Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania988789

Dyskomfort przy rozmowach telefomicznych

Polecane posty

Gość Ania988789

Ech, zawsze gdy rozmawiam przez telefon czuje sie dyskomfortowo i sztucznie, i w dodatku się denerwuję. A częśto nawet boję się odebrać i potem kręcę "że akurat byłam zajęta" co też mnie peszy. Też tak macie?

Gość gość
Nie.

Gość gość
Jej ja mam tak samo, myslalam ze tylko mi to dolega, jak mam zalatwic jakas sprawe przez tel to nie da rady.

Gość gość
tak, nie znosze rozmawiac przez telefon...

Gość Ania988789
Czasem mi się udaje cos zrobic przez telefon, ale wole mailowo czy na chatcie :/ Ale to cięzko ludziom wytłumaczyć by nie brali za złe że olewam ich telefony

Gość gość
Mam identycznie, myślałem że tak mają tylko faceci, nie znoszę rozmawiać przez telefon nawet z dziewczyną, a ona za to mogłaby godzinami i ciągle się czepia ;)

Gość gość
Ja nie lubię rozmawiać przez telefon i wszyscy, którzy powinni to wiedzieć nauczyli się pisać do mnie smsy. A jak ktoś faktycznie dzwoni to rozmowa trwa baaardzo krótko, mówię wprost, że nie lubię rozmawiać przez telefon, więc i rozmówca nie ciągnie mnie za język ;)

Gość gość
Tylko, że u mnie smsy to też krótka wymiana zdań. Np. dziś miałam 3 "rozmowy" 1."Czy zamówić te sandałki" - "Tak". 2 ."Wyślij mi nr dowodu do upoważnienia" - "XXXXXXX <-- numer". 3 "Kiedy będziesz?" - "Za godzinę". Krótko i na temat. Po prostu wolę rozmowę twarzą w twarz :)

Też wolę rozmowy twarzą w twarz. Gdy dzwoni telefon czuję czasami irracjonalny strach, zdarza mi się też nie odbierać albo wyłączać telefon. Ludzie oszaleli z tymi komórkami. Myślą, że muszę być dostępna 24h na dobę, 7 dni w tygodniu.

Gość Tom88
Tez nie uwielbiam rozmow telefonicznych. 1: Staram sie miec notatnik, kartka papieru lepsza od najlepszej pamieci 2: Jak nie rozumie o co chodzi prosze o powturzenie (nie dlatego ze jestem glab, czasem trafie na slownictwo ktorego nie jestem pewny, wtedy mowie co ja przez to rozumie i z regoly morzna dojsc do porozumienia. np rozmowa z adwokacina, w jezyku obcym) ale wolniej. Sam staram mowic wyraznie. 4: Przyparty do muru prosze o zadzwonienie pozniej, tlumaczac sie ze w chwili obecnej nie moge rozmawiac wlasnie zmienily sie swiatla i musze ruszac. ---------Mam nadzieje rze moglem komus pomuc-------;-)

Gość Ania988789
Może się przyda. U mnie najbardziej to przeszkadza z powodu chłopaka ;/