Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie tak udają?

Polecane posty

Gość tralcia
11:20 jakoś tak... No i ja juz wcale tu nie zagladam ;-)

Gość gość
a ja się nie mogę zgodzić z takim usilnym doszukiwaniem się wad w innych. Zamiast brać tą lepszą stronę (np. ktoś się z czegoś bardzo cieszy i dlatego chce się podzielić tym z innymi) ona od razu zakłada narcyzm, chęć lansowania się, tak jakby przyczyną wyjazdu na wakacje była chęć chwalenia się, a nie dzielenie się przeżyciami miało wynikać ze szczerej radości z wakacji. Nigdy nie macie tak, że jak się z czegoś cieszycie to chcecie o tym opowiadać?

Gość gość
Tak samo jak w portalach z anobsami erotycznymi nikt nie bedzie pisal o swoich problemach tak samo nikt tego nie zrobi na fb bo nie po to jest fb proste pewnie chodzi o to ze kolezanka ma super szczesliwe zycie na fb a ty wiesz o jej problemach i bardzo cie to zaklamanie drazni? A nie lepiej wylaczyc kompa i wyjsc na spacer?

Gość gość
ale tu w ogóle nie chodzi o to. To widać kiedy ktoś po prostu fajnie, nienachalnie dzieli się przeżyciami, a kiedy spędza 10 minut żeby ładnie do zdjęcia przygotować kolację "kolacyjna z moim ukochanym" #loveofmylife #luksus, #bla bla bla którą potem będą jedli 3 minuty nie odzywając się do siebie, a zamiast tego licząc like na facebooku.

Gość gość
no cóż, ja takich znajomych nie mam...z drugiej strony, jeżeli takie zachowanie naprawdę sugeruje kompleksach to co o was mówi krytykowane tego?

Gość gość
tralcia ;) to sobie zaglądnij na ten o makijażach możemy sobie popolemizować :D

Gość gość
gość dziś no cóż, ja takich znajomych nie mam...z drugiej strony, jeżeli takie zachowanie naprawdę sugeruje kompleksach to co o was mówi krytykowane tego? x ja też nie mam takich x co mówi? to zależy od skali tej krytyki jeśli jest to zwrócenie uwagi, spokojna rozmowa, to niczego to nie sugeruje, jak tylko zainteresowanie tematem jeżeli ktoś notorycznie włazi na dane profile i komentuje, jaka to pusta i głupia jest dana osoby (choćby i faktycznie tak było), to rzeczywiście wiele to mówi o tej osobie krytykującej x cały ten facebook, to jest ciekawe zjawisko społeczne i trudno aby, ktoś kogo interesuje psychologia, psychologia społeczna, w ogóle ludzkie zachowania, nie zwrócił na to uwagi