Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

atrakcje dla niemowlaka w domu

Polecane posty

Gość gość

Witam.mam 11 miesięcznego synka który jeszcze sam nie potrafi usiąść nie wspomnę o chodzeniu,jest to spowodowane wadami serca przez które ma oslabione napięcie mięśniowe i mam problem bo ma w sobie dużo energii złości się bo chce usiąść czy wstac a nie może.i problem polega na tym ze nie wiem jakie zabawy mam mu wymyślać żeby ta energie jakos wykorzystać bo znów nie chce spać w nocy jest wypoczęty gotowy do zabawy.w dzień śpi ok 2 3 godzin.macie jakies pomysły na taki plan zabaw dla niemowlaka?:)

Gość gość
Hej. Też mam 11 miesięczniaka, który chodzi i muszę go stopować, bo się ciągle obija. Teraz ma śliwę pod okiem, jakby mu ktoś przyłożył :( Jeszcze go wezmą za maltretowane dziecko :( A bawimy się tak: Kosi kosi łapci, tu sroczka kaszke ważyła..., czytam mu, mówię wierszyki on słucha, oglądamy książeczki, interesują go grające i świecące zabawki, itp.

Gość gość
Tez się tak bawimy z moim szkrabem ale to chyba za mało dla niego bo energia go rozpiera Twój maluch zaczyna chodzić wiec jest bardziej zmeczony

Gość gość
Póki dziecko pewnie nie siedzi to ciężko go tak samego zająć na dłużej... A macie matę edukacyjną? Mój uwielbiał na niej leżeć, poruszał zabawki a one mu grały. No i pewnie dużo spacerów, bo to i świeże powietrze i dodatkowa atrakcja...

Gość gość
Tak mamy mate bujaczek takze staramy się żeby miał co robic,a na spacerki chodzimy jezeli tylko pogoda pozwala

Gość gość
Zaproponowalabym skoczek FP ale jesli jest problem z napieciem miesni to nie wiem...

Gość gość
tez miałam napisac o skoczku jumperoo mój to uwielbia ale pozniej przeczytałam o napieciu mięśni,

Gość gość
Mam tez chodzik z mata takze godzinkę dziennie może w nim śmigać oczywiście po uzgodnieniu z kardiologiem i rehabilitantka a spytam o skoczek bo u niego problem tkwi w raczkach tam ma slabe napięcie dlatego sam nie potrafi podnieść się do siadu a siedzi ladnie i z pozycji polsiedzacej podnosi się jak dam mu palce to tez bez problemu podciąga się takze spytam o skoczek,dziękuję za rady