ktos taki problem??? Dodam ze z dwa razy wypił mm i myślałam ze juz mu tak zostanie ale to byly jednorazowe incydenty:( dodatku ma anemie a jest dużym chłopcem:( juz nie wiem co robic...

Gość gość
Jak wrócić do pracy? Normalnie, rano zje kaszkę, później obiadek, deser a pierś dasz po powrocie do domu. Miałam taką samą sytuację z tym, że nie zostawiałam mm a swoje mleko w butelce też nie chciał. Nauczył się zajadać stałe pokarmy.

Gość gość
To chcesz go odstawic czy dalej kp?

Gość gość
Kurczę mam to samo. Dziecko 8 m-cy i nie napiję się poza piersią niczego . Próbowałam wody, soczku, mleka, herbatki. wszystkim pluje. I nie pije ani z butelki ( a wypróbowałam kilka ), ani kubeczka niekapka, ani z otwartego kubka , ani z łyzeczki. A i tak dobrze , że chociaż kaszki i obiadki je chętnie.

Gość gość
Rano kaszkę, póżniej obiadek, pózniej znowu kaszkę . łatwo powiedzieć, tylko człowiek oprócz głodu odczuwa też pragnienie. U mojego dziecka pragnienie gasi tylko pierś. Jak zostawić na 10 godz niemowlę bez picia

Gość gość
Ja chce wrócić do pracy a pracuje tez na nocki wiec cycka.mężowi nie zostawie :( Najgorsze są noce bo budzi sie co godzinę lub dwie a jak próbowałam podawać butelkę to plakal jeszcze bardziej :( w domu jest tez starszy syn który rano wstaje do zerówki i musi byc wypoczęty wie nie moge sobie pozwolić na całonocny płacz :( kilka razy z mąż wstawał do syna a ten zamiast sie wyciszyć to płakał jeszcze mocniej-w nocy musze byc ja i koniec:( ta butelka tyle by nam ułatwiła... Zaczynam zalowac ze kp...:( :(:(

Gość gość
Już pisałaś... Dziecko mądrzejsze od matki :P

Gość gość
Gość 21: 38 bo???? Nie rozumiem twojej ironii??? Niedlugo znow bedzie gadanie ze zadlugo kp tak??? Ech....

Gość gość
Ja tez mam problem z przestawieniem na butelke , moze sprobuj podawac wiecej wody w dzien , czy herbatki nawet lyzeczka . PO obserwacji u mnie wydaje mi sie ze w nocy nadrabia zaleglosci w piciu .