Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyprawka dla bobasa

Polecane posty

Gość gość

Hej ☺ wlasnie konczy sie u nas 1 trymestr i zaczynamy myśleć o pokoiku, wyprawce. Przeglądałam sieć i znalazłam ekstra lozeczko. Paso doble firmy Bellamy, moim zdaniem cudo. Co do wózka nie mam pomyslu. Kiedy zaczelyscie kompletowac wyprawkę i co polecacie?

ja w 5 miesiącu,ubranka,butelki,a wózek i łóżeczko kupilismy nie dawno teraz jestem w 8 mscu,lepiej w czesniej bo jest tego troche i zeby nie zapomniec

Gość gość
ja zaczelam chyba od 7 miesiaca. Wczesniej to jakies pojedyncze ciuszki mialam, teraz jestem w 9 i powoli ja koncze :) mam lozeczko klupś z misiem, wozek - navington cadet 2w1 + fotelik maxi cosi, co moge polecic? hmm.. nie wiem :) ja nie mam np.przwijaka, bujaczkow, hustawek, karuzelki nad lozeczko - bo uwazam za zbedne. Nie da sie okreslic bo kazdemu podoba sie co innego :)

Gość gość
zaczęłam w 5 miesiącu (teraz) i co jakis czas kupie kilka drobiazgów, nie ma co czekać na ostatnie 2 miesiące bo nigdy nie wiadomo kiedy sie urodzi:) a i z brzuchem bedzie cięzej. na razie masz czas, rozglądaj sie, zapisuj, porównuj:) wózek kupię albo Tutek albo Tako, fotelik na pewno Maxi cosi, mają dobre opinie.

Gość iza_6
witam a moze ktos potrzebuje wyprawki dla dziewczynki 0-12 mcy ??

Gość gość156
ja zaczelam od 3 miesiaca teraz zaczelam 9 miesiac i mam wszystko, zaczelam juz przygotowywac wszystko maluszkowi w domu i dla siebie do szpitala. i powiem ci ze w 36tyg stanie i prasowanie to juz meczace :( dlatego robie to powoli i mam nadzieje ze zdarze ale liczyc sie trzeba z tym ze maluszek czasem chce wyjsc wczesniej i moze byc klops :P takze radze to robic szybciej :)

Gość gość
To łóżko jakoś zbyt dobrych opinii nie ma.. więc nie wiem, czy będziesz zadowolona... Nie pamiętam kiedy, ale wyprawkę pewnie szykowałam od około 5 miesiąca.. Może później.. nie wiem, ale na pewno nie od razu, zresztą wcześniej 2 ciąże straciłam, więc też nie chciałam się nakręcać szaleństwem zakupów ;) Urodziłam na koniec 36 tygodnia. W tej ciąży dzisiaj kończę 31 tydzień i już wszystko mam od jakiegoś czasu ( w sumie to musiałam kupić wanienkę, matę do wanienki, nowy przewijak, hamulce do wózka-zębatki, dosłownie kilka ciuszków, nowe pieluszki tetrowe i flanelowe, 2 opakowania pieluch jednorazowych, bepanthen, dla siebie poporodowe wkłady do majtek.. kupiłam też klin do łóżeczka, bo starszy bardzo dużo i długo mi ulewał, i podwyższałam mu materac lub łóżeczko przy pomocy księżek.. a klin będzie o wiele wygodniejszy). Więcej czasu niż kupowanie nowych rzeczy zajęło mi teraz przejrzenie wszystkich ubranek po starszym dziecku, segregacja wg rodzajów, wybór tych najmniejszych, pranie ich, wkładanie do komody.. A jakoś na samym początku stycznia przeniosłam dziecko z łóżeczka ze szczebelkami do innego, żeby się odzwyczaiło i nie było później problemów, że brat zajmie jego łóżko. W każdym razie wydaje mi się, że pod względem tego, co jest dziecku potrzebne, to jestem przygotowana.. najwyżej będę musiała coś dokupić, jeśli okaże się, że czegoś nie mam. Torba do szpitala też już spakowana od 2 tygodni. Wolę wszystko mieć. Zwłaszcza, że jak zacznie się poród, to będę musiała na szybko wrzucić do jakiejś torby rzeczy dwulatka, żeby go odwieźć na ten czas do babci. Dlatego swoją torbę mam już spakowaną. AAa i kupiłam sobie nową... taką z kółkami. Żeby nie trzeba było jej dźwigać i żeby nie była to walizka ;) i jestem zadowolona.

Gość gość
witaj autorko. Ja właśnie zaczęłam 13 tc i też zaczęłam się zastanawiać nad wyprawką. Nie wiem jak mam to sobie zorganizować. Mebelki i wózek planuję kupić w 6 mc. A teraz jakąś drobnicę, aby łatwo szło to pochować. Tylko własnie nie wiem co dokładnie.

Gość gość
Witam, ja kończę 17 tydz i nie mam jeszcze kompletnie nic! I też jeszcze za niczym sie nie rozglądam. Zaznaczę że dziecko bardzo wyczekane, mega chciane i wystarane.

Kompletując wyprawkę, moją pierwszą myślą był oczywiście wózek, łóżeczko, pościel, ciuszki itp. W ferworze kupowania i zbierania (mam trochę używanych) tych wszystkich rzeczy nie myślałam o czymś takim jak torba do wózka. Patrząc na matki z wózkami na spacerach zastanawiałam się czemu przy każdym wózku dynda ogromna torba... Po urodzeniu synka problem dyndającego tobołka bardzo szybko się rozwiązał. Kiedy chciałam wyjść na pierwszy spacer, to wyzbieranie po domu wszystkiego co potrzebne (wg mamy nowicjuszki) okazało się dużym problemem, bo zebrała się tego spora reklamówka (teraz już wiem, że dużo z tych rzeczy nie było koniecznie potrzebne), która wcisnęłam z trudem do kosza na zakupy pod wózek. No i mąż zamówił w internecie porządną torbę do wózka. Mamy używany wózek Maxi Cosi i torbę też kupiliśmy tej marki. Jest dosyć duża, zmieści się do niej wszystko i nie dynda smętnie przy wózku, tylko jest dobrze z nim spasowana. Ma masę przegródek i separatorów i widać, że projektowała ją osoba, która na własnej skórze przerobiła spacery z noworodkiem czy niemowlęciem. Polecam do wyprawki, może nie jako produkt, który trzeba kupić jako pierwszy, ale który na pewno przyda się już w trakcie pierwszego spaceru.

Gość gość
Też mam te torbę do wózka od Maxi Cosi i każdego dnia wychodząc z domu chwalę sobie ten zakup. Kosztowała nieco ponad 100zł, ale jest warta każdej wydanej złotówki. Dzięki niej nie muszę zbierać rzeczy po domu przed każdym wyjściem. Najpotrzebniejsze rzeczy mam w niej na stałe, dokładam tylko picie i jedzonko i w drogę:))