Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy uczycie dzieci wiary w Jezusa Chrystusa

Polecane posty

Gość gość

i zycie pozarobowe, modlicie sie czasem razem i czytacie Biblie? Mamy jak u was z wiara?

Gość gość
absoultnie nie

Gość gość
Hahaha nie :D.

Gość gość
tak jak w mikołaja i zajączka wielkanocnego wie, że jest ale na zasadzie bajki z przymrużeniem oka

Gość mama_z_Gotham_City
tak, młodszemu synkowi, ma 8 miesięcy, robię na czole znak krzyża jak zasypia wieczorem i budzi się rano, starszy ma 2 latka i odkąd skończył roczek, uczę go żegnać się jego rączkami i od niedawna mówię też modlitwę "Aniele Boży..." synek już jak kończę go żegnać i składam rączki sam mówi "amen"

Gość gość
ja modle sie co wieczor z dziecmi i przez 10 min czytamy Biblie

Gość gość
to jezeli takie macie podejscie do wiary to dlaczego chrzcicie dzieci, wysylacie do komunii, czy bierzecie sluby koscielne? i cala reszta ceremonii

Gość gość
Ja nie uczę. Dla mnie to bajka, w którą nie wierzę. Moje dziecko nie było ochrzczone i do komunii rownież nie przystąpi. Ja też nie mam ślubu kościelnego, więc skąd takie informacje?

Gość gość
Owszem, mam ślub kościelny. Było to 5 lat temu i bardzo żałuję. Niestety ochrzciłam też dziecko, poddałam się pod wpływem teściów! Od 2 lat nie byłam w kościele, dziecka do komunii nie poślę, na religię też uczęszczać nie będzie.

Gość gość
Dwoje dzieci ochrzczone, my wzięliśmy ślub kościelny. Chodzimy w każdą niedzielę i święta do kościoła, modlimy się, jednakże Biblii nie czytamy.

Gość gość
nauczyłem swoje zdrowe, rześkie, katolickie dzieci, że muszą przed wyjściem z domu zmówić od tyłu Zdrowaś Mario - w razie pomyłki szczam im w buty.

Gość gość
a podobno 98% polskiego spoleczenstwa to osoby wierzace

Gość gość
po co slub koscielny w takim razie dla ateistow

Gość gość wielmozna pani
modlimy się wiczorem cala rodzina (maz , ja i 2 dzieci) przed spaniem, rano tylko krotka modlitwa. Co niedziele i swieta chodzimy do kościoła, przystepujemy do Saklramentow Sw. stosujemy NPR itd.

Gość gość
wielmozna pani czyli mozesz okreslic swoja rodzine jako rodzine wierzaca i praktykujaca wiare katolicka

Gość gość
ja mam 3 dzieci, syn 17 lat i dwoje malych z malymi sie modle razem a za syna modle sie sama i wierze ze on bedzie rowniez osoba wierzaca, moj maz tez sie modli jednak sam zawsze rano przed rozpoczeciem dnia uwazam ze wiara i wartosci z niej wynikajace to najcenniejsza rzecz jaka moge dzieciom przekazac

Gość gość
nigdy w życiu! wiara jest w przeważającej części WYNIKIEM MIEJSCA URODZENIA i nachalnej indoktrynacji. urodziłabys się w Iraku albo Etiopii w co byś wierzyła...?

Gość gość
to na podstawie jakich wartosci zyjesz, przeciez cala Europa zbudowana jest na Chrzescijanstwie

Gość gość
ktos pyta "jeśli macie takie podejście dlaczego chcicie dzieci i bierzecie śluby kościelne". ja mam sumienie czyste i zyje w zgodzie ze sobą. mam slub taki jaki chciałam CYWILNY i dziecka nie ochrzciłam. na szczęście widzę coraz więcej młodych ludzi którzy uwalniają się spod tych chorych wpływów i nie karmią klechów

Gość gość
mam SWOJE wartości. nie czytam "gotowca" z ksiązeczki, po co mi to? jestem dobrym człowiekiem na ile moge, w potrzebie tez pomagam innym w miare mozliwości i to najwazniejsze jest dla mnie.

Gość gość
Jakos specjalnie nie, pamietam jak mnie rodzice "tresowali" w domu, w szkole zaczelo sie straszenie, pytanie z niedzielnego kazania w kosciele-czysty przymus. Sama teraz chodze do kosciola okazyjnie. Dziecko uczeszcza na religie, ale daje mu wybor i nie przymuszam. Moja tesciowa natomiast uwaza, ze ocrzczone dziecko do ukonczenia 18 r.z MUSI codzic do kosciola, bo jak nie, to wp*****l porzadny powinno dostac.

Gość gość
to ze jestesmy humanitarni wynika z Chrzescijanstwa, opieka spoleczna, darmowe szkolnictwo, opieka zdrowotna itd jedz do Indii tam zrobili sobie z krowy Boga i zobacz jak ludzie musza zyc

Gość gość wielmozna pani
był czas w moim zyciu kiedy odwroocilam się od Boga i bardzo zle to wspominam. Teraz często się modle , odmawiam Rozaniec Sw. i bardzo często udaje mi się wymodlić cos na czym mi zależy. Polecam Koronke do Sw Judy Tadeusza - od spraw trudnych.

Gość gość
moze zycie nie konczy sie tu na ziemi bo skoro jestesmy stworzeni na obraz Boga to jestesmy niesmiertelni tak jak on

Gość gość wielmozna pani
z bogiem zyje się lepiej i latwiej. Pozdrawiam wszytskich

Gość gość
a jezeli jest cos wiecej, nie mowimy tu o klechach tylko o prawdziwym Bogu, zyciu po zyciu, o duchach zlych i aniolach itd

Gość gość
Nie, nie uczę i nie będę. Dziecka nie mam ochrzczonego, nie mam ślubu kościelnego. Dziecku przedstawię każdą wiarę tak samo.

Gość gość
wielmozna pani zgadzam sie w 100% z toba ja wymodlilam sobie dziecko po wielu poronieniach

Gość gość
Moja tesciowa jak bylam w ciazy nakazala mi isc do kosciola i modlic sie o zdrowie dziecka i szczesliwe rozwiazanie. Ale mi takie cos nic nie daje. Mam rodzine, meza, przyjaciol, ktorzy sa realni, sa tu i teraz, pomoga, pociesza, wysluchaja. Nie wierze w cuda i wymodlone szczescie, kazdy jest kowalem swego losu. Mi modlitwa i wiara nic nie daja.

Gość gość
nigdzie nie będę jechać:) mam wolną wolę wierzę w swoje przekonania i wartości nikomu nie robiękrzywdy, gdzie Ty mnie wysyłasz? ważne dla mnie jest życie moje i moich bliskich, aby je godnie przezyc, aby dzieci miały co jeść, aby wyrosły na porządnych dobrych i lubianych ludzi. po co mi jakaś abstrakcja? to minie nie dotyczy. przezywam swoje życie i Tobie tez radze zająć się swoim:) wszystkim na dobre wyjdzie:)