Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chrapanie

Polecane posty

W Gdańsku polecam doktora Tretiakowa (tutaj kontakt https://drlaryngolog.pl/zabiegi/leczenie-chrapania/ ), przeprowadza wiele zabiegów na chrapanie, mój mąż był na laserowym leczeniu oraz pomogło. Dodatkowo miał czyszczone zatoki na miejscu. Nie chrapie a jak się zdarza to i tak nie jest to takie nasilenie jak wczesniej (on był niewyspany przez to chrapanie i ja byłam niewyspana). Ponoc sa jeszcze preparaty które warto jest stosować na chrapanie i które mogą pomóc. Próbowałaś?

W sensie czy w znieczuleniu ogólnym? Znieczulenia ogólnego nie było ale mąż dostał znieczulenie miejscowe, po zabiegu posiedział moze z godzine na miejscu w klinice i potem wróciliśmy do domu. W zabiegu chodzi o to aby wzmocnić podniebienie miękkie bo właśnie przez miękkie podniebienie sie chrapie. Efekty nie sa od razu bo wszystko musi się wygoic oraz dostosować ale powiem Ci, ze z dnia na dzień było coraz lepiej oraz mąż coraz mniej chrapał. Ostatnio obudziłam sie obok niego i wydawało mi się, ze wcześniej wstał a tutaj proszę, leży obok mnie i nie chrapie. Wczesniej było to nie do pomyślenia.

No gdzież na nfz....Oczywiscie, ze prywatnie. Nie ma opcji wykonania takiego zabiegu na nfz i nie wydaje mi sie aby była opcja wykonania w przyszłosci. Biorąc pod uwagę stan naszej polskiej służby zdrowia.