Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kastracja kota

Polecane posty

Gość gość

Od miesiąca czasu mam znajde kocura ''europejskiego''. Mimo, ze jest naprawdę kochany i wdzieczny to straszny lobuz drapie lozka, gryzie nogi itd. Po znalezieniu i wizycie u weta p. doktor powiedziala ze za miesiąc mozna kastrowac. Teraz ma ok 6mies. I tu rodzi sie me pytanie czy charakter kota i zapal choc troche opadnie? Ma rowniez zapedy wychodzenia na klatke schodowa, boje sie ze jak zrobi sie cieplo da noge tym bardziej ze mieszkam na parterze stad tez decyzja o kastracji.

jeśli mieszkasz na parterze, to nie uda ci sie przytrzymac kota tylko w domu, niezależnie od tego, czy będzie wykastrowany czy nie przez drzwi, okno, balkon - wcześniej czy później zwieje mieszkania na parterze nie sa dla kotów niewychodzących kastracja zlikwiduje/zapobiegnie znaczeniu terenu przez kocura i zlikwiduje potrzebe szukania kotki, ale nie zrobi z niego pluszaka do drapania kot potrzebuje drapaka, trzeba go nauczyć, że tam sie drapie (zapach i odpowiednie miejsce dla drapaka) do zabawy kot potrzebuje zabawek i twojego czasu (myszki, klębki, papierki, piórka na wędce)

Gość gość
On nie jest kotem wychodzacym tylko ma zapedy do wychodzenia jest ciekawy. Drapak ma zabawek najrozniejszych poprzez myszki kulki i inne ;)

Gość gość
Up k***y :D

Gość gość
charakter kota nie ma wplywu na kastracje,sterylizacje,ja mam kotke,przed byla walnieta i po jest nadal:D,rzuca sie na rece,przytulanie to tylko wtedy,kiedy ona chce:D

Gość gość
A jaki sens ma w ogole branie kota do mieszkania i traktowanie go jak pluszowej zabawki? Chcesz wiezic biedne zwierza do konca jego dni? Z psem mialabys OBOWIAZEK wychodzenia co najmniej 3x w ciagu dnia, ale kota chcesz trzymac w mieszkaniu jak bibelot? Wykastruj koniecznie, bo sam bedzie sie meczyc i ciebie rowniez.