Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chrapanie

Polecane posty

Gość gość

jak się pozbyć chrapania?!! mój mąż tak strasznie chrapie ze niekiedy nie moggę spać przez pół nocy! te wszystkie specyfiki z apteki mało dają, albo działają ale np przez pierwszą godzinę, a potem w środku snu wyrywa mnie znjowu to chrapanie.....

Gość gość
kotku, jak Twój mąż śpi to wtedy wyciąg jego siusiaka i liż mu bez gumki

Gość gość
To może być bezdech senny, a prawdopodobnie nawet jest. Poczytaj trochę, to bardzo niebezpieczna rzecz. Mój mąż już to ma zdiagnozowane i dziś w nocy pierwszy raz spał w masce. Też są efekty dźwiękowe, ale dużo mniejsze niż przy chrapaniu. Może się przyzwyczaję. Można też zrobić operację przegrody nosowej i podniebienia, ale operacja to operacja, a znając naszych 'Specjalistów' pewnie coś schrzanią

nie pozbędziesz sie tego problemu musicie spać oddzielnie, dopiero wtedy bedziesz mogla normalnie się wyspac polecam :)

Oczywiście, że można się pozbyć chrapania, metod na to trochę jest, trzeba znaleźć odpowiednią dla siebie (nie każdy chce przyjmować leki czy robić sobie zabiegi). Jedna z nich: poduszka zapobiegająca chrapaniu (http://www.sissel.com.pl/sissel-silencium-poduszka-zapobiegajaca-chrapaniu.html). Zaczyna działać, gdy wbudowane w nią mikrofony zarejestrują odgłos chrapania, wtedy delikatnie zmieniane zostaje położenie głowy na poduszce, przez co zwiększa się odległość języka od gardła i udrożnione są drogi oddechowe. Pomysłowe :)

Gość gość
Ewa od 2 mies stosuje ta metodę i w końcu się wysypiam ;)

Kochani... żyjemy w XXIw. i chrapanie można wyleczyć :D Mąż mój jest po zabiegu, a tu macie link do opisu jakim kierują się lekarze w centrum medycznym mml http://w w w.niechrapanie.pl/diagnostyka/diagnostyka/ Polecam, mąż nie chrapie już od przeszło 3-ch lat.

Gość gość
można wyleczyć chrapanie, odciski, łupież i inne d**erele tylko po co? mi nie przeszkadza moje chrapanie, ale przeszkadza mi jak żona ładuje sie do łóżka wysmarowana jakimś śmierdzącym tłuszczem i jeszcze chce zeby ją bzyknąć, jak ona przestanie sie smarować to ja przestane chrapać bo nie moge oddychać przez te smrody

Szysia, pozazdrościć, że Twój mąż był chętny na zabieg. Wśród osób mi znanych chyba tylko teściowa jest otwarta na takie leczenie, reszta nie przejmuje się chrapaniem na tyle, żeby iść z tym do lekarza. Uważam więc, że właśnie dla takiego typu osób przeznaczone są rozwiązania w rodzaju poduszki Sissel Silencium, o której wspomniałam w swoim poprzednim poście. Nie każdy bowiem uda się z tym do lekarza, zaś zmiana poduszki "boli" znacznie mniej ;)

Wygoń go do lekarza. Chrapanie może powodować bezdechy a to już jest poważna sprawa. Dodatkowo meczysz się też Ty, bo nie możesz spać. Z tego co kojarzę w Krakowie się zajmują chrapaniem tutaj http://ortodontica.pl/ . Na stronie znajdziesz też informacje na temat tego co może powodować chrapanie.

Babicz, również się zgodzę i z Tobą :) ale uważam że wyleczenie chrapania wyjdzie bardziej na zdrowie :)

Gość gość
jak sie Wasze chłopy boją lekarzy to sprawdźcie najpierw to http://www.croc.link/4Vr (ukryta promocja pojawia się po próbie opuszczenia strony - cena spada) i powiedzcie, że dobrze wyspane lepiej się odwdzięczacie rano ;) :D

Gość gość
Zapraszam studentów do wypełnienia ankiety pod względem chrapania. Wyniki zostaną przesłane mailowo. Dla 100 osób zostanie rozlosowanie badanie nocne. www.fzs.org.pl/ankieta-dla-studentow

Gość Dagmara23c
Moi Mili. Mój mąż chrapał od paru lat. Myślałam czasem, że go uduszę :) Co noc musiałam go budzić żeby przestał chrapać. Często szłam do salonu na kanapę bo nie dało się wytrzymać. Pomyślałam, że może są jakieś tabletki czy coś innego na to chrapanie. Koleżanka z pracy poleciała mi stronkę z której zamówiła dla swojego i ponoć zadziałały. Postanowiłam kupić mojemu. Byłam sceptycznie nastawiona. Po paru dniach cisza. Niesamowite. Polecam :) Tutaj macie link do tej stronki. http://www.croc.link/5lR

Walka z chrapaniem jest ciężką i długą walką. Osobiście muszę przyznać, że wyczytałam, że nie tylko krzywa przegroda nosowa ale właśnie też problemy z oddychaniem, z płucami ale przede wszystkim też dieta na to wpływa. Leczenie chrapania mój partner rozpoczął od różnych leków i operacji przegrody nosowej ale to mało co dało, więc decydujemy się na inną metodą: http://www.beauty.com.pl/pl/leczenie-chrapania

Gość gość
Z chrapaniem może być prawdziwy problem. Najlepiej zdiagnozować się w specjalistycznej placówce, która zajmuje się takimi schorzeniami. Polecam Mille Medica na Ursynowie. Maja tam nawet Instytut Medycyny Snu - o chrapaniu i jego przyczynach wiedzą naprawdę wszystko!

Gość gość
Ja tam nie wierze w żadne "cudowne" tabletki na chrapanie. Trzeba się przebadać w kierunku bezdechów nocnych lub innych schorzeń laryngologicznych i działać! My już byliśmy w Mille Medica u dr. Kukwy. Mąż ma skierowanie na dalsze badania i diagnostykę.

Gość gość
Kurczę, może faktycznie dobrze byłoby namówić chłopa na to badanie chrapania i bezdechu. A do tej MilleMedica to długo trzeba czekać na takie badania?

Gość gość
W Mille szybko robią badania. U nich diagnostyka trwa krótko. Mają wielu specjalistów i dobry sprzęt.

Gość gość
Potwierdzam, mało jest w Warszawie takich miejsc jak Mille Medica. Zajmują sie tymi bezdechami ale tez mają super laryngologie dziecięca. A ja od roku lecze sie u nich na katar sienny.

Gość gość
O dzięki, za cynk! Właśnie szukałam dla dziecka dobrego oddziału laryngologicznego. Spróbujemy w takim razie do Mille Medica.

Gość Joasia_Gato
Jeśli Twój mąż/partner chrapie, rano wstaje z bólem głowy, w ciągu dnia jest cenny, nie może się skoncetrować - nie ma na co czekać. Im szybciej się przebada – tym lepiej, bo konsekwencje często bagatelizowanego chrapania mogą być groźne. Ja polecam Centrum Medyczne Olimedica w Szczecinie, które posiada specjalne, bezinwazyjne urządzenie WatchPAT200 do diagnostyki bezdechu sennego i chrapania. Konsultujesz się z lekarzem, wypożyczasz sprzęt do domu, na drugi dzień widzisz się z lekarzem i masz wynik. Dzięki temu można znaleźć odpowiednią metodę leczenie chrapania i bezdechu. Więcej informacji na stronie https://olimedica.pl/news/iagnostyka-leczenia-bezdechu-sennego-chrapania-aparatem-watch-pat200/ Sami z mężem skorzystaliśmy, więc polecam!

Gość śpiąca
Mam tak samo pozycja niekiedy nawet nie działa pomódl się po prostu.

Gość Aneta Kostrzewa

Wiem że znajoma ze swoim mężem byłą u nich i skutecznie wyleczyli mu chrapanie https://bezchrapania.pl Chrapanie może być bardzo uciążliwe, sama przez to przechodziłam mój mąż swojego czasu także chrapał jak dzik.